Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Нови макари
Модератор: sapuna
Нови макари
Здравейте,ето че дойде и моят ред да се похваля с нови макари(не че нямам един чувал),ама за пръв път си купувам хубави макари и реших да ви ги покажа.Имам нужда от малко помощ,за "ъпгрейд"
П.П.-Коментарите ми относно макарите,са си мои и не ангажирам никой с тях,всеки има право на мнение.
П.П.-Коментарите ми относно макарите,са си мои и не ангажирам никой с тях,всеки има право на мнение.
- Прикачени файлове
-
- SDC12215.JPG (886.23 KiB) Преглеждано 2224 пъти
-
- SDC12216.JPG (833.05 KiB) Преглеждано 2224 пъти
-
- Ето и това животно.Външно,просто няма забележки,като нова е.Има си луфтовете и вибрациите,обаче който познава макарата знае за какво става въпрос(визирам теб Адаш с твоята колекция).Като недостатъци ми изпъкват,размера на шпулата(4000 а е като 3000),това отдавам,че е така защото е стар модел и малкото лагери 2+1(ве4е 3+1),след смяна на втулката на дръжката с хубав черен лагер от друго Шимано.Искам да "ъпгрейдна" с още 2(там където е с втулка към тялото и един на ролката на бигела.Надявам се колегите да ми помогнат с техните знания.
- SDC12214.JPG (876.46 KiB) Преглеждано 2224 пъти
-
- Миналия месец "Бялата лястовица" кацна при мен.Ще си позволя,да споделя мнението си с вас.По отношение на лагери,пада на нивото на Ексейдж(4+1),шпула чак ниво Катана(резервната е графитна),аванса ми "цъка" като на евтина макара,теглото и е малко в повече(390гр),но пук е здраво тчлото.Ама за мен това са някак си задължителни недостатъци,иначе щеше да бъде перфектна,В момента в който я завъртя и забравям всичките "кусури".Ще съм благодарен,ако някой от колегите ми каже дали пиньона лагерува или е с втулка,защото си мисля че е с втулка и искам да я сменя.
- SDC12217.JPG (877.72 KiB) Преглеждано 2224 пъти
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- hshopov
- разбира нещата
Re: Нови макари
Честито,адаш...много са арни!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Опасен си,веднага ме барна.Мерси Адашhshopov написа:Честито,адаш...много са арни!
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
-
- ще става разбирач
Колега гледам имаш двете поколения макари, старите класики Made in Japan както и новите Made in Malaysia. Може ли да направиш едно сравнение между двете?
Цената на нов Stradic е колкото цената на втора ръка Stradic или Super и мисля ще бъде полезно не само за мен а и за останалите колеги.
Благодаря
Цената на нов Stradic е колкото цената на втора ръка Stradic или Super и мисля ще бъде полезно не само за мен а и за останалите колеги.
Благодаря
Колега,аз да правя сравнение???Има си хора за тази работаLimanov написа:Колега гледам имаш двете поколения макари, старите класики Made in Japan както и новите Made in Malaysia. Може ли да направиш едно сравнение между двете?
Благодаря
Аммми,не мога да се ангажирам с това бреме,има си хора за тази работа.Ще тръгне тук една дискусия,ще е чудо.Всеки,си решава сам за себе си,като хване макарата,като я завърти.Аз,съм написал на мен какво не ми харесва.
Колега,имам STRADIC 4000GTM над десет години и до ден днешен работи абсолютно без проблем,края на 2014 смених централния лагер защото беше почнал леко да шуми.Макарата е със заден аванс-Японско производство.Ползвам макарата най-вече за морски риболов,но след риболова винаги я измивам с чешмяна вода и поне веднаж преди и след риболовният сезон я смазвам.Ползвай си я със здраве и само големи риби да хващаш. 

Благодаря колегаLupo написа:Колега,имам STRADIC 4000GTM над десет години и до ден днешен работи абсолютно без проблем,края на 2014 смених централния лагер защото беше почнал леко да шуми.Макарата е със заден аванс-Японско производство.Ползвам макарата най-вече за морски риболов,но след риболова винаги я измивам с чешмяна вода и поне веднаж преди и след риболовният сезон я смазвам.Ползвай си я със здраве и само големи риби да хващаш.
- mesket4eto
- научил се да хвърля
"Ще съм благодарен,ако някой от колегите ми каже дали пиньона лагерува или е с втулка,защото си мисля че е с втулка и искам да я сменя."
Страхотна макара с възможности за ъпгрейд проектче, включително и с подмяна с лагер на втулката на пиньона,, а също и втулчиците на безконечника.
https://mulinete.wordpress.com/2011/11/ ... ic-gtm-rb/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"
Страхотна макара с възможности за ъпгрейд проектче, включително и с подмяна с лагер на втулката на пиньона,, а също и втулчиците на безконечника.
https://mulinete.wordpress.com/2011/11/ ... ic-gtm-rb/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
Колега,а защо не ми помогнеш с това проектче??mesket4eto написа: "Ще съм благодарен,ако някой от колегите ми каже дали пиньона лагерува или е с втулка,защото си мисля че е с втулка и искам да я сменя."
https://mulinete.wordpress.com/2011/11/ ... ic-gtm-rb/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow"
Какъв размер е лагера на пиньона???
Благодаря ти
- hshopov
- разбира нещата
Адаш,като си дойдеш ти пращам моите да ги направиш извънземни 

Аз ли бе Адаш?hshopov написа:Адаш,като си дойдеш ти пращам моите да ги направиш извънземни
- hshopov
- разбира нещата
ти ами...kevlar написа:Аз ли бе Адаш?hshopov написа:Адаш,като си дойдеш ти пращам моите да ги направиш извънземни

Аз съм дилетант,ама каквото мога ще направяhshopov написа:ти ами...kevlar написа:Аз ли бе Адаш?hshopov написа:Адаш,като си дойдеш ти пращам моите да ги направиш извънземни