Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

ако те хванат без билет?
Модератор: sapuna
ако те хванат без билет?
колеги някои мойе ли да ми каже какво ште стане ако ме хванат без билет 

MISHO
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- CERRUTI
- сериозен играч
Да ама нали пак ловиш риба а не си переш гащите,билета е един вид разрешително за риболов,данеби ловджийте като ходят в часни стопанства и резервати да отстрелват и никои не им иска решително??Gogata написа:Аз мисля ,че на платено ИАРА нищо не може да ти каже! Та то си е частник той не изисква билети ,а иска да вземе некой лев!![]()
Същото е..
МИНАЛОТО ЛЯТО,ТОЧНО КОГАТО СЕ ИЗНАСЯХ КЪМ СОФИЯ(ЗА ВРЕМЕННО ПРЕБИВАВАНЕ СЛАВА БОГУ, МАКАР ЧЕ ПРОДЪЛЖАВА И ДО
СЕГА ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ), ПРИ ВРЪЩАНЕТО МИ ДО СЛИВЕН ЗА ВЗИМАНЕ
НА ДОПЪЛНИТЕЛЕН БАГАЖ, НЕНАДЕЙНО РЕШАВАМ ДА ОТСКОЧА ДО
ЛЮБИМАТА МИ БАЛАСТРИЕРА, ПРИ КОЕТО УСТАНОВЯВАМ , ЧЕ БИЛЕТА МИ, Е ОСТАНАЛ В СТОЛИЦАТА.
ОКОЛО 2 ЧАСА, СЛЕД РИБОЛОВА ДО НАС ПАРКИРА ДЖИП НА "НУГ".
УВАЖАЕМИТЕ ГОСПОДА ,МЕ ХАРЕСАХА КАТО НЕЛОША ПЛЯЧКА, И ВЪПРЕКИ ПОДРОБНИТЕ МИ ОБЯСНЕНИЯ, СИ МИ НАПИСАХА ЕДНО
КРАСИВО АКТЧЕ.
ДОБРЕ, ЧЕ СЕ СЕТИХ ДА НАПИША МОЛБА ЗА МИНИМАЛНА САНКЦИЯ,
ПОДКРЕПЕНА СЪС КСЕРОКСКОПИЕ НА БИЛЕТА,ЧЕ СЕ ОТТЪРВАХ "САМО" СЪС 50-ОЛЕВКА.
П.С. ОТКАКТО ХОДЯ ПО ГЙОЛОВЕТЕ (ОТ 6 ГОД. ВЪЗРАСТ) ТОВА МИ БЕШЕ 3-А, ПРОВЕРКА.(СЕГА СЪМ НА 28 ГОД.)

ЛЮБИМАТА МИ БАЛАСТРИЕРА, ПРИ КОЕТО УСТАНОВЯВАМ , ЧЕ БИЛЕТА МИ, Е ОСТАНАЛ В СТОЛИЦАТА.
УВАЖАЕМИТЕ ГОСПОДА ,МЕ ХАРЕСАХА КАТО НЕЛОША ПЛЯЧКА, И ВЪПРЕКИ ПОДРОБНИТЕ МИ ОБЯСНЕНИЯ, СИ МИ НАПИСАХА ЕДНО
КРАСИВО АКТЧЕ.
П.С. ОТКАКТО ХОДЯ ПО ГЙОЛОВЕТЕ (ОТ 6 ГОД. ВЪЗРАСТ) ТОВА МИ БЕШЕ 3-А, ПРОВЕРКА.(СЕГА СЪМ НА 28 ГОД.)

Jon написа:МИНАЛОТО ЛЯТО,ТОЧНО КОГАТО СЕ ИЗНАСЯХ КЪМ СОФИЯ(ЗА ВРЕМЕННО ПРЕБИВАВАНЕ СЛАВА БОГУ, МАКАР ЧЕ ПРОДЪЛЖАВА И ДО
КРАСИВО АКТЧЕ.
П.С. ОТКАКТО ХОДЯ ПО ГЙОЛОВЕТЕ (ОТ 6 ГОД. ВЪЗРАСТ) ТОВА МИ БЕШЕ 3-А, ПРОВЕРКА.(СЕГА СЪМ НА 28 ГОД.)![]()
![]()
имам същия случай миналата година забравих си билета... взева ми въдицата и ми казаха че при представянето на билетчето ще ми я върнат глобата все пак имаше 20 лева след два дена ходих и си взех въдицта... 20 те левчета ги пуснах като ми пристигна постанавлението и ги певедох по банков път уж всичко е точно но няколко месеца след това получих писмо от агенциата по държавни вземания че дължа 20 лева на ИАРА и ако не ги заплатя в поставения срок ще прехвърлят вземането към съдия изпълнител

-
- кандидат преподавател
По-добре да не пробваш-даже и на "платено"
В закона не се прави разлика на "платено"и "неплатено"-става въпрос за реки,езера,изкуствени водоеми,Дунав и морето.Формално,имат право да ти съставят акт,ако нямаш риб.билет и ловиш на "платено".Но аз не съм чувам ИАРА да се навират на територията на "платените"-дето се вика,те си имат сайбии / хубава турска дума за грижовни стопани/.Пък ИАРА няма желание и сили да се оправи с "неплатените".Не,че е важно,ама е показателно - за последните 5 години при целогодишен риболов на язовирите Доспат,Въча,Кърджали,р.Арда и множество рекички,намиращи се м/у с.Барутин като най-западна точка и гр.Кърджали като най-източна точка,съм проверяван.....един-единствен път.
Сигурно не са черно бели нещата но както някой спомена по-горе на кой му се занимава със съдилища.
А иначе INCUBUS смятам, че колегите които се оплакаха преди това не лъжат за тези глоби които са им нахакали на платено. Друг е въпроса дали не са били хора на този дето държи язовира. Колко му е да вземе още някой лев отгоре. Пък може и да са трети лица намерили начин да изкарат лесни пари. При всички положения обаче не си заслужава за 25 лв на година да изпадаме в такива ситуации. Дет са вика толкова излиза кажи речи таксито отиване/връщане на диско.
А иначе INCUBUS смятам, че колегите които се оплакаха преди това не лъжат за тези глоби които са им нахакали на платено. Друг е въпроса дали не са били хора на този дето държи язовира. Колко му е да вземе още някой лев отгоре. Пък може и да са трети лица намерили начин да изкарат лесни пари. При всички положения обаче не си заслужава за 25 лв на година да изпадаме в такива ситуации. Дет са вика толкова излиза кажи речи таксито отиване/връщане на диско.
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
Е и какво от това?
-
- кандидат преподавател
Да,наистина не си заслужава пробването.Освен това,25 лева в днешно време не ми стигат за разгрявка в кръчмата,камо ли за хубаво напиване,та да се стиска за тях брата-риболовец за билет,някак си не ми звучи добре.А пък,вервайте ми,ако се стигне и до съд,където да търсиш правдата срещу актосъставителя / по-точно срещу началника-чиновник,който ти е издал наказателното постановление /,ще се похарчат няколко пъти по 25 лева.