Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

РАВНОСМЕТКА 2014
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
РАВНОСМЕТКА 2014
Колеги,
Нека в тази тема, всеки който желае ,да направи равносметка за изминалата година.Успехи и проблеми в риболова и оборудването.Желания и писмо до Дядо Коледа.
Нека в тази тема, всеки който желае ,да направи равносметка за изминалата година.Успехи и проблеми в риболова и оборудването.Желания и писмо до Дядо Коледа.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: РАВНОСМЕТКА 2014
Колега така и така даваш идея дай и тон с твоята равносметка за изминалата година.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Поне нещо от тоя сортgoran2 написа:Колега така и така даваш идея дай и тон с твоята равносметка за изминалата година.
http://www.vbox7.com/play:2e9dc73e30" onclick="window.open(this.href);return false;
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Така е.goran2 написа:Колега така и така даваш идея дай и тон с твоята равносметка за изминалата година.
За мен 2014 г. беше година на наводнения и чернокоп. Така изглеждаше морето и р.Караагач на Китен. След 2-3 дни се появи и нов вид риба за морето. Октомври,както винаги е рибарски месец. И резултатите...... Като прибавим попчето,калкана и някоя друга риба и сонар ,то резултатът- беше добра година.
Е загубих капачката на двигателя,но на фона на другото.............
За мен 2014 е година на чернокопа,както 2012 г.-беше на паламуда.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колега.
Във форума видях само няколко лефера,от които един хванат с харпун.
По-скоро това е година на едрия чернокоп ,ако трябва да сме точни.
Във форума видях само няколко лефера,от които един хванат с харпун.
По-скоро това е година на едрия чернокоп ,ако трябва да сме точни.
- sharko1111
- новобранец
За мен е 4ернокопска и циганка година, абе като миналата и по миналата година.Казвам 4ернокопска,зашото лефера стига до 15кг ,паламуда стига до 7кг ,или средно лефер 2кг и паламуд 2кг .Как мога да кажа на 400гр риба лефер или паламуд.Или както казват до 400-550гр циганка,а риба която става два пъти по голяма от паламуда ,на 350-400гр казват лефер . Абе много добра година за спортният риболов,
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Сигурно си чувал,ама да се повторя:
- циганка,паламуд,турук
- чернокоп,лефер ,гофан
- циганка,паламуд,турук
- чернокоп,лефер ,гофан
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
sharko1111 написа:За мен е 4ернокопска и циганка година, абе като миналата и по миналата година.Казвам 4ернокопска,зашото лефера стига до 15кг ,паламуда стига до 7кг ,или средно лефер 2кг и паламуд 2кг .Как мога да кажа на 400гр риба лефер или паламуд.Или както казват до 400-550гр циганка,а риба която става два пъти по голяма от паламуда ,на 350-400гр казват лефер . Абе много добра година за спортният риболов,
Мисля че много добре знам размера на лефера (особено на едрия)ама тука в нащо море трудно ще видиш такива екземпляри и риби от 400-500 грама са си лефери открай време така че не се правете на остоуни за размерите на рибите пото и по ресторантите както и по магазините не ти предлагат едър чернокоп ами ти слагат в чинията една 300 грамова риба и си я плащаш после за лефер
п.п.Предпочитам да папкам от тоз 400гр. лефер ама да си от нащо море пък едрите да ги фатям в другите морета

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

До 10 см................... Япрак(yaprak) 20 бр./кг
Между 11-13 см.................... чернокоп(16-19 бр./кг)
Между 14-16 см.................... кабачернокоп (10-15 бр./кг)
Между 17-20 см.................... Саръканат (9-14 бр./кг)
Между 21-30 см ................... ЛЕФЕР (4-8 бр./кг)
Между 31-35 cm aras?.................... Каба Лефер (2-3 бр./кг)
От 35 см и нагоре................ ГОФУС( 1 бр./кг и по-големи).
Това съм го намерил някъде из форума.
Между 11-13 см.................... чернокоп(16-19 бр./кг)
Между 14-16 см.................... кабачернокоп (10-15 бр./кг)
Между 17-20 см.................... Саръканат (9-14 бр./кг)
Между 21-30 см ................... ЛЕФЕР (4-8 бр./кг)
Между 31-35 cm aras?.................... Каба Лефер (2-3 бр./кг)
От 35 см и нагоре................ ГОФУС( 1 бр./кг и по-големи).
Това съм го намерил някъде из форума.
Какво се оказа чернокопската година се оказва леферска щото рибите си бяха в тоз диапазон че и отгоре (цигарите са 90мм )BOYCHE написа:Между 21-30 см ................... ЛЕФЕР (4-8 бр./кг)

п.п.Между другото тази риба си има 1 име
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0% ... 0%B5%D1%80" onclick="window.open(this.href);return false;
и това

и това

си е все лефер, пък който както иска да си я нарича

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- paynera
- вече хвърля и на тежко
Чернокоп над 28 см. се нарича лефер и струва от 25 до 40 лева в зависимост какво е търсенето и предлагането.
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
- smel1968
- ще става разбирач
Мисля че много добре знам размера на лефера (особено на едрия)ама тука в нащо море трудно ще видиш такива екземпляри и риби от 400-500 грама са си лефери открай време така че не се правете на остоуни за размерите на рибите пото и по ресторантите както и по магазините не ти предлагат едър чернокоп ами ти слагат в чинията една 300 грамова риба и си я плащаш после за лефер
п.п.Предпочитам да папкам от тоз 400гр. лефер ама да си от нащо море пък едрите да ги фатям в другите морета
[/quote]
Даа Митак,много чернокопчета хванахме /всеки в неговата си градинка/
Шишето на снимката е 2,5 литра-а рибата която съм хванал сигурно е чернокоп-дребен-както го определят гоемите майстори рибари,но на мен си ми харесват рибките-понеже не разбирам.Ама не се събират в аквариума и за това ги слагах по 4 или 5 на скарата.

Даа Митак,много чернокопчета хванахме /всеки в неговата си градинка/
Шишето на снимката е 2,5 литра-а рибата която съм хванал сигурно е чернокоп-дребен-както го определят гоемите майстори рибари,но на мен си ми харесват рибките-понеже не разбирам.Ама не се събират в аквариума и за това ги слагах по 4 или 5 на скарата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
- sharko1111
- новобранец
Вече рабрах от една педя и нагоре е лефер,значи таз година е леферска и паламудена.
Защо спорим за нещо,което турците са го дали в таблица- размер и бройка в килограм? Опашката не влиза в размера и мустаците (ако има такива), също.А на кой какво са сервирали в ресторант и какво е платил е друга бира.
По-добре пишете по темата.

По-добре пишете по темата.