Инфо за макара

Модератор: sapuna

hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Инфо за макара

Мнение от hristo94 »

Здравейте колеги имам макара Аbu Garcia Cardinal Classic Size 50.Интересува ме колко лагера е и предавателното и отношение.Мисля да я ползвам за риболов на тапа и дъно.На макарата е навито плетено влакно по моя преценка 0.18.Макарата ще я сложа на въдица от фибростъкло и ме притеснява дали няма да унищожа водачите с плетеното влакно.Макарата е с заден аванс.Всякаква информация ще ми е от полза.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за макара

Мнение от hshopov »

за макарата не знам! за водачите зависи какви са! ако са сик няма проблеми с плетеняка!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Благодаря за информацията колега. Ще се слага монофил значи въдицата е от старите фибростъкла чешка Tokoz.
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

На макарата видях че пише ball bearing drive но никакво число няма.Някой да знае какво означава?
Аватар
stanevJR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stanevJR »

Колега, слагай си влакно за фидер и мач , най-обикновен монофил. Плетеняка е за други цели.
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

stanevJR написа:Колега, слагай си влакно за фидер и мач , най-обикновен монофил. Плетеняка е за други цели.
плетеняк за фидер не става ли????????? ще я ползва и за дъно(мач влакното дали няма да му е тънко и слабо?) нищо лично ама четете преди да пускате коментари! наслука!(голям критерий е и каква риба точно ще гони колегата и колко голяма,а това не го знаем)
Аватар
stanevJR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stanevJR »

Твърде дълго време ще ми отнеме да ви обясня колега за това мое твърдение. А да ви убедя в това най-вече - невъзможно.
Аз добре чета и респективно с това съм отговорил както трябва. Благодаря.
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

все пак опитайте колега(може и на лично,разбира се)! обичам да си признавам като не съм прав,а също така и културните дискусии! ето го моето мнение: плетено влакно става за фидер риболов, а мачовото е тънко за дънен(ако търси по голям шаран да речем)! въдичката на колегата е непретенциозна за голями дистанции та не вярвам и да ги търси целенасочено! за тапа и за дъно...непретенциозна работа да се отпусне човек на водоема(друга бира е че универсална въдица няма) Таааа викам,че един обикновен монофил(0.30–0.35) ще му свърши по добра работа от 0.19 мачово да речем, а плетеняка да го маха,че не вярвам водачите на въдичката му да са сикови! Това е от мен пък вие си четете...не е лошо! ;)! Все пак риболова е за отпускане и релакс и не виждам защо трябва да го правим сложна работа :drinkers:
Аватар
stanevJR
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stanevJR »

Довечера колега обещавам, няма никакви проблеми! На работа съм в момента та чак довечера, когато намеря време у дома и ще напиша каквото знам. :)
"Над нещата."
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

stanevJR написа:Довечера колега обещавам, няма никакви проблеми! На рбота съм в момента та довечера, когато намеря време у дома ще пиша каквото знам. :)
Не искам да ме разбираш неправилно(обикновен монофил си написал и това е вярно,но не и мачово) не търся кавга още повече с човек когото не познавам :drinkers: ,но с поста си можеш да объркаш човека,колега :) ! Лека работа и пиши,пиши :)
hristo94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hristo94 »

Не мисля да слагам по-тънко от 0.35 предвид това че ще ползвам въдицата и макарата за щука и по- дребни сомове. Дори се чудя дали да не слагам по-дебело влакно.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”