Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Ревю на JVS Patriot medium feeder-12ft 15-60g
Модератор: Paublo_Eskobar
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Ревю на JVS Patriot medium feeder-12ft 15-60g
Живо здраво на всички.
Лошото време,плюс това,че не може да се ходи за риба,ме накара да пусна една тема за фидера които си купих.
Между другото,човек да си купи въдица във време в което не може да излезе за риба си е чиста доза мазохизъм.
Фидера не е нищо особено нито като цена,нито като супер качество.
Така,че нека темата не се превръща в спор кое е по-добро и какво си би купил всеки друг
Лично мен ме спечели това,че започва със доста ниска долна граница,понеже при стария ми фидер доста хранилки си оставаха зрители.
Освен това се допитах до наш колега съфорумник и той ми препоръча въпросният.
Та по-същество.
цена-88 евро.
Производителят го е определил като медиум,аз все още не мога да потвърдя това понеже не съм го ползвал.
Широчина на бланката веднага след държача-15мм,ако съм я измерил правилно +-1мм.
Реално тегло/без връх
.

Хубав чохъл със отделение за тубоса със връхчетата.

От плат който не се цепи като на повечето

Фидера е със три връхчета които не са отбелязани кое с какъв тест е/минус от мен за това/.
Но имайки в предвид долната и горната граница,то средният връх ще е там някъде
Новото за мен е,че връхчетата освен по-цвят са различни и по-дължина!
Който знае защо да ме светне,аз не можах да намеря инфо!
Както следва.
Зелен-63см
Оранжев-55,5см
Червен-53см

Нека също така да използваме темата за това.Кои са нещата от които се нуждаем при риболова на фидер
Без да се намесват захранки,стръв и т.н. Те са задължителни.
Какво имам в предвид ли
Това,че когато тръгна за риба помъквам със мен толкова багаж,от "страх" да не пропусна нещо.
В крайна сметка 70 процента от нещата не са ми нужни.
Опитвам се да изчистя до максимум ненужните вещи,понеже има места на които ходя,и прехода през пресечен терен е доста.
Това е от мен.Наслука.
Лошото време,плюс това,че не може да се ходи за риба,ме накара да пусна една тема за фидера които си купих.
Между другото,човек да си купи въдица във време в което не може да излезе за риба си е чиста доза мазохизъм.
Фидера не е нищо особено нито като цена,нито като супер качество.
Така,че нека темата не се превръща в спор кое е по-добро и какво си би купил всеки друг

Лично мен ме спечели това,че започва със доста ниска долна граница,понеже при стария ми фидер доста хранилки си оставаха зрители.
Освен това се допитах до наш колега съфорумник и той ми препоръча въпросният.
Та по-същество.
цена-88 евро.
Производителят го е определил като медиум,аз все още не мога да потвърдя това понеже не съм го ползвал.
Широчина на бланката веднага след държача-15мм,ако съм я измерил правилно +-1мм.
Реално тегло/без връх

Хубав чохъл със отделение за тубоса със връхчетата.

От плат който не се цепи като на повечето

Фидера е със три връхчета които не са отбелязани кое с какъв тест е/минус от мен за това/.
Но имайки в предвид долната и горната граница,то средният връх ще е там някъде

Новото за мен е,че връхчетата освен по-цвят са различни и по-дължина!
Както следва.
Зелен-63см
Оранжев-55,5см
Червен-53см

Нека също така да използваме темата за това.Кои са нещата от които се нуждаем при риболова на фидер

Без да се намесват захранки,стръв и т.н. Те са задължителни.
Какво имам в предвид ли

Това,че когато тръгна за риба помъквам със мен толкова багаж,от "страх" да не пропусна нещо.
В крайна сметка 70 процента от нещата не са ми нужни.
Опитвам се да изчистя до максимум ненужните вещи,понеже има места на които ходя,и прехода през пресечен терен е доста.
Това е от мен.Наслука.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Ревю на JVS Patriot medium feeder-12ft 15-60g
Честито и само положителни емоции с новата придобивка.
Аз има фидер на Тубертини и при него върховете с различна дължина, като дългия е с най-малката акция.
Предполагам, че е при теб е така.
Аз има фидер на Тубертини и при него върховете с различна дължина, като дългия е с най-малката акция.
Предполагам, че е при теб е така.

