Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Средецка (Грудовска) река
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Средецка (Грудовска) река
Тъй като темата около Бургас доста се ''разводни''затова да конкретизираме малко.
Някой виждал ли е днес как е реката и става ли за риболов?
Някой виждал ли е днес как е реката и става ли за риболов?
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Средецка (Грудовска) река
Привет, преди дъждовете на реката /след Дебелт/, на вировете на паркинга Кирил и Методи/знаеш на кое викат така/ 10-тина хубави белевички и мноооого дребни червеноперки. Реката висока, бавна, бестра.....играят много кефалчета...
На следващия ден поради рязкото падане на атм. налягане 4-5 белевички, 3 кефалчета над педя....
Днес се разходих до Мандрата- отворени 3-те шлюза по 1 м, въпреки това през преливниците преливаше 4-5 см ниво.....надолу е море.
Района на Изворска река и мостовете след Твърдица са затрупани с 30-50 м нанесени дървета, клони, камъши...птиците се разхождат по твърда кора на 30 м в Мандрата.
След Димчево целия район е наводнен на 20-30 см под нивото на шосето!!! Зидаровска река е бърза, мътна и е на 50 см от тавана на моста.
Цялата Мандра е като глинеста каша, мътно, разбутано... На реката няма да е различно, предполагам същото е и на канала Константиново- Тръстиково.
В близките 4-5 дена не вярвам да се успокои картинката.
Ако някой знае място да пише.
На следващия ден поради рязкото падане на атм. налягане 4-5 белевички, 3 кефалчета над педя....
Днес се разходих до Мандрата- отворени 3-те шлюза по 1 м, въпреки това през преливниците преливаше 4-5 см ниво.....надолу е море.
Района на Изворска река и мостовете след Твърдица са затрупани с 30-50 м нанесени дървета, клони, камъши...птиците се разхождат по твърда кора на 30 м в Мандрата.
След Димчево целия район е наводнен на 20-30 см под нивото на шосето!!! Зидаровска река е бърза, мътна и е на 50 см от тавана на моста.
Цялата Мандра е като глинеста каша, мътно, разбутано... На реката няма да е различно, предполагам същото е и на канала Константиново- Тръстиково.
В близките 4-5 дена не вярвам да се успокои картинката.
Ако някой знае място да пише.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ще минат поне две седмици докато се нормализира нивото на водата и респективно тогава ще започне активизирането на рибата

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
за нас лошо дано за рибите да е добре,ще чакаме.
- Sorcerer
- научил се да хвърля
Днес край старият метален мост в Средец, даваше дребна червеноперка, редки каракуди и около падналите дървета не лоши кленове. Каракудите и кленовете вземаха на царевица. Реката все още мътней и бреговете са подгизнали от вода, да се внимава като се ходи по брега , че е хлъзгаво , а водата е дълбока и студена... От разклонът за Драчево до Мандра всичко е залято и достъп според мен има само в района на моста за Промет...
Последно промяна от Sorcerer на Нед Ное 02, 2014 8:09 pm, променено общо 1 път.
Това е положението на Грудовска река от днес.Предимно излизат червеноперка,белевица и рядко по някое друго кленче. 

- Прикачени файлове
-
- 10799690_769475866459175_1609166782_n.jpg (142.4 KiB) Преглеждано 4709 пъти
-
- 10749163_769476313125797_2136957970_n.jpg (94 KiB) Преглеждано 4709 пъти
-
- 10751721_769476016459160_1941090186_n.jpg (79.11 KiB) Преглеждано 4709 пъти
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дааа и ние днес я посетихме,от с. Проход до Средец водата е паднала ,но още е мътна,риболова ултра лайт линий и куки и въпреки това единични редки риби ,кефалчета червеноперченца и малки брянки.
-
- вече хвърля и на тежко
Днес се разходих до Аврамов мост, водата е прибрана в коритото, леееко се избистря и е по-бавна. Човек ловеше над моста дребни червеноперки, уклейчета... От утре с въдиците ще започнем хранене на рибоците и къпане на червея около вировете над Дебелт. При положителен резултат ще пиша!
