монтаж на фиксиран ваглер

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
meto123
новобранец
новобранец

монтаж на фиксиран ваглер

Мнение от meto123 »

Здравейте колеги...

Бихте ли споделили няколко монтажа на фиксиран ваглер,за дълбочини от 1.50 до 3.00 метра :fishing12:

благодаря предварително.......
Животът е кратък, изкуството — вечно.........
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: монтаж на фиксиран ваглер

Мнение от to10or »

Виж тази тема колега,обърни и внимание на клипчето-ще ти е от голяма полза,поздрави!
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 9&start=15" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

to10or написа:.....,обърни и внимание на клипчето-ще ти е от голяма полза..........
Още по-голяма полза ще има колегата,ако се "поразрови"малко и в тези теми ! :wink:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
meto123
новобранец
новобранец

Мнение от meto123 »

Благодаря колега,но само да попитам, че неми стана ясно.Тука колегите използват съчми. Мен ме интересува. При фиксиран монтаж на ваглер с конектор,винаги ли монтажа трябва да е с 2 върбелчета и флорокарбон? защото ще използвам по тежки ваглери.
Аватар
meto123
новобранец
новобранец

Мнение от meto123 »

Много се по изрових по форумите за риболова на мач. Купих си горе долу всичко нужно за да го практикувам,но никъде не намерих теми за фиксирания монтаж на ваглер с конектор.
Аватар
meto123
новобранец
новобранец

Мнение от meto123 »

Може ли накой да сподели фикс монтаж с конектор, който използва. Ще бъда много благодарен

поздрави...
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Колега, това не е чат. :roll:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
meto123
новобранец
новобранец

Мнение от meto123 »

Много се извинявам колега, просто съм малко нетърпелив. От доста време търся отговори на моите въпроси,които съм ги задал по нагоре. Новобранец съм в мачовия риболов и в форума.

Sorry..............
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Колега, аз лично много рядко ловя с фиксиран ваглер, но от редките ми опити съм си направил извода, че на по-голяма дълбочина от 1,5 - 1,8м. не си струва мъките да се лови по този начин. Както споменах опита ми е малък, но ако се стараеш основното утежнение да е в основата на ваглера или на 10-15 см. от самия него, проблемите с уплитанията няма да са много. Останалото е условия на водоема и творчество на рибаря. Факторите, които влияят на монтажа с ваглер, независимо дали е фиксиран или подвижен според мен са много и ако ти нарисувам един монтаж шанса да се окаже неуспешен е много голям. Всеки монтаж трябва да бъде напаснат според водоема и условията на риболов и тогава той става успешен - то това е и чара на този вид риболов. За това изчети темите, които ти предлагат колегите. Няма да ти дадат конкретен отговор, защото такъв няма, но ще можеш да си направиш някои изводи, които да ти помогнат да реагираш правилно на водоема. Успех.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Аз вече не смея да пиша,че много разбирачи се навъдиха и яко ме пържат.
Фиксиран монтаж хммм,два вида- на пропадане и с яко лежане на дъното.Другото са импровизации според случая.Основаната тежест е необходимо да ти е на една дължина и половина от конектора с който закрепяш ваглера или ако въдицата ти е в изправено положение основното утежнение да ти е от антената на ваглера на половин негова дължина.Допустимо е това разстояние да е повече при по-дълбока вода,но не и по-близо до ваглера.Монтираш и три дропера 8-9или10 номер през 10-15 см над вирбела към който прикрепяш повода и тва е.Ако искаш да лежиш дроперите ги събираш в група и сваляш основното надолу като е в границите на 40см от вирбела на повода.При течение.... ще пробваш с разместване докато му хванеш чалъма :D
Прти дълбочина над 2м монтираш трите дропера и на 40см над последния основно утежнение.Спирай ваглера преди приводняване за всеки случай докато свикнеш да замяташ добре.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

butnik написа:Аз вече не смея да пиша,че много разбирачи се навъдиха и яко ме пържат.
Фиксиран монтаж хммм,два вида- на пропадане и с яко лежане на дъното.Другото са импровизации според случая.Основаната тежест е необходимо да ти е на една дължина и половина от конектора с който закрепяш ваглера или ако въдицата ти е в изправено положение основното утежнение да ти е от антената на ваглера на половин негова дължина.Допустимо е това разстояние да е повече при по-дълбока вода,но не и по-близо до ваглера.Монтираш и три дропера 8-9или10 номер през 10-15 см над вирбела към който прикрепяш повода и тва е.Ако искаш да лежиш дроперите ги събираш в група и сваляш основното надолу като е в границите на 40см от вирбела на повода.При течение.... ще пробваш с разместване докато му хванеш чалъма :D
Прти дълбочина над 2м монтираш трите дропера и на 40см над последния основно утежнение.Спирай ваглера преди приводняване за всеки случай докато свикнеш да замяташ добре.
:lol: :lol: :lol: Е ти остана последен........или казваш капитана последен напуска кораба(без да ми се обиждат др колеги)Аз лично над 2 метра също не фиксирам.
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

meto123,
ако мача ти е 4.20 за дълбочини до 2.5-3 м. е по-правилно ваглера да е фиксиран, ако се лови на пропадане- основната тежест по-близо до ваглера на 1.5Хдължината на ваглера, в такива случаи се използват тънките ваглери във по-плитки водоеми,
ако има вятър се използват по- тумбестите ваглери и повода, заедно с дроперите до долния вирбел лежат на дъното. Това са основите, оттук нататък схеми за утежнения- колко да са- горе-долу, колкото са рибарите.
Не сме ора естете.
Всеки шут отзад е крачка напред.
Аватар
meto123
новобранец
новобранец

Мнение от meto123 »

Благодаря на всички колеги за ценните им съвети :D :D :D .
Предимно ловя на дълбочина 1.50 до 3.00 метра и мача ми е 4.20м.
Затова мисля да пробвам първо фиксирания монтаж с конектор. :P
olegdimitrov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от olegdimitrov »

Аз фиксирам ваглери в две ситуаций, плитки паткарници и когато искам да ловя по прецизно до около 15-20 метра дистанция .Ваглерите винаги са прави,утежнението по линията минимслно и разпръснато.А дължината на мача и дълбочината е много условно, аз с 3.96 мач съм си ловял на 4-4.5 метра не веднъж :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

olegdimitrov написа:Аз фиксирам ваглери в две ситуаций, плитки паткарници и когато искам да ловя по прецизно до около 15-20 метра дистанция .Ваглерите винаги са прави,утежнението по линията минимслно и разпръснато.А дължината на мача и дълбочината е много условно, аз с 3.96 мач съм си ловял на 4-4.5 метра не веднъж :)
Ти си дългуч бе,може и на 5м да си ловиш фиксирано,ама с това само прави ваглери няма как да ме навиеш :lol: :lol: :lol:
Косьо,това,че не ловиш над 2м с фиксиран не значи ,че другите грешат.Всичко е до ситуация и самостоятелен избор.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”