Телекарп

Модератор: sapuna

vbobi
новобранец
новобранец

Телекарп

Мнение от vbobi »

Здравейте колеги,по принцип ловя на мач но ми се ще да си взема един телескоп като втора въдица,докато ловя на мача.Абсолютен лаик съм в риболова на тежко така че ще съм Ви благодарен ако ме посъветвате.Огледал съм се в това-http://www.masterfishing.bg/product/475 ... on.html.Не знам дали е добро та затова ще разчитам на вас за предложения за телескоп и макара-бюджета е около 100 лв.
Другото за което искам съвет е относно монтажа.Какъв размер влакно,каква хранилка(ако правилно се изразявам),размер вирбел и т.н.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Телекарп

Мнение от antivik »

Рекламата на сопичката е добра, обаче... при тази цена 50-60 лв. едва ли е " Изработен е от висококачествен карбон.". Изобщо по-добре първо пипни и разклати сопата и ако ти допадне, взимай, а за другите питания има толкова много фактори, че с няколко думи не може се отговори. Зависи и от мястото, и от очакваните риби, и от начините които ще ползваш.
Последно промяна от antivik на Нед Ное 30, 2014 9:56 am, променено общо 1 път.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Ако ще взимаш телекарп, гледай да не е твърд като кол.Отделно от това, гледай първия водач да е максимално далеч от макродържача, и да е с възможно най големия вътрешен диаметър.Относно монтажа-последно време работя с леко допълнен вариант на патернонстер-а/фидер монтаж/, но пригоден за самозасечка.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
vbobi
новобранец
новобранец

Мнение от vbobi »

Наистина не очаквам за 50-60 лв. нещо супер качествено.
Някаква ориентация за разстоянието и диаметъра на първия водач.
А за макара някакво предложение?
"патернонстер-а/фидер монтаж/, но пригоден за самозасечка" Колега ако е възможно би ли обяснил като за начинаещ или поне линк където мога да видя.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

vbobi написа:Наистина не очаквам за 50-60 лв. нещо супер качествено.
Някаква ориентация за разстоянието и диаметъра на първия водач.
А за макара някакво предложение?
"патернонстер-а/фидер монтаж/, но пригоден за самозасечка" Колега ако е възможно би ли обяснил като за начинаещ или поне линк където мога да видя.
На накрая на влакното правиш три клупа с двойна осморка.На първия/ по голям от другите/, закачаш пружината.Средния, най малък от всички, е като буфер.На най горния / 5-6 см/, слагаш карабинка, от тези дето ти са за мачовете, за ваглерите.Трябва да минава през самото влакно с бърза връзка, и на тази карабинка закачаш оловото, и така то се движи свободно, и същевременно като ти клъвне риба, и оловото стигне до края на клупа, става самозасечката.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Привет! Защо телекарп,а не една на 3 секции да речем?! По здрави са. Относно монтажа на пружина...има инлайн такива на които основното минава през тръбичка,завършва с вирбел със или без бърза връзка(ти си решаваш) и повод с кука! Има и обикновенни на които връзваш основното влакно за пружината и пускаш на къс повод (10тина сантиметра да речем) ДО 2 куки! Ако все пак си се спрял на телекарп...колегата сапуна продаваше едни диаманти на390сантиметра,които не бяха лоши та можеш да му драснеш едно на лични! Успех с търсенето и наслука :drinkers: П.П. Според мен 0.30 до 0.35 за основно е е добре ако си решил да ловиш шарани!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
vbobi
новобранец
новобранец

Мнение от vbobi »

Ами мислех за телескоп заради транспортната дължина,а пък и едва ли ще го ползвам доста често поради което не ми се инвестират повече от стотина лева.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

еееее та ти няма да я превозваш в сгънато състояние а в калъфче така ,че не се коси(дължината те касае ако е 390см на 2 части да речем)! Аз също минах през телекарпове докато не хванах сопа на 3 части и познай :) ...да не ти е излишен после ;)! за 100 лева можеш да се снабдиш с доста добър такъм(мое виждане)! все пак ти си знаеш де...дано сме помогнали!
vbobi
новобранец
новобранец

Мнение от vbobi »

Добре ако реша за три коленна въдица би ли ме насочил към нещо.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

вече те насочих ;) а имаш и лично!
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

http://olx.bg/telekarpove-duncan-condor ... -i64020540" onclick="window.open(this.href);return false;
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Антон Тонев написа:Ако ще взимаш телекарп, гледай да не е твърд като кол.Отделно от това, гледай първия водач да е максимално далеч от макродържача, и да е с възможно най големия вътрешен диаметър.Относно монтажа-последно време работя с леко допълнен вариант на патернонстер-а/фидер монтаж/, но пригоден за самозасечка.
Тонка,снимай го това ако имаш мерак да го видим!(за монтажа става дума) :fishing11:
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Колега,
Препоръчвам да се обърнеш към г-н Сапунджиев/Сапуна/ и той ще ти помогне.
Лично аз ползвах неговата помощ за закупуване на триколенна шаранска пръчка Диамонд, конструирана за далечни дистанции :D ,3.9 м, първи водач с голям диаметър /40-50 мм/ :!: , акция 3.5 либри, с върхов строй.Много здрава, при това много чувствителна.Без проблеми извърля тежест 110-120 гр., отчете кълването и на дребни риби: барбуна, сафрид/закупих я за морски риболов за улов на кефалови на далечни дистанции/.Цената е повече от атрактивна и си струва.Пратката получих по Еконт много добре опакована и защитена от повреди при транспортиране.
Изпрати му ЛС и вярвам, че ще останеш и ти доволен.
Желая ти успех! :fishing1:
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Митко Кирилов написа:Колега,
Препоръчвам да се обърнеш към г-н Сапунджиев/Сапуна/ и той ще ти помогне.
Лично аз ползвах неговата помощ за закупуване на триколенна шаранска пръчка Диамонд, конструирана за далечни дистанции :D ,3.9 м, първи водач с голям диаметър /40-50 мм/ :!: , акция 3.5 либри, с върхов строй.Много здрава, при това много чувствителна.Без проблеми извърля тежест 110-120 гр., отчете кълването и на дребни риби: барбуна, сафрид/закупих я за морски риболов за улов на кефалови на далечни дистанции/.Цената е повече от атрактивна и си струва.Пратката получих по Еконт много добре опакована и защитена от повреди при транспортиране.
Изпрати му ЛС и вярвам, че ще останеш и ти доволен.
Желая ти успех! :fishing1:
Точно такъв диамант имам и аз от Сапуна! +1 за въдицата,определено! Впечатления: много добра за парите си,хвърля прилично,удобна...може би една от най стегнатите сопи в ниския клас,която няма да те подведе(мое мнение)!
vbobi
новобранец
новобранец

Мнение от vbobi »

Вчера писах на sapuna и очаквам отговор.Благодаря за отговорите по моето питане.
Заключено

Обратно към “Риболов на тежко”