Алекси Николов
ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
По въпроса за багажа :
Ако можеш да определиш предварително кой връх да поставиш си правиш линията вкъщи, като слагаш подвижен вирбел, на който ще поставяш хранилката. Вземаш една хранилка и една оловна тежест в диапазона на върха.Най-слабото звено по линията трябва да са поводите с куки/предварително вързани/, така че да късаш само тях.Малка раница със столче и нож.В раницата слагаш храна и напитки за един излет. С ножа си издялкваш стойка за въдицата на място.Ако захранваш с бели червеи и прашка.Не взимай рибата и отърваваш кеп и живарник.
Ако можеш да определиш предварително кой връх да поставиш си правиш линията вкъщи, като слагаш подвижен вирбел, на който ще поставяш хранилката. Вземаш една хранилка и една оловна тежест в диапазона на върха.Най-слабото звено по линията трябва да са поводите с куки/предварително вързани/, така че да късаш само тях.Малка раница със столче и нож.В раницата слагаш храна и напитки за един излет. С ножа си издялкваш стойка за въдицата на място.Ако захранваш с бели червеи и прашка.Не взимай рибата и отърваваш кеп и живарник.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Аз,че риба не вземам това е ясно.
Кеп и живарник все още нямам.Не си купувам понеже ме удря каръка,но трябва да имам
Ползвам бака понеже не мога да свикна с футерите все още,нещо не ги признавам.
Аз лично за мен що годе съм изчистил до макс нещата,но все пак.....
Да има за какво да чешем езиците,не за друго.
Пък и все нещо ново може да научи човек.
Не се знае,знае ли се
Кеп и живарник все още нямам.Не си купувам понеже ме удря каръка,но трябва да имам

Ползвам бака понеже не мога да свикна с футерите все още,нещо не ги признавам.
Аз лично за мен що годе съм изчистил до макс нещата,но все пак.....
Да има за какво да чешем езиците,не за друго.
Пък и все нещо ново може да научи човек.
Не се знае,знае ли се

-
- Модератор
Още веднаж да ти е честито пръчлето !Красимир Атанасов написа: Новото за мен е,че връхчетата освен по-цвят са различни и по-дължина!
А на въпроса ти - връхчето с най-нисък тест ти е най-дълго. Виждам на снимката, че е с повече на брой водачи, което е плюс. Това обстоятелство ме навежда на мисълта, че е стъклопластово и за мен също е плюс. Вероятно е с тест 0.5 унции. По-голямата му дължина го прави по-чувствително от към плахи почуквания и заедно с повечкото на брой водачи се сгъва равномерно по дължината си. Прави по-голяма и добре видима дъга при повеждане на дребна риба. Подобрява се устойчивостта при вадене на някой бонус.
По-дебелите връхчета са по-къси с цел намаляване на вибрациите на връхчето при кастинг. По-тежките хранилки дават възможност за по-голяма дистанция, при която точността спада. С цел да се намали отклонението от точката за риболов, производителя се е спрял на този вариант.
-
- Модератор
На колегата му е простено - става ясно, че риболов на фидер не е практикувал.lomsky написа: ... С ножа си издялкваш стойка за въдицата на място.Ако захранваш с бели червеи и прашка.Не взимай рибата и отърваваш кеп и живарник.

