Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Допълнителен лагер за SHIMANO TECHNIUM C5000FC
Модератор: sapuna
Допълнителен лагер за SHIMANO TECHNIUM C5000FC
Здравейте колеги,реших да споделя с няколко снимки,за лекия ъпгрейд на макарите ми.
- Прикачени файлове
-
- Ето и как изглежда втулката в крайна сметка.Мисля че се получи добре,по никакъв начин не засегна работата на макарата
- SDC12182.JPG (805.06 KiB) Преглеждано 1155 пъти
-
- Реших,да не използвам шаиба,а втулката.Използвайки шкурка размер 600 и с чести проверки,накрая стигнах до желания размер
- SDC12181.JPG (797.87 KiB) Преглеждано 1155 пъти
-
- Хлабината след поставя нето на лагера
- SDC12178.JPG (807.01 KiB) Преглеждано 1155 пъти
-
- Ето лагера и втулката,колкото и да търсих,няма същия размер(3x6x3),колега от форума в предишен мой пост,ме посъветва да взема лагер който най-много се доближава до размера на втулката и да подложа шайба.Лагера е с размер 3x6x2,5
- SDC12177.JPG (763.22 KiB) Преглеждано 1155 пъти
-
- Ще сменям тази втулка
- SDC12174.JPG (873.72 KiB) Преглеждано 1155 пъти
-
- Това е макарата,не съм снимал другата защото е идентична
- SDC12183.JPG (881.86 KiB) Преглеждано 1155 пъти
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Re: Допълнителен лагер за SHIMANO TECHNIUM C5000FC
Отлично се е получило колега, лагера си е лагер!
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
Така е,но няма точен размер лагер и реших,че е по добре от някаква шайба
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Лагера на безконечника на Шимано за всичките им модели (тия които имат там лагер фабрично) е 6х3х2.5. Но мислиш ли че печелиш нещо със замяната на тая втулка с лагер (предполагам че не е оригинален Шимано, а е китайски и не е неръждаем).
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Ми то ако нямаше келепир от лагер на безконченика Туин Пауър, Стела и ред други върхови модели на Шимано щяха да са само с пласмасовите втулки.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
Няма да споря, наскоро прерових доста диаграми на Шимано. Един от най-добрите им модели Shimano 11 TwinPower C3000- 02695 например няма. Останал съм с впечатлението че слагат на шпулата, на ръкохватката и чак накрая на безконечника. Но лагерите им струват 20лв бройката, не 2. Мисълта ми беше, че с тоя нискокачествен лагер ефекта може да е отрицателен - да се увеличи шума, да ръждяса и т.н.mesket4eto написа:... Туин Пауър, Стела и ред други върхови модели на Шимано щяха да са само с пласмасовите втулки.
Лагера на шпулата е много важен.Виждал съм износена алуминиева шпула на нисък клас макара.Колега,аз си смазвам редовно макарите и не съм имал досега ръждясал лагер,пък и морски риболов не практикувам.За шума,не намирам разлика,доколкото знам лагерите без предпазител са по шумниrap66 написа:Няма да споря, наскоро прерових доста диаграми на Шимано. Един от най-добрите им модели Shimano 11 TwinPower C3000- 02695 например няма. Останал съм с впечатлението че слагат на шпулата, на ръкохватката и чак накрая на безконечника. Но лагерите им струват 20лв бройката, не 2. Мисълта ми беше, че с тоя нискокачествен лагер ефекта може да е отрицателен - да се увеличи шума, да ръждяса и т.н.mesket4eto написа:... Туин Пауър, Стела и ред други върхови модели на Шимано щяха да са само с пласмасовите втулки.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Където можеш заменяй втулката с лагер.На Супер Аерото и Страдика разликата е в броя на лагерите и в цвета.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- m65
- вече хвърля и на тежко
В грешка си относно китайските лагери.rap66 написа:Няма да споря, наскоро прерових доста диаграми на Шимано. Един от най-добрите им модели Shimano 11 TwinPower C3000- 02695 например няма. Останал съм с впечатлението че слагат на шпулата, на ръкохватката и чак накрая на безконечника. Но лагерите им струват 20лв бройката, не 2. Мисълта ми беше, че с тоя нискокачествен лагер ефекта може да е отрицателен - да се увеличи шума, да ръждяса и т.н.mesket4eto написа:... Туин Пауър, Стела и ред други върхови модели на Шимано щяха да са само с пласмасовите втулки.
