Лека макара

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

zaribeniq
фен клуб-скобар

Лека макара

Мнение от zaribeniq »

Здравейте, както се вижда от заглавието търся за болонезата лека макара. Сега съм със някаква FL много хубава обаче ми измаря ръката. Изразете мненията си няма да подмина нито едно. И давайте предложения за сносни макари до 50 лева повече не давам. :)
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Re: Лека макара

Мнение от pampasa »

zaribeniq написа:Здравейте, както се вижда от заглавието търся за болонезата лека макара. Сега съм със някаква FL много хубава обаче ми измаря ръката. Изразете мненията си няма да подмина нито едно. И давайте предложения за сносни макари до 50 лева повече не давам. :)
Изморяването на ръката ( китаката, предмишницата или рамото) , се получава от не добър баланс на такъма - в този ред на мисли може да се дължи и на болото което ползваш .
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
Apolloborgir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Apolloborgir »

Най-добре е да отидеш до магазина с болонезата и да пробваш коя макара ще я балансира добре. Аз на моето болонезе съм с тази макара, само че размер 2500:
http://megafishing.bg/product/1939/maka ... 000fd.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow"
Много съм доволен от нея. Кефали по кило не и се опъват много-много :wink:
Always "CATCH and RELEASE''
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

zaribeniq написа:Здравейте, както се вижда от заглавието търся за болонезата лека макара. Сега съм със някаква FL много хубава обаче ми измаря ръката. Изразете мненията си няма да подмина нито едно. И давайте предложения за сносни макари до 50 лева повече не давам. :)
Моята макара е 400гр и не ми омалява ръката,болото ти е тежко и лошо балансирано.Макара за боло под размер 3000 не е в моите представи за речен риболов.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Колега погледни ако искаш и tica cambria http://megafishing.bg/product/954/makar ... ia-ld.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; аз имам размер 2000 и съм доволен от нея
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Кажи първо какво ти е болото и макарата която ползваш в момента, да не се окаже че с по-лека макара ще е още по-зле
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

boki speca написа:Кажи първо какво ти е болото и макарата която ползваш в момента, да не се окаже че с по-лека макара ще е още по-зле
100 процента!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
YAROSHKH
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от YAROSHKH »

Pe6o_Tikvata написа:Колега погледни ако искаш и tica cambria http://megafishing.bg/product/954/makar ... ia-ld.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow аз имам размер 2000 и съм доволен от нея
Тази макара, с предвателно число 4.9:1 , не е ли малко неподходяща за болонезе ?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

YAROSHKH написа:
Pe6o_Tikvata написа:Колега погледни ако искаш и tica cambria http://megafishing.bg/product/954/makar ... ia-ld.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow аз имам размер 2000 и съм доволен от нея
Тази макара, с предвателно число 4.9:1 , не е ли малко неподходяща за болонезе ?
На някой не им прави впечатление по колко време ще си събират такъма след изтичане,да ама тая ще има як драг :D
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

На някой не им прави впечатление по колко време ще си събират такъма след изтичане,да ама тая ще има як драг :D
Що говорите наизуст или съчинения по картинки...шпулата им е по широка от на шимано катана 3000
Камбрията има доста широка шпула,за размер 2000 и обира влакно почти колкото някой други макари размер 3000,,не говорим за тези със 6 оборота-70см при един оборот,си е нормално
Аз там съм пораснал...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Aуууууууууу,сори,че се намесих.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Лично на мен не ми дреме за колко време си обирам такъма било с риба или без , не съм на състезание , ловя си за удоволствие а и не преча на колегите около мен , пък и не изтичам на големя дистанция , реките на които ловя не го позволяват , става въпрос за Факийска и Грудовска.Колегата пита за макара и аз му предлагам нещо което имам и съм ловил с нея а не просто съм чул за нея или съм я виждал в магазина.Не казвам че е най добрата или най подходяща за този риболов но аз за тази макара за тази цена съм доволен , не съм ползвал по скъпи макари за болонеза освен една Екусима 3000 , не знам дали камбрията е подходяща за този риболов , но на мен ми пасна и съм доволен от нея затова я споменах.
Поздрави и наслука на всички :drinkers: :drinkers: и повече :fishing6: че взехме много да си чешем езиците :D :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Защо винаги намесвате думичката СЪСТЕЗАНИЕ.Ами започнете да ловите все едно сте и ще хващате 3 пъти повече риба и преведи ЗА КЕФ.Та кой ходи без кеф,да ама кефа идва и от правилно подбрания такъм,а тук срещаме точно обратното.
Аз бягам от къщи да не простирам,готвя ,тупам и изобщо ми е през дядовия каква да ми е макарата и болонезата,мноУ важно,че щяла да е с широка шпула,че болото ще тежи 220гр.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

butnik написа:Защо винаги намесвате думичката СЪСТЕЗАНИЕ.Ами започнете да ловите все едно сте и ще хващате 3 пъти повече риба и преведи ЗА КЕФ.Та кой ходи без кеф,да ама кефа идва и от правилно подбрания такъм,а тук срещаме точно обратното.
Аз бягам от къщи да не простирам,готвя ,тупам и изобщо ми е през дядовия каква да ми е макарата и болонезата,мноУ важно,че щяла да е с широка шпула,че болото ще тежи 220гр.
Добре де ,кажи макара около 50 лв ,хем да е лека ,хем да обира повече влакно,нем да е модел над 3000.
Има Tica Cambria 3000 ,обира 80см влакно за един оборот
Аз там съм пораснал...
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Колега, предварително се извинявам, но ще ти "отпера" една забележка :) . Задай си правилно въпроса, защото никой не е длъжен да гадае какво точно искаш, а е видимо, че колегите искат да ти помогнат. Например: като я искаш да е лека ами кажи колко да е лека. Като искаш да има баланс ами посочи на каква въдица ще я ползваш. Предполагам, че искаш да е по-добра от споменатия от теб FL ами дай параметри на този FL. На практика си написал само цена. Аз лично не знам какво да ти препоръчам или ако искаш ще започна да ти дрънкам с какво ловя аз, но съм сигурен, че няма да ти хареса. При така зададен въпрос ще гледаш в темата си дразги между колегите по няколко "вечни" въпроса, а ти няма да можеш да си напривиш никакъв извод за правилна за теб покупка. Успех.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”