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Може и това да е ключът към палатката относно разликата в дължините!
Домързя ме да измеря с кой от върховете дължината на фидера се получава 3,60.
А относно багажа това ми е санитарния минимум.
Без стол,чадър,кеп,захранки и т.н.
Голямата ми болка,че не мога да си купя стол със съответните прикачни точно поради тази причина.
Домързя ме да измеря с кой от върховете дължината на фидера се получава 3,60.
А относно багажа това ми е санитарния минимум.
Без стол,чадър,кеп,захранки и т.н.
Голямата ми болка,че не мога да си купя стол със съответните прикачни точно поради тази причина.
- Прикачени файлове
-
- 20150128_155016.jpg (848.09 KiB) Преглеждано 1551 пъти
Краси моя багаж е много повече,но куфара го ползвам и за стол-от здрав материял е и е на 15 години.

Риболовци.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Не четеш Люс,не четеш !lusienn написа:Краси моя багаж е много повече,но куфара го ползвам и за стол-от здрав материял е и е на 15 години.
Всичко прочетох пак.
Не съм виждал-такъв фидер като твоя,и не мога да се изкажа.
Не си ме питал колко много други такъми съм пипал през живота си-а те са много,
но аз използвам все още моите стари-защото са хем по ефтини хем,и да се счупи връхче-си купувам ново от китайците.Но ти не искаш да се спори кой какво има и какви са му впечетленията.
Кажи какво е основното в 3 думи.
Не съм виждал-такъв фидер като твоя,и не мога да се изкажа.
Не си ме питал колко много други такъми съм пипал през живота си-а те са много,
но аз използвам все още моите стари-защото са хем по ефтини хем,и да се счупи връхче-си купувам ново от китайците.Но ти не искаш да се спори кой какво има и какви са му впечетленията.
Кажи какво е основното в 3 думи.

Риболовци.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Идеята ми е как да смъкна багажа до най-нужното,а не да го увеличавам!lusienn написа:...моя багаж е много повече...
Иначе всеки да си лови кой с какво иска и може.
Аз просто изказах впечатление от него в случай,че някой се интересува.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Това не смятам да го коментирам въобще.lusienn написа:Не си ме питал колко много други такъми съм пипал през живота си-а те са много,
Пипал и ползвал знаеш ли колко е голяма разликата

И бъди сигурен,че от мен повече не си пипал но това е друга тема за която не смятам да се обяснявам.
Отклонихме се от темата.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За бърз фидер риболов на реката с велосипеда нося една раница в нея има хранилки,столче сгъваемо с облегалка,поводи/навити са на ролки/готови монтажи пак на ролка,на багажника футера с храната и червеите.Не ми се рови да ти кача снимка с натоварения кон,в калъфа боло и фидер,като и колчета.Другия вариант ти е с количка-товариш яко и се впрягаш 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Аз така хдя плюс синята бака от по-горната снимка.
Но като вляза в горските пътеки,и като ме засече някой клон и се почват едни пируети...
Баки,захранки,черви,калъфи,мармалад всичко
Та и затова ми е това оптимизиране.
Но явно и аз трябва да си купя футер

Но като вляза в горските пътеки,и като ме засече някой клон и се почват едни пируети...
Баки,захранки,черви,калъфи,мармалад всичко

Та и затова ми е това оптимизиране.
Но явно и аз трябва да си купя футер

Е това е друга приказка.
Бутника е от Пловдив-поне така си спомням,и лови на Марица-която минав през Пловдив.
Краси лови в Швеция-нямам представа точно къде-време е той да разказва,и показва в
картинки-щото иначе няма никой да е на ясно за какво иде реч.
Аз ходя с кола на 50 км-и не ми е проблем да си нося всички екстри.
Мисля че се разбрахме като белите хора.
Бутника е от Пловдив-поне така си спомням,и лови на Марица-която минав през Пловдив.
Краси лови в Швеция-нямам представа точно къде-време е той да разказва,и показва в
картинки-щото иначе няма никой да е на ясно за какво иде реч.
Аз ходя с кола на 50 км-и не ми е проблем да си нося всички екстри.
Мисля че се разбрахме като белите хора.

Риболовци.