Това по-долу е точно по темата която повдигаш. Прочети последните четири реда от четвъртото мнение, от това което съм писал в другият форум, и следващото мнение на колегата artaks на когото може да се има доверие:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... &start=555
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
- m65
- вече хвърля и на тежко
Не си мислете, че като е втулка ще се износи тъкмо тя. Точно обратното, износване има метала на оста където лагерува. Поради тази причина замяната на втулка с лагер е оправдана. Но това във времето става бавно, особено ако метала е качествен, и когато се почиства и смазва това не е проблем за нормалният начин на риболов.rap66 написа:Лагера на безконечника на Шимано за всичките им модели (тия които имат там лагер фабрично) е 6х3х2.5. Но мислиш ли че печелиш нещо със замяната на тая втулка с лагер (предполагам че не е оригинален Шимано, а е китайски и не е неръждаем).
Има лагер с размери 3x6x3, и си пасва идеално на местото.
Аз ползвам на две макари подобен лагер и до сега, над година и половина, няма проблем.
http://www.alibaba.com/product-detail/J ... 83539.html
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Браво бе колега,защо не каза по рано????
Любопитни ми е какво ще каже той за това упражнение - има ли смисъл от него. Но всеки сам решава какво ще прави с макарите си. Аз лично наскоро си заприходих един Tehnium 4000 FD и първата ми работа беше да му сменя втулката на оста ( с лагер Шимано ). Но въпреки че имам възможност - имам лагера, и китайски, и оригинален Шимано, не съм си и помислял да слагам лагер на безконечника.m65 написа:.... колегата artaks на когото може да се има доверие....
Относно пазаруването от Алибаба - ти някога купувал ли си нещо оттам, та даваш линкове. И в Алиекспрес няма да намериш оферта за по-малко от 10 лагера.
Бъди жив и здрав.
На въпросното Шимано,аз замених втулката на клина на безконечника (детайл 95) с два лагера,но не съм слагал на безконечника,тъй като там натоварването не е голямо.Сложил съм китайски лагери(по лев и нещо) и една година вече не са мръднали,като макарата я ползвам за джиг,и щукарски спининг.rap66 написа:Няма да споря, наскоро прерових доста диаграми на Шимано. Един от най-добрите им модели Shimano 11 TwinPower C3000- 02695 например няма. Останал съм с впечатлението че слагат на шпулата, на ръкохватката и чак накрая на безконечника. Но лагерите им струват 20лв бройката, не 2. Мисълта ми беше, че с тоя нискокачествен лагер ефекта може да е отрицателен - да се увеличи шума, да ръждяса и т.н.
Остави само стъпки
- m65
- вече хвърля и на тежко
Ето това е една макара на около 15-на спинингови риболова. Ако имаше лагер нямаше за толкова време да има никакво износване, а тук вече се забелязва съприкосновението на фтулката с метала.rap66 написа:Любопитни ми е какво ще каже той за това упражнение - има ли смисъл от него. Но всеки сам решава какво ще прави с макарите си. Аз лично наскоро си заприходих един Tehnium 4000 FD и първата ми работа беше да му сменя втулката на оста ( с лагер Шимано ). Но въпреки че имам възможност - имам лагера, и китайски, и оригинален Шимано, не съм си и помислял да слагам лагер на безконечника.m65 написа:.... колегата artaks на когото може да се има доверие....
Относно пазаруването от Алибаба - ти някога купувал ли си нещо оттам, та даваш линкове. И в Алиекспрес няма да намериш оферта за по-малко от 10 лагера.
Бъди жив и здрав.

Ето как идват въпросните лагери от Китай. Нали не си мислиш, че си поръчам само един лагер от оня край на света. Поръчвал съм и по 30 лагера, понеже по-малко не се предлага, но какво от това, те в крайна сметка са в пъти по-евтини отколкото в България. Особено за риболовни макари винаги ще се намери на кого да ги дам или продам.

Дал съм произволен линк, за да докажа че лагери с такива размери съществуват. На който му трябва да си търси, от къде да си поръча.
И да, пазарувал съм от Alibaba.
Както казваш, всеки да прави каквото иска с макарите си. И дали ще си смениш втулката на безконечника с лагер или не си е точно само твой проблем.
С мненията, които изразявам в този форум, целя само и единствено да споделя опит, и да бъда в помощ. В края на краищата затова е и този форум.
Хайде бъди жив и здрав и ти.
Вярвам че е така. Сега покажи ЕДИН БЕЗКОНЕЧКИК със следи от износване заради втулка и ти свалям шапкаm65 написа: ...С мненията, които изразявам в този форум, целя само и единствено да споделя опит, и да бъда в помощ.....