Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Болонезе ?
Модератор: sapuna
Болонезе ?
Колеги жената за Коледа ме изненада с едно болонезе 6-ца http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=57" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Но моя риболов е общо взето мързелив повече клоня към директен или дънни та да ми кажете някой монтажи и дали мога да го ползвам по язовирите или си е само за река ? Че сефте се сблъсквам с този риболов

Но моя риболов е общо взето мързелив повече клоня към директен или дънни та да ми кажете някой монтажи и дали мога да го ползвам по язовирите или си е само за река ? Че сефте се сблъсквам с този риболов

- Sorcerer
- научил се да хвърля
Re: Болонезе ?
Ето една хубава тема за монтажите : http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=117&t=56821" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Не виждам причина, поради която не можеш да ловиш на язовир с болото.
Не виждам причина, поради която не можеш да ловиш на язовир с болото.
-
- научил се да хвърля
Честито колега!Най-простото е взимаш си няколко бурета различни грамажи,от долу нагоре монтажа ти е кука,25-30 см повод,вирбел,след него верижка еднакви съчми гледай да са поне 8-10. Почваш да вдигаш дълбочината докато почнеш да влачиш леко верижката след това намаляш 3-4 пръста и почваш.Малко храничка малко червейчета с прашката, другото е усет.Дано съм ти бил полезен. Може и на язовира , но неща като вятър и дистанция щр ти създават проблеми.Успех!
- antivik
- кандидат преподавател
Нищо не ти пречи да си го ползваш като нормална сопа по язовирите, не е казано, че е само за рЯка....
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Благодаря ви , да затопли времето и ще го пробвам
Ако не ти се чака да се затопли, сега е момента на речния риболов.Аз откакто пробвах, на язовир ходя само през забраната.Dimy написа:Благодаря ви , да затопли времето и ще го пробвам
При -20 някак не ме влече реката
по ми подхожда свинско с винско пред камината . А и принципно най - обичам директния седнал удобно на стола 
а иначе не мръзнат ли водачите при минус уви температури ?

На Доспат бях за малко-сички ловят на близалки пред входа на рекичка пък аз на тежко с болонезето,фанах доста костур...
- hshopov
- разбира нещата
Болото можеш да си го ползваш и на затворен водоем,но там всичко е относително(дистанция,дълбочина и големина на рибите,че миналата година гледах как един колега мъчи 30 минути една едра каракуда с болонезе)!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
-
- ще става разбирач
Румен Витков лови шарани с 14гр ваглер с болонезе 6м.Така че можеш да си ловиш всичко,стига да ти доставя удоволствие.Но по-принцип болото си е въдица за реката.
Dimy написа:При -20 някак не ме влече рекатапо ми подхожда свинско с винско пред камината . А и принципно най - обичам директния седнал удобно на стола

- Apolloborgir
- ще става разбирач
Колега, за замръзналите водачи пробвай с гланц за устни
Вкусът няма значение

Always "CATCH and RELEASE''
- hshopov
- разбира нещата
Течния парафин няма ли помогне?
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- antivik
- кандидат преподавател
Друго чудо против замръзването - глицерин /продава се в аптеките/, но иска често топене на водача що ка се разреди с водата и губи ефект /хубаво поне, че не е скъп
/

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!