Въдица за морски спининг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
jelev_h
новобранец
новобранец

Въдица за морски спининг

Мнение от jelev_h »

Здравейте колеги,
имам питане за въпросната въдица Berkley Cherrywood HD Spin 2.70m и тест 15-45гр,дали някой я ползва за морски спинингов риболов и дали става?Ако НЕ,давайте предложения.
Благодаря!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Въдица за морски спининг

Мнение от Vid »

Що пък да не става? (е има и по добри), но тук въпроса е по скоро в примамките кои ползваш, по кое време на денонощието ги ползваш.., какво влакно ползваш и флуоро на края на линията и пр..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Поне според мен не става. Хубава въдица е ,но поне за мен е твърде мека за морето. По-скоро е щукарска пръчка. Огледай се в моделите на Rapture. Keison е една от най-продаваните пръчки за целта. Имам излет с такава и останах доста приятно изненадан. За парите си е отлично решение. http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=56

2.10, 7-35 и 2-40, 14-50. Това са вариантите, които на мен лично ми харесват. Пипал съм ги всичките, но това за мен са решенията в ниския клас без конкуренция на нашия пазар.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

empar, защо смяташ, че Berkley Cherrywood е мека пръчка, за мен, та си е бая твърда още от първия модел на серията? И защо смяташ, че е подходяща за щука, щото била толкоз мека?

За мен пръчките на Rapture са долнопробна китайска гаражна изработка. То, не че другите не са пак китайска изработка, ама Rapture са си наистина гаражна.... Никъде в БГ сайтовете не видях теглото на тоя Keison, ама реално тежи над 230 гр. че и повече...

Определено Cherrywood-а е по добрия вариант...
Сенека
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Vid написа:empar, защо смяташ, че Berkley Cherrywood е мека пръчка, за мен, та си е бая твърда още от първия модел на серията? И защо смяташ, че е подходяща за щука, щото била толкоз мека?

За мен пръчките на Rapture са долнопробна китайска гаражна изработка. То, не че другите не са пак китайска изработка, ама Rapture са си наистина гаражна.... Никъде в БГ сайтовете не видях теглото на тоя Keison, ама реално тежи над 230 гр. че и повече...

Определено Cherrywood-а е по добрия вариант...
Ако една въдица е достатъчно твърда за щуки, не означава че е достатъчно твърда за морски спиннг. За съвсем различен тип въдици говорим. Отделно, не се знае водачите на Бърклито доколко са подходящи за солена вода. Не един и два примера мога да ти дам за перфектни щукарки, които след първия излет на море ги избива ръждата по водачите и добиват ужасен вид. А относно Rapture...всеки си има право на мнение. Остани със здраве. :)
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
jeino
новобранец
новобранец

Мнение от jeino »

За морски спининг от брега Savage Gear Bushwhacker XLNT2 243sm 15-40 ;)
Изображение Изображение
Един рибар се хвали на колегите си:
- Вчера хванах ей - такава щука, като ръката ми!
- Стига бе, такива космати щуки няма.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

jeino написа:За морски спининг от брега Savage Gear Bushwhacker XLNT2 243sm 15-40 ;)
Перфектна, подкрепям напълно..
empar написа:Ако една въдица е достатъчно твърда за щуки, не означава че е достатъчно твърда за морски спиннг. За съвсем различен тип въдици говорим. Отделно, не се знае водачите на Бърклито доколко са подходящи за солена вода. Не един и два примера мога да ти дам за перфектни щукарки, които след първия излет на море ги избива ръждата по водачите и добиват ужасен вид.
Тука, нещо, т.е. нищо не разбрах? Искаш да ми кажеш, че пръчката за морски риболов трябва да бъде по твърда от тази за щуколов??? Колко по твърда???
Вярвай ми, че съвременните водачи на Берклито Cherrywood HD са вече среден клас и издържат на солена вода без никакъв проблем, те не са кат оне железните SS304 де корозират или се протриват от брейда... Вече са малко по добри- LTS водачи. От движението на брейда де да знам проблем дали ще стане, ама от солената вода проблем няма да стане...
Сенека
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

http://www.izobilie.bg/cgi-bin/index.pl ... 58&LANG=bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Тази не лоша...
nikolas3
новобранец
новобранец

Мнение от nikolas3 »

JIRO написа:http://www.izobilie.bg/cgi-bin/index.pl ... 58&LANG=bg" rel="nofollow
Тази не лоша...
Потвърждавам-рядко добро попадение.Ползвам за море 18-53 на 220см/Н варианта/.Долната граница е завишена-14/15 е за мен и работи страхотно .Имам доста големи морски монстъри.
http://viewer.zmags.com/publication/f4c ... 4cbb46a/76" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

Vid написа:Колко по твърда???
Много по-твърда. Лично мнение. :wink: Аз ловя с Rapture Brigade S802-H, т.е. 2.40 с акция 15-60, строй фаст. http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=56
Аз лично предпочитам супер агресивното водене на морските примамки и на моменти движенията ми са почти джъркови. За това, въдиците за щука не биха ми паснали. Ако някой лови успешно с щукарска въдица лавраци...радвам се за него. За мен не е вариант. На колегата пожелавам успешно търсене на въдица и много слука, каквото и да избере.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”