Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

ниско бюджетен джип
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- вече хвърля и на тежко
ниско бюджетен джип
Момчета, дайте мнение какъв джип е пдходящ за риболов, става въпрос за по евтин. Спрял съм се на Витара или Фероза, но няма да прескоча нито едно ваше мнение. Не пестете думите си 

Re: ниско бюджетен джип
Витара 1.6 моно колкото се може с по-малко ръжда.Погледни и Митцубиши Спейс Рънър 4х4 също е много добро и събира пове4е багаж от витарата и е доста по-комфортно като окачване ако го ползваш за по-дълги преходи.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Според мен зависи какъв риболов практикуваш - ако ще ходиш с един спининг и кутия воблери, то Ферозата е вариант, ако обаче ще мъкнеш шаранджийско оборудване и къмпинг цирк - една Toyota 4 runner e твоята жипка. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Като човек, който освен с риболов се занимава и с коли НЕ ти препоръчвам японски автомобили - добра возия, но поддръжката е.... ролки, ремъци, а да не говорим като го тормозиш по язовирите, ако се скапе нещо по ходовата част. Гледай да няма електроники и такива глупости. Аз от 2 години търкалям една Фронтера (2.3 TDI дълга база) и съм страшно доволен. Не е супер, хипер, гига, мега, ултра офроуд машина, но за 2000-2500лв може да си намериш екстра джипка. Проходима е.
Плюсове - лесен за поддръжка(двигателя е с верига), никаква електроника и що годе приличен разход. Огромен багажник и добра возия.
Минуси - трудничко се намират читави вече, щото ги изкупиха. Гледай да е вкаран от Италия и в никакъв случай австрийче - много ръжда. Дългата база няма блокаж на задния диференциал(което е поправимо, но ще трябва да сменяш полуоските) Хъбовете са автоматични, но често пъти от неправилно ползване не отцепват сами, а трябва да дадеш няколко метра назад, след като изключиш предния мост.
Късата база съще е добро решение, но е значително по-малка.Тя пък има ЛСД на задния диференциал.
Аз на моя рибомобил му сложих нови гуми Cooper Discoverer 2, газови амортисьори Монро, обърнах кантарите и преправих ресори от УАЗ, което ми даде още 25см височина. Обикалял съм доста и не съм имал проблеми с проходимостта досега
) Надявам се да съм помогнал. Весели празници
Плюсове - лесен за поддръжка(двигателя е с верига), никаква електроника и що годе приличен разход. Огромен багажник и добра возия.
Минуси - трудничко се намират читави вече, щото ги изкупиха. Гледай да е вкаран от Италия и в никакъв случай австрийче - много ръжда. Дългата база няма блокаж на задния диференциал(което е поправимо, но ще трябва да сменяш полуоските) Хъбовете са автоматични, но често пъти от неправилно ползване не отцепват сами, а трябва да дадеш няколко метра назад, след като изключиш предния мост.
Късата база съще е добро решение, но е значително по-малка.Тя пък има ЛСД на задния диференциал.
Аз на моя рибомобил му сложих нови гуми Cooper Discoverer 2, газови амортисьори Монро, обърнах кантарите и преправих ресори от УАЗ, което ми даде още 25см височина. Обикалял съм доста и не съм имал проблеми с проходимостта досега

Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
Антонов, Опел Фронтерата е Нисан Терано! Тоест, пак японски джип...
Между Ферозата и Витарата, при равни други условия, избери Витарата, колега. Имал съм и двете през годините, карал съм ги яко офроуд, знам, какво говоря.

Между Ферозата и Витарата, при равни други условия, избери Витарата, колега. Имал съм и двете през годините, карал съм ги яко офроуд, знам, какво говоря.
Флекс, не говори глупости! Джипа няма нищо, повтарям нищо общо с Тераното. Още повече, че предните биелетки са от локум, а кормилната уредба е.... но не мисля да спамим поста на колегата
В крайна сметка по стара кола и по млада жена винаги има работа

- GODzillata
Nissan Terrano 2-ката е Ford Maverick.
Opel Frontera e Isuzu MU или Vauxhall Frontera в UK.
Последно промяна от GODzillata на Сря Дек 24, 2014 11:31 am, променено общо 1 път.

sess84 написа:що ми се струва че фронтерата е исузу
Абсолютно си прав, моя грешка в ранната утрин!

На Антонов няма да отговарям...
- hshopov
- разбира нещата
абсолютно,вярно! +1 за витара(имал,съм...карал съм)GODzillata написа:Nissan Terrano 2-ката е Ford Maverick.
Последно промяна от hshopov на Сря Дек 24, 2014 11:38 am, променено общо 1 път.
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Годзилата написа точно това, което аз щях. А няма да ми отговаряш щото... Като си карал толкова офроуд нещо си се объркал.
- GODzillata
mishkata_mp, вземи си едно Митсубиши Паджеро, което пък от своя страна е Хюндай Галопер
и се отвози с него. 

Цепиш мрака, колегаGODzillata написа:mishkata_mp, вземи си едно Митсубиши Паджеро, което пък от своя страна е Хюндай Галопери се отвози с него.

- GODzillata
vantonov написа:Цепиш мрака, колегаGODzillata написа:mishkata_mp, вземи си едно Митсубиши Паджеро, което пък от своя страна е Хюндай Галопери се отвози с него.
![]()
![]()
Ти паджеро ли караш? Ако е така, как се справяш с разхода, че като знам какви са им горивните тръби....колкото палец дебели
))
Цъ.
Карам Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/.

Хем е Паджеро, хем частите са му по-евтини.

Разходът е.......ами зависи от начина на каране, но варира около 10-12/100.

Иначе е дуракоустойчива машина, ходи без грижи на лов, риболов и оффроуд - сипваш гориво и бръмчиш на воля.

Дълга база по възможност, много по-удобно е за багаж. Аз карам Нисан Терано 2 / Форд Маверик 2.7 ТД, по-добри са следващите ТДИ, добър двигател, но си харчи нафта 10 средно, бензиновият вариант не го препоръчвам, изкачат ремонти по двигателя май. Иначе малко слабо предно окачване, по-бързо заминават биалетки и шарнири ако го лашкаш много офроуд, но не са му скъпи чарковете. Събира МНОГО багаж дългата база. Блокаж няма само ЛСД отзад /автоматичен полублокаж/. Хъбовете могът да се сменят с ръчни /по-добри/. Риболова с джип е нещо повече от такъв без, за това гарантирам )