Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

мнение за deeper smart fishfinder
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- новобранец
мнение за deeper smart fishfinder
https://buydeeper.com/fishfinder/deeper" onclick="window.open(this.href);return false;
Някой ако го е ползвал или има наблюдения , може да сподели . обмислям покупка на тази джаджа . най вече ми трябва за използване със въдица .
Някой ако го е ползвал или има наблюдения , може да сподели . обмислям покупка на тази джаджа . най вече ми трябва за използване със въдица .
Еиии ,на тия чисто нови чорапи двамата с батко майката им е..хме за две години
-
- новобранец
Re: мнение за deeper smart fishfinder
http://m.youtube.com/watch?v=_nVZS2KFVuw" onclick="window.open(this.href);return false;
аз го имам кво те интересува става И екрана на телефона е HD а и се обновява софтоера чрез андроид имам и голям сонар гармин 400ц и е по зле
-
- новобранец
Ами кажи дали върши работа ? Показва ли вярно ? Има ли смущения ? Интересува ме дали си го ползвал на река ? Абе общо взето всяка информация ще ми е от полза . засича ли риби до кило ?
да, пробвах го в неделя.... на реката... работи, показва рибите на всички нива, както и дъното... показа ми риби с големина 8 см... мисля само ,че бърка дълбочината с около 20 см...
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=165&t=87902" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;И аз имах подобно питане в този и в манията. Та отговор нямаше. Питането ми беше въобще за безпроводните сонари за ползване с въдица. Този към който си се насочил е безбожно скъп 480 лв, ако не ме лъже паметта. Тази цена обезмисля купуването му. Дори ако ще да се ползва само с въдица. Има още три модела на половин цена. Единият дори има ЖПС. Говоря такива които се ползват с таблет или телефон. На Лъки и Вексилар са много добри.Цена около 130 долара. От 40 долара и нагоре и имат собствен приемен прибор с три инчов екран. Монохромен. За най-добри сочат тези на Лъки и Фишерман. Има доста клипове и ревюта особено в руското пространтво, главно за производството на Лъки и няколко за Вексилар. И двата /Лъки, Вексилар/, които се ползват с таблет последно е добавена съвместимост с картите на Навионикс. Вексилар произвеждат много отдавна морска електроника и апаратура и са щадска фирма та не вярвам да са лоши. Дипера са латвийска фирма с доста агресивна реклама.
- кирил великий
- разбира нещата
Бях се залетял да купувам тази джаджа и участвах в следната тема във Фишингманията - ето я:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =4&t=64463
Още тогава се зарових по руските сайтове и открих, че джаджата е латвийска и се купува в Русия по около 150 долара. Това са горе-долу 300 лв. А у нас върви по около малко под 500 лв. Във Фишингманията се появи специална рекламна тема за продукта и си казах, че ще спра "разследванията" в моята тема там, за да не преча на хората да изкарат някоя пара в това нелеко време. И да не се възприеме като опозиция - не ми е това целта.
Тези дни вече набарах сериозна тема, в която руски спецове задават много точни въпроси на продавач на уреда в руски форум за риболов. И има определени много ясни недостатъци на продукта - който ползва руски език, ще си ги разбере.
Ето недостатъците и съмненията:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =4&t=64463
Още тогава се зарових по руските сайтове и открих, че джаджата е латвийска и се купува в Русия по около 150 долара. Това са горе-долу 300 лв. А у нас върви по около малко под 500 лв. Във Фишингманията се появи специална рекламна тема за продукта и си казах, че ще спра "разследванията" в моята тема там, за да не преча на хората да изкарат някоя пара в това нелеко време. И да не се възприеме като опозиция - не ми е това целта.
Тези дни вече набарах сериозна тема, в която руски спецове задават много точни въпроси на продавач на уреда в руски форум за риболов. И има определени много ясни недостатъци на продукта - който ползва руски език, ще си ги разбере.
Ето недостатъците и съмненията:
А ето и самата тема във форума: http://www.rusfishing.ru/forum/showthread.php?t=129115Технология SmartCast ушла, не успев появиться. Humminbird отказался её развивать признав,что это утопия ровно год назад - осенью 2013 года. Для зимы однозначно нет.
