Ryobi zauber vs Abu garcia

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Abu Garcia
новобранец
новобранец

Ryobi zauber vs Abu garcia

Мнение от Abu Garcia »

Здравейте мисля да си вземам нова макаричка доста се колебея между http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=62" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; И http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4133" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; ще се радвам да споделите мнение
Аватар
mesket4eto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Ryobi zauber vs Abu garcia

Мнение от mesket4eto »

Заубер-ът е по- тежък, но пък с повече лагери и две метални шпули. Общо взето дертове едва ли ще ти създава.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"! :shock:
!!!!!
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Не знам за какъв риболов ще я използваш,но тази е по-добра и от двете посочени от теб
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Ru ... 000-a10264
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Prangov99
новобранец
новобранец

Мнение от Prangov99 »

Здравей колега, аз преди по малко от месец смених въпросният заубер за Абу Гарсия само че за Сорон , и мога да ти кажа че това е много по класна макара от прехвалените заубери. И ако побързаш до края на месеца да хванеш намаленията на Видракс Сорона че ти излезе само 160 лв. Поздрави и наслука.
milenminds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от milenminds »

Ползвам заубер 3000 и засега не мога да се оплача. За по-лек спининг съм с мичел епик 1000 и мога да кажа, макарата е превъзходна. Зависи за целите, за които искаш да го използваш. Заубера е лебедка ще изтегли всичко. Ако се спреш на заубер препоръчвам да е с фрезована дръжка :). За съжаление нямам наблюдения върху Абу Гарсия и не мога да дам обратна връзка за нея.
Abu Garcia
новобранец
новобранец

Мнение от Abu Garcia »

:D :D Забравил съм да напиша макарата ще я използвам за спининг пръчката е абу гарсия 15-30 гр акция.И моля не ми предлагайте макари втора употреба.А за нови с размер над 2500 също не ме интересуват
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Abu Garcia написа::D :D Забравил съм да напиша макарата ще я използвам за спининг пръчката е абу гарсия 15-30 гр акция.И моля не ми предлагайте макари втора употреба.А за нови с размер над 2500 също не ме интересуват
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Ry ... 2000-a9915

И двете макари,които съм ти постнал са нови.Можеш да видиш колко струват във Видракс.Мои познати си взеха от тази обява и са супер доволни-като ги използват точно за спиниг,но ти си знаеш-като имаш излишни пари за даване...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Abu Garcia написа::D :D Забравил съм да напиша макарата ще я използвам за спининг пръчката е абу гарсия 15-30 гр акция.И моля не ми предлагайте макари втора употреба.А за нови с размер над 2500 също не ме интересуват
Поправка: това е теста по примамки, не акцията! Важно е, но освен това за избора на макарата от съществено значение е и дължината на пръчката. Предполагам, че с такъв спининг ще търсиш щука или поне аз бих подходил така. Следователно се насочи към макари размер 2500-3000 :) за да имат достатъчно сила да връткаш блесни № 4-5, в противен случай бързо ще се разхлопат.

П.П. Малко ме подразни тона ти: питаш за нещо, пък и претенции намираш на хората, които се опитват да ти дадат съвет. За да получиш конкретен и правилен отговор, първо си формулирай добре питането! Хайде сега опитай отново:
- макарата ще се ползва с еди каква си пръчка (дължина, тест и т.н.)
- ще се ловят еди какви си риби
- ще се ползва на река (малка/голяма) или затворен водоем
- ще се лови с блесни, воблери и т.н.

Без лоши чувства :)
Изображение Изображение Изображение
Abu Garcia
новобранец
новобранец

Мнение от Abu Garcia »

П.П. Малко ме подразни тона ти: питаш за нещо, пък и претенции намираш на хората, които се опитват да ти дадат съвет. За да получиш конкретен и правилен отговор, първо си формулирай добре питането! Хайде сега опитай отново:

Пускам тема в раздел спининг питането ми abu garcia ili Ryobi конкретни модели искам съвет точно за тях 2 модела а какво получавам:Лични съобщения с текст ами аз преди 3- 4 месеца си купих ей тази макара и даден линк сега я продавам ако искаш,2-ро за какво ще ползвам макарата ами щом темата е в раздел спининг дали ще я ползвам за плувка :? и 3то дават ми се съвети за макари който не ме интересуват и не са от посочените модели.Никой не ми е длъжен но все пак нека не разтегляме локуми а ако някой може да помогне да го направи.Не се карам просто ми е неприятно да пускам тема за нещо конкретно а да се пише в нея кой каквото му е на душа.

И така 2,40м дължина на пръчката,тест примамки 10 -30гр,водоем Жребчево ,търсени риби костур.бяла риба,щука влакното ще бъде Varivas
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Не съм пипал Абу-то, но имам Заубер (Пен Афинити 4000). Макарата е добра и си заслужава вниманието. Доста е коментирано из форума на тази тема. Аз, ако трябваше да избирам бих предпочел Заубера в размер 3000. Мисля, че баланса с пръчката ще се получи добре, но за по-сигурно отскочи до някой магазин със спининга и провери на място. В раздел "Продава" се намират нови Заубери с фрезована дръжка на много атрактивна цена :)
Успех.
Изображение Изображение Изображение
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Колега, RAAZIEL се опитва да ти даде по-добър съвет от дилемата ти, но ти си знаеш. Що се отнася до въпроса ти. По нашите земи Заубера се е доказал. Така, че го взимай. Ако те съблазнава Абу-то. Вземи него пък после ще слушаме мненията ти. Явно е, че не го познаваме. Успех.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Имам Заубер и няма да си купя друг. И Слам няма да си купе - малко го натовари и направо спира. Единия лагер на моя беше набит с чука (личеше си по подбитата ос, защото се е опъвал да влезе където трябва. На четирима познати им ръждясаха лагерите на бигела на Заубери купени по обяви. Втулката на пиньона им е слабо място и интензивния силов риболов и е@@@ва м@@@@та за 2 месеца. Никъде в Япония не се продава макара Риоби, но се продават Абу Гарсия. Не че съм пипал някога Абу, но почват да ме дразнят тия хвалби на риобитата.

Сега не ми се рови, но съм сигурен че един от потдръжниците на Риобитатат наскоро си купи Shimano Nasci (което е същите пари като Заубера, че и по-евтино)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Абу Гарсиите които се продават в Япония нямат нищо общо с ценовият клас упоменат в темата :idea: Айде да не преиграваме ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Orra S e за предпочитане пред Заубера.
Аватар
dobrio
новобранец
новобранец

Мнение от dobrio »

Днес бях във Видракс и въртях въпросната `orra s ` в размер 20. Мисля че (за цената си от 149лв.) не предлага качеството което човек би очаквал. Визирам големия луфт в дръжката,шпулата и дразнещ шум който се чува някъде от вътре докато я въртиш. `Orra sx`в същия размер се върти по леко и тихо, но пък е по скъпа. Може би, Риоби предлага по добро качество на изработката в този ценови клас. Това е лично мое мнение, не искам да ангажирам никой с него. Просто споделям впечатлението си от допира с въпросната макара.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”