Днес бях с един приятел на Аврамов мост.Водата все още е бърза и мътна,но белевицата си взимаше доволно.Имаше още 5-ма колеги и всички хванаха доволно количество.На долу по течението на около 1км един колега спука бряната.За 15мин които бях при него нямаше празно хвърляне.Това е от мен наслука на всички колеги.
Някаква информация за нивото на реката?
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Някой не е ли ходил тия дни да даде прясно инфо как е нивото риби има ли ????
-
- вече хвърля и на тежко
Проверено днес. Реката е висока, не много бърза. моя милост + 5 ямболлии проба 1+час на различни дълбочити, захранки, червеи... в района на вировете/Кирил и Методий/ резултат 0. Без да видя живот. След това проверих в с Тръстиково- пълно мъртвило. Каналчето с помпата на селското стопанство на Константиново е набито с тонове таранка, играе на кълбо в камъшите но не кълве. Имаше двама с парашутки....вадиха по 2-3 рибета, но като направиха 15-20 рибета казаха "стига" осигурихме вечерята с бабите!- дори си преровиха кофичката и върнаха по-дребните във водата.
На шлюзовете на Мандра- отворени на 40-50 см и бурно течение.
На шлюзовете на Мандра- отворени на 40-50 см и бурно течение.
В Неделя отидох на моста на Дебелт, повървях малко нагоре посока Средец, реката е спаднала, но е много мътна, не клъвна въобще в рамките на час, след което отидох към шлюзовете имаше доста хора, вече е може да се достигне до добри места да се похвърля за белевица, хванах малко, но вече беше 3:30 и тръгнах, защото то си ставаше тъмно.'
А може ли някой да ми обясни къде точно е въпросното място "Кирил и Методий" на реката, защото няма кой да питам и да ме заведе или да ми го покаже?
А може ли някой да ми обясни къде точно е въпросното място "Кирил и Методий" на реката, защото няма кой да питам и да ме заведе или да ми го покаже?
На около 1.5 - 2 км. от Аврамов мост по посока течението на реката.k_vasilev написа:В Неделя отидох на моста на Дебелт, повървях малко нагоре посока Средец, реката е спаднала, но е много мътна, не клъвна въобще в рамките на час, след което отидох към шлюзовете имаше доста хора, вече е може да се достигне до добри места да се похвърля за белевица, хванах малко, но вече беше 3:30 и тръгнах, защото то си ставаше тъмно.'
-
- вече хвърля и на тежко
Веднъж обяснявах на колега, но май беше на ЛС.
Местноста навремето са я наричали Арабската воденица. когато в началото на 90-те започват да се струпват много коли на мястото е излязло името паркинг Кирил и Методий. Стига се по два пътя. Първо от моста/ стария, малко е диагонален/ след село Дебелт се слиза наляво и по черния път през баира.....се стига на поляна с големите вирове. Разгледай някоя карта на гуглето, там черните пътища са маркирани. На 500 м след това място се влива драчовската река. Второ, подминаваш този мост и след баира има отбивка с чешма вдясно от пътя. Слизаш наляво и по чакълиран път...който е 200-300 метра пак по черен път караш и отиваш на същите вирове. този път последно бе засипан с 30-40 см тиня и наноси при последния дъжд.
Местноста навремето са я наричали Арабската воденица. когато в началото на 90-те започват да се струпват много коли на мястото е излязло името паркинг Кирил и Методий. Стига се по два пътя. Първо от моста/ стария, малко е диагонален/ след село Дебелт се слиза наляво и по черния път през баира.....се стига на поляна с големите вирове. Разгледай някоя карта на гуглето, там черните пътища са маркирани. На 500 м след това място се влива драчовската река. Второ, подминаваш този мост и след баира има отбивка с чешма вдясно от пътя. Слизаш наляво и по чакълиран път...който е 200-300 метра пак по черен път караш и отиваш на същите вирове. този път последно бе засипан с 30-40 см тиня и наноси при последния дъжд.