Для положительных температур можно. Я не думаю,что литовские специалисты смогли сделать то,что не смог сделать Humminbird и китайские аналоги JJ Connect и т.д
В лучшем случае это контур рельефа и глубиномер. Рыба будет,если она под 100 кг.
Только по поводу первого беспроводного эхолота погорячились . Приложение Вексилара из гугл плэй скачал год назад , картинки у себя на смартфоне были красивые. Этим и закончилось.
Достоинства:
Хороший вариант как гаджет для смартфона.
Недостатки:
В реальных условиях рыбалки, снег, дождь, минусовая температура есть недостатки.
Комментарий:
Про летнюю рыбалку ничего сказать не могу, пока опыта нет, но подледный лов имеет следующие недостатки:
- при минусовой температуре зарядка уменьшается на глазах, заряда реально хватает минут на 30-35 непрерывной работы , при t= -5. При более низких температурах время работы ещё снизится.
- при атмосферных осадках требуется защитный чехол для смартфона, не очень удобно...
- информативность программы низкая, но красивая. Если сравнивать с простейшим эхолотом Практик 06про, то дешёвый выигрывает по всем показателям, плюс он более практичен с точки зрения защищенности от осадков, температуры воздуха и электропитания.
- нет регулировки чувствительности датчика, то что есть в настройках программы - это фикция.
Плюсы:
+ нет проводов;
+ красивая программная оболочка;
+ 2 луча;
+ будут на летней рыбалке, наверное...
Вывод: хорошый, красивый гаджет к смартфону, как подарок отличный вариант для рыболова, но как зимний эхолот не практичен и не информативен. Возможно что-то изменится при обновлении программы.
20 января, Москва
2
0
Galkin Mikhail
5
отличная модельОпыт использования: менее месяца
Достоинства:
Реально работает - показывает и глубины и рыбу - все как на рекламном видео. Качественно собран - ничего лишнего по сути. Удобное ПО как для iOS, так и для Android.
Недостатки:
Не очень понял - насколько хорошо держит батарея, так как на холоде по-моему, она быстра разряжается.
Комментарий:
Пока очень нравится - удобно и практично. Рекомендую
аккумулятор полная дрянь зимой на 40м хватило лунок 8 проверил и он сдох
супер идея
Вот это нереально прикольная штука. Я рыбалкой давно увлекаюсь, у меня уже был эхолот, но этот купил сразу, как только увидел. Работать с программой на планшете на порядок удобнее и интереснее, чем с маленьким экраном на старом приборе. Программа установилась легко, функциональность у нее не хилая, хотя можно было бы и круче сделать, если еще навигационный модуль планшета использовать. У сонара мощность приличная, глубоко достает. И картину дает детальную, четкую. Вообще на сенсорном экране с большим разрешением смотреть — одно удовольствие. Из недостатков — батарея у планшета садится быстро, так что питалово нужно брать запасное не только для сонара, но и для девайса. А еще блютуз в воде затухает быстрее, поэтому сильно глубоко сонар погружать не получается. Хотя сильно и не нужно.
Глубину он скорее всего показывает, а вот символы рыб это наверняка не рыба. Товарищь имеет опыт не более суток, а вот если он забросит этот шарик в бассейн и протянет его, то увидит не меньше "рыбы" чем в этом заливе. Если от взвешенной рыбы идет реальный сигнал, то при угле луча датчика 20гр. и более это будет дуга на экране - ни каких дуг ни Диппер ни даже Вексилар пока не показывают.
Цитата:
Сообщение от Deeper Fishfinder
Vik3, мы с коллегами тестировали эхолот в относительно прозрачной воде и не замечали "фантомной рыбы". Поясните пожалуйста, почему в бассейне эхолот должен увидеть рыбу?
Относительно прозрачная вода нынче это 50-80см, для конроля рыбы надо метра 2-3 минимум....ну если у вас в округе есть такие места и вы уже убедились в этом, то было бы интересно взлянуть на видео как вы наблюдаете проплывающую под шариком рыбу которая тут же на экране показывается либо необработанным сигналом либо символом рыбки.
