Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Лека макара
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Лека макара
Здравейте, както се вижда от заглавието търся за болонезата лека макара. Сега съм със някаква FL много хубава обаче ми измаря ръката. Изразете мненията си няма да подмина нито едно. И давайте предложения за сносни макари до 50 лева повече не давам. 

Re: Лека макара
Изморяването на ръката ( китаката, предмишницата или рамото) , се получава от не добър баланс на такъма - в този ред на мисли може да се дължи и на болото което ползваш .zaribeniq написа:Здравейте, както се вижда от заглавието търся за болонезата лека макара. Сега съм със някаква FL много хубава обаче ми измаря ръката. Изразете мненията си няма да подмина нито едно. И давайте предложения за сносни макари до 50 лева повече не давам.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- Apolloborgir
- ще става разбирач
Най-добре е да отидеш до магазина с болонезата и да пробваш коя макара ще я балансира добре. Аз на моето болонезе съм с тази макара, само че размер 2500:
http://megafishing.bg/product/1939/maka ... 000fd.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow"
Много съм доволен от нея. Кефали по кило не и се опъват много-много
http://megafishing.bg/product/1939/maka ... 000fd.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow"
Много съм доволен от нея. Кефали по кило не и се опъват много-много

Always "CATCH and RELEASE''
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Моята макара е 400гр и не ми омалява ръката,болото ти е тежко и лошо балансирано.Макара за боло под размер 3000 не е в моите представи за речен риболов.zaribeniq написа:Здравейте, както се вижда от заглавието търся за болонезата лека макара. Сега съм със някаква FL много хубава обаче ми измаря ръката. Изразете мненията си няма да подмина нито едно. И давайте предложения за сносни макари до 50 лева повече не давам.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колега погледни ако искаш и tica cambria http://megafishing.bg/product/954/makar ... ia-ld.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; аз имам размер 2000 и съм доволен от нея
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Кажи първо какво ти е болото и макарата която ползваш в момента, да не се окаже че с по-лека макара ще е още по-зле
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- hshopov
- разбира нещата
100 процента!boki speca написа:Кажи първо какво ти е болото и макарата която ползваш в момента, да не се окаже че с по-лека макара ще е още по-зле
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
-
- научил се да хвърля
Тази макара, с предвателно число 4.9:1 , не е ли малко неподходяща за болонезе ?Pe6o_Tikvata написа:Колега погледни ако искаш и tica cambria http://megafishing.bg/product/954/makar ... ia-ld.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow аз имам размер 2000 и съм доволен от нея
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
На някой не им прави впечатление по колко време ще си събират такъма след изтичане,да ама тая ще има як драгYAROSHKH написа:Тази макара, с предвателно число 4.9:1 , не е ли малко неподходяща за болонезе ?Pe6o_Tikvata написа:Колега погледни ако искаш и tica cambria http://megafishing.bg/product/954/makar ... ia-ld.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow аз имам размер 2000 и съм доволен от нея

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Що говорите наизуст или съчинения по картинки...шпулата им е по широка от на шимано катана 3000На някой не им прави впечатление по колко време ще си събират такъма след изтичане,да ама тая ще има як драг
Камбрията има доста широка шпула,за размер 2000 и обира влакно почти колкото някой други макари размер 3000,,не говорим за тези със 6 оборота-70см при един оборот,си е нормално
Аз там съм пораснал...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Aуууууууууу,сори,че се намесих.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Лично на мен не ми дреме за колко време си обирам такъма било с риба или без , не съм на състезание , ловя си за удоволствие а и не преча на колегите около мен , пък и не изтичам на големя дистанция , реките на които ловя не го позволяват , става въпрос за Факийска и Грудовска.Колегата пита за макара и аз му предлагам нещо което имам и съм ловил с нея а не просто съм чул за нея или съм я виждал в магазина.Не казвам че е най добрата или най подходяща за този риболов но аз за тази макара за тази цена съм доволен , не съм ползвал по скъпи макари за болонеза освен една Екусима 3000 , не знам дали камбрията е подходяща за този риболов , но на мен ми пасна и съм доволен от нея затова я споменах.
Поздрави и наслука на всички
и повече
че взехме много да си чешем езиците

Поздрави и наслука на всички

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Защо винаги намесвате думичката СЪСТЕЗАНИЕ.Ами започнете да ловите все едно сте и ще хващате 3 пъти повече риба и преведи ЗА КЕФ.Та кой ходи без кеф,да ама кефа идва и от правилно подбрания такъм,а тук срещаме точно обратното.
Аз бягам от къщи да не простирам,готвя ,тупам и изобщо ми е през дядовия каква да ми е макарата и болонезата,мноУ важно,че щяла да е с широка шпула,че болото ще тежи 220гр.
Аз бягам от къщи да не простирам,готвя ,тупам и изобщо ми е през дядовия каква да ми е макарата и болонезата,мноУ важно,че щяла да е с широка шпула,че болото ще тежи 220гр.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Добре де ,кажи макара около 50 лв ,хем да е лека ,хем да обира повече влакно,нем да е модел над 3000.butnik написа:Защо винаги намесвате думичката СЪСТЕЗАНИЕ.Ами започнете да ловите все едно сте и ще хващате 3 пъти повече риба и преведи ЗА КЕФ.Та кой ходи без кеф,да ама кефа идва и от правилно подбрания такъм,а тук срещаме точно обратното.
Има Tica Cambria 3000 ,обира 80см влакно за един оборот
Аз там съм пораснал...
Колега, предварително се извинявам, но ще ти "отпера" една забележкаzaribeniq написа:Здравейте, както се вижда от заглавието търся за болонезата лека макара. Сега съм със някаква FL много хубава обаче ми измаря ръката. Изразете мненията си няма да подмина нито едно. И давайте предложения за сносни макари до 50 лева повече не давам.