Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Въпрос към запознати....
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Въпрос към запознати....
Не съм сигурен, че тук е мястото......но.Възможно ли е да се забрани със закон риболова в определен участък от дадена река...за определен период от време...и какво трябва да се направи????
-
- ще става разбирач
Re: Въпрос към запознати....
Може поради маловодие или натряване и т.н.
-
- научил се да хвърля
Може.Дори няма за е прецедент.И в този момент действа заповед , с която са забранени за риболов отделни участъци на доста реки.Заповедта е на сайта на ИАРА.
-
- новобранец
Имам предвид как,и кой може да въведе тази забрана ,примерно за месеците ноември и декември,за участък от 300 метра от реката и какво трябва да се направи за да се въведе забраната...
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Преди години,поради маловодие бяха забранили р.Мийковска,това в Еленския балкан.И мисля все още има участьк от нея,който е забранен,води се естествен развьдник,но понеже вече по-рядко посещавам района,не мога да бьда сигурен в това.Но каквато и забрана да има,ако няма кой да контролира спазването и файдата от нея е никаква!
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Ами обърни се към представители на ИАРА в района в който си!!!valentin22m написа:Имам предвид как,и кой може да въведе тази забрана ,примерно за месеците ноември и декември,за участък от 300 метра от реката и какво трябва да се направи за да се въведе забраната...
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Защо трябва да бъде забранен някакъв участък за ноември и декември???
За къде става въпрос колега,толкова ли е тайно мястото и каква е причината,това са важни неща които не трябва да се крият.

- panddov
- вече хвърля и на тежко
Сигурно колегата има предвид местата където рибата се събира за зимата и където стават грозни сцени с караници ,с безпощадно косене с тройки,тъпчене на чували с риба и др.простотии.......pano1964 написа:За къде става въпрос колега,толкова ли е тайно мястото и каква е причината,това са важни неща които не трябва да се крият.