В бассейне эхолот видит не рыбу, а показывает символы рыбок - очень много "рыбы".
Самое простое доказательство, что ваш эхолот видит рыбу можно также легко организовать по другому - просто подвесьте на пару крючков рыбку и опустите пусть даже в мутной воде на глубину метров 5-6 и поподнимайте ее туда сюда - если на экране появятся синусоиды, то он действительно видит рыбу. Практик 4 Про к примеру это делает запросто на гораздо большей глубине, впрочем как и все Хаммы и Лорики.
Хоть что-то покажите, а так я боюсь, что вы наблюдаете именно фантомов
Цитата:
Сообщение от Deeper Fishfinder
Кстати, о "дать потестить", конечно нужно дать! Правда организовать массовый тест, так, чтобы сразу и для всех, будет пока сложновато, поэтому прошу порекомендовать человека чьё мнение будет убедительным и авторитетным для большинства участников, а также, который сможет провести испытания Deeper и рассказать всем о результатах. Было бы очень здорово, если опыт будет сопровождаться наглядным видео.
Отправьте свой эхолот VIK3. Лучше него никто не протестирует. И уж если он похвалит "конфетку" - лучшей рекламы для данного девайса не будет.
А если нет - не обессудьте...
Приобрёл Deeper Smartfisher ещё в марте этого года, выбраться на рыбалку не было возможности раньше июня, но то что я получил от этого с позволения сказать эхолота, ничего кроме печали не выдаёт, да идея отличная, да и ПО не плохо реализовано, но вот сама железка которая стоит 10К рублей это что то. Со стороны всё очень даже красиво, всю даже собрано более менее, никаких нареканий к внешнему виду нет, ( разве что нет переходника на наши розетки ) НО разрабы почему то сэкономили на лицензии на беспроводную связь ( это единственное объяснение почему не использовано соединение Wi-fi, по-моему мнению ) и вот тут то как говориться "и собака порылась" соединение постоянно отваливается, у меня не получилось обнаружить его далее чем 2-3 метра, от устройства, в воде, что только не делал и с настройками работал и телефоны/планшеты менял, беда везде. В радиусе 2 метров от устройства "эхолот" работает прекрасно, а это значит что с лодки или на зимней рыбалке у лунки всё работать в теории даже в том виде что есть сейчас, но это максимум устройства.
пробовал подключать эхолот к следующим устройствам
Iphone 5S
Iphone 4
Ipad Air
Samsung Nexus S
Samsung Galaxy 3
Samsung Galaxy Tab Pro 8.4
Samsung Galaxy Tab 2
В руското пространство има доста има всякакви отзиви, ревюта, сравнителни изпитания и клипове. Всеобщото мнение е за два като добри. Вексилар и Лъки, дори има предупреждения ,че китайците са почнали да правят кория на китайските Лъки с не толкова добра изработка.
А на мнения "видях го в магазина и не ми вдъхна довери, по добре си купи Хъминбърд,Лоуранж" въобще ги игнорирам. Факт е че има много оплаквания от смарт каста. А обсъжданите варианти, за разлика от стационарните са точно за използване без лодка и това им е главното предимство. Руснаците казват че отчитат рибите, а вариантите за зимен риболов и мормишката. Има и руско производство за зимен риболов главно. От тези за хвърляне има и комбинирани със подвижен /безжичен/ и жичен датчик. Пък и цената на някои е достатъчно малка.
А на мнения "видях го в магазина и не ми вдъхна довери, по добре си купи Хъминбърд,Лоуранж" въобще ги игнорирам. Факт е че има много оплаквания от смарт каста. А обсъжданите варианти, за разлика от стационарните са точно за използване без лодка и това им е главното предимство. Руснаците казват че отчитат рибите, а вариантите за зимен риболов и мормишката. Има и руско производство за зимен риболов главно. От тези за хвърляне има и комбинирани със подвижен /безжичен/ и жичен датчик. Пък и цената на някои е достатъчно малка.
- кирил великий
- разбира нещата
Искам да си купя някакво устройство за риболов от брега, което да дава ТОЧНА представа за релеф на дъно, дълбочина (което мога и сама да разбера, но по-бавно) и НАЛИЧИЕ НА РИБА, но реално. Въпросният уред не ми вдъхва доверие. Но пък какво може да се вземе на нашия пазар, което да върши работа?
От тези които обсъждахме на нашият пазар са дипера на цена около 500 лв. , на лъки със собствена приемна станция на цена 150 лв, варианта за работа с таблет/телефон цена 200 лв. Без първото срещат се и на по-висока цена. Има и още няколко модела. По отзививъв форуми , сравнителни тстове и т.н., главно в руското пространство точност за дълбочина около десетина см. Под 1 м. не са точни. Пише си го в ръководствата им. А относно сигурно наличие на риба, кой да ти каже. Мнението че показват. Прочети им ръководствата, но мисля че имаха запомняне на показанието така че да върнеш малко на зад.
Аз лично с колебая между двата модела на Лъки, ако ги взимам от тук, и Вексилара, но него ще трябва да си го поръчвам от китайските сайтове. А другите ще взимам от тук, щото при тази цена на долара не е голяма разликата/около 50-60 долара за по-евтиният вариант/
Аз лично с колебая между двата модела на Лъки, ако ги взимам от тук, и Вексилара, но него ще трябва да си го поръчвам от китайските сайтове. А другите ще взимам от тук, щото при тази цена на долара не е голяма разликата/около 50-60 долара за по-евтиният вариант/
- кирил великий
- разбира нещата
Благодаря, колега, пусни някакви линкове, ако ти е удобно, да видя кое предлагаш като най-удачно!КАЯ написа:...на Лъки със собствена приемна станция на цена 150 лв, варианта за работа с таблет/телефон цена 200 лв. Без първото срещат се и на по-висока цена. Има и още няколко модела. По отзиви във форуми , сравнителни тестове и т.н...
http://www.drive2.ru/c/1092941/
Това е модела на Лъки /има и доста други подобни/ който най-много хвалят. Цена от Китай около 50 долара, т.е малко отгоре. Има и модел с две сонди - жична и безжична, но цената върви към 80 и нагоре. И двата модела се срещат България за продажба. Цена от 150 и нагоре. На Лъки модела 918 мисля беше е за употреба с таблет/телефон. Цена в България 200 лв, от Китай около 120 долара. Аз ако взимам от тук ще този последния, щото съвсем друго си е да гледаш примерно на седем инчов екран /цветен/ друго е на монохромен 2.8 инчов. Но този модел е нов и досега не съм намерил подробни отзиви. Като се има предвид добрите отзиви за предишните модели на този производител, не вярвам да има проблем. А, да и има възможност да се ползват с него картите на Навионикс.
Та за мен в случая за избора натежава следното:
-Може да се ползва от брега с въдица. Отчита точно дълбочина и релеф. За вида на дъното тиня и т.н. не съм сигурен доколко може да се вярва. По би свършил работа за последното модела с две сонди. За мен не е толкова важно.
-Може да се ползва с таблет, карти, позициониране. Това разбира се е на таблета.
Другият модел Вексилар
http://www.taker.im/phpBB2/topic/164619 ... lar-sp100/
Еднакви възможности с този на Лъки. Малки разлики в честота и ъгъла на сондата. Иначе върши същата работа. В линка има и видео на сравнение с Лоуранс ХДС7 и не се забелязват големи разлики. По принцип това ми е първият фаворит, ако ще се поръчва от странство, но избора е повече емоционален и щото фирмата е американска с традиции в морска електроника.Цена около 120 долара.
Но сигурно ще е Лъки с едногодишна гаранция от тук и то щото колкото и да е малка вероятността да му има нещо, аз съм си карък на техника.
Това е модела на Лъки /има и доста други подобни/ който най-много хвалят. Цена от Китай около 50 долара, т.е малко отгоре. Има и модел с две сонди - жична и безжична, но цената върви към 80 и нагоре. И двата модела се срещат България за продажба. Цена от 150 и нагоре. На Лъки модела 918 мисля беше е за употреба с таблет/телефон. Цена в България 200 лв, от Китай около 120 долара. Аз ако взимам от тук ще този последния, щото съвсем друго си е да гледаш примерно на седем инчов екран /цветен/ друго е на монохромен 2.8 инчов. Но този модел е нов и досега не съм намерил подробни отзиви. Като се има предвид добрите отзиви за предишните модели на този производител, не вярвам да има проблем. А, да и има възможност да се ползват с него картите на Навионикс.
Та за мен в случая за избора натежава следното:
-Може да се ползва от брега с въдица. Отчита точно дълбочина и релеф. За вида на дъното тиня и т.н. не съм сигурен доколко може да се вярва. По би свършил работа за последното модела с две сонди. За мен не е толкова важно.
-Може да се ползва с таблет, карти, позициониране. Това разбира се е на таблета.
Другият модел Вексилар
http://www.taker.im/phpBB2/topic/164619 ... lar-sp100/
Еднакви възможности с този на Лъки. Малки разлики в честота и ъгъла на сондата. Иначе върши същата работа. В линка има и видео на сравнение с Лоуранс ХДС7 и не се забелязват големи разлики. По принцип това ми е първият фаворит, ако ще се поръчва от странство, но избора е повече емоционален и щото фирмата е американска с традиции в морска електроника.Цена около 120 долара.
Но сигурно ще е Лъки с едногодишна гаранция от тук и то щото колкото и да е малка вероятността да му има нещо, аз съм си карък на техника.
- кирил великий
- разбира нещата
Мерси, КАЯ - след забраната задължително сонар ще ми трябва. Не ме притеснява цената мен, а искам да съм уверен в качеството.
За качество най-добри и най-много отзиви има за лъки фф718, за другите им модели също, но този като че ли е най-популярен в Русия. Ако имаш и лодка може да те заинтересува и модела им с двете сонди - жична и безжична. и понеже са с различна честота и ъгъл дават повече възможности за употреба от лодка. На мен ми харесва, че е със сменяеми батерии на сондата и приемника. Малко по-скъп е модела с зареждаеми батерии.
П.п. понеже сондите на различните производители са еднакви на външен вид, явно има само разлика в приемното устройство.
П.п. понеже сондите на различните производители са еднакви на външен вид, явно има само разлика в приемното устройство.
-
- новобранец
Здравейте колеги ! Да споделя и моето мнение за Deeper smart fishfinder .
Ползвам го вече 3ти риболов от брега на река и язовир . Работи идеално ,показва много добре и детайлно всякакви риби ,от уклей до каракуда и бабушка ,показва релефа на дъното,температурата и дълбочината на водата ,на каква дълбочина е рибата ,водорасли по дъното. Приложението за андроид е много лесно за работа и с много добър дизайн .
В началото ме притесняваше теглото му (100 грама) но със една здрава пръчка и хубав конец го замятам до 30 ,40 метра ,което за мен е достатъчно .
Като минус мога да посоча единствено за сегашните ми наблюдения ,че ако си сам на риболов се чудиш как да държиш телефона докато използваш сонара ,но си закупих един калъф за ръка за телефона и проблема се реши .
П.С. Убедих се че това ,че виждаш къде се намира рибата ,не е гаранция ,че ще имаш успешен риболов ,все пак всичко зависи от куп други причини .
Ползвам го вече 3ти риболов от брега на река и язовир . Работи идеално ,показва много добре и детайлно всякакви риби ,от уклей до каракуда и бабушка ,показва релефа на дъното,температурата и дълбочината на водата ,на каква дълбочина е рибата ,водорасли по дъното. Приложението за андроид е много лесно за работа и с много добър дизайн .
В началото ме притесняваше теглото му (100 грама) но със една здрава пръчка и хубав конец го замятам до 30 ,40 метра ,което за мен е достатъчно .
Като минус мога да посоча единствено за сегашните ми наблюдения ,че ако си сам на риболов се чудиш как да държиш телефона докато използваш сонара ,но си закупих един калъф за ръка за телефона и проблема се реши .
П.С. Убедих се че това ,че виждаш къде се намира рибата ,не е гаранция ,че ще имаш успешен риболов ,все пак всичко зависи от куп други причини .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.