Голяма спасителна жилетка.

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Robinzon11
новобранец
новобранец

Голяма спасителна жилетка.

Мнение от Robinzon11 »

Колеги понеже съм 1,86 висок и тежа към 130 кила,дайте идея за спасителна жилетка.Гледах доста жилетки из нета но не мога да преценя дали е голяма или малка.Не ми трябва за влизане в морето .Най вече ще се ползва в язовири.Даже не знам дали ще я ползвам но трябва да я има.Ще съм ви много благодарен ако някой с големи размери ми каже каква си е купил.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: Голяма спасителна жилетка.

Мнение от Don4o_62 »

Това с жилетките е малко като аксесоар към лодката и никога не ги слагаме,та все си ги разкарвахме с нас и един ден викам на колегата дето бяхме в една лодка,дай ги пробваме тия жилетки издържат ли,мойта е нармална щото съм към 95 кила,но колегата е малко като тюлен и тежи към 140 кг. и нагоре :D ,та неговата беше малко по усилена,надянахме ги и една виззарядка в язовира на кълбета и кълдаваци :lol: ,лятно време,брега полегат,нали пробваме де :D нямаше никакви проблеми,издържаха си ни, като жилетката ни обръщаше по гръб като се отпуснеш,тъй че няма никакви притеснения колега
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sorcerer »

Ето тук колега е дал донякъде отговор на въпросите ти : http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=29&t=80978" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"

Моето предложение е следното :

http://shop.vistamarltd.com/productbg/1621" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"
или
по- скъпия модел :
http://shop.vistamarltd.com/productbg/762" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"
Носи се върху облеклото без да е неудобна, при падане във водата автоматично се задейства, което е голям + , тъй като човека може да е в безсъзнание -Добра работна жилетка / с този тип жилетки са оборудвани командите на Порт флот, ако не се лъжа/
Недостатък спрямо примерно тази :
http://shop.vistamarltd.com/productbg/1026" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;"
е цената, както и това, че след задействане СО2 патронът трябва да се подмени, но в твоя случай, всичко под 150N плавучест не е за препоръчване...
Задължително спасителното средство трябва да те обръща по гръб, като придържа гърдите и главата ти над вода!

Най- важното е сп. жилетка да се носи!
Последно промяна от Sorcerer на Съб Мар 28, 2015 8:51 pm, променено общо 4 пъти.
Robinzon11
новобранец
новобранец

Мнение от Robinzon11 »

Благодаря ви за отговорите.Мисля да се спра на този модел http://shop.vistamarltd.com/productbg/1621" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;,поради причината че не пречи на риболова когато не е надута.Мисълта ми е че трябва и да ти е и удобна ,да не ти пречи на риболова.Ако някой има и на идея и от тези жилетки с коланите нека да пише.
Robinzon11
новобранец
новобранец

Мнение от Robinzon11 »

Don4o_62 написа:Това с жилетките е малко като аксесоар към лодката и никога не ги слагаме,та все си ги разкарвахме с нас и един ден викам на колегата дето бяхме в една лодка,дай ги пробваме тия жилетки издържат ли,мойта е нармална щото съм към 95 кила,но колегата е малко като тюлен и тежи към 140 кг. и нагоре :D ,та неговата беше малко по усилена,надянахме ги и една виззарядка в язовира на кълбета и кълдаваци :lol: ,лятно време,брега полегат,нали пробваме де :D нямаше никакви проблеми,издържаха си ни, като жилетката ни обръщаше по гръб като се отпуснеш,тъй че няма никакви притеснения колега
Колега може ли да кажеш каква е жилетката на приятеля ти ,тази която е за 140 кг.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Аз ползвам ето това:
Изображение
Вътре и от страни е с ремъци и всеки си я натаманява според телосложението:
Изображение
Яката поддържа във водата главата, има възможност да се сваля:
Изображение
Аз съм къде 100 кила и при едно обръщане с каяко ме измъкна като тапа на повърхността, цената и къде 50 лв./точно колко не помня/. Като недостатък - много калпави ципове на джобовете. Като допълнителен плюс - куките не се закачат по тъканта.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Robinzon11 написа: Колега може ли да кажеш каква е жилетката на приятеля ти ,тази която е за 140 кг.
беше най обикновена най голям размер,ще го питам ама сега е навън на дълъг курс и като се върне ще разбера,до седмица две
моя съвет е недей вземай сега а като се стопли пробвай от някой колега,има и евтини дето вършат същата работа
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Моята е като на колегата antivik и съм доволен,имам я от 5 години и е здрава.Купих я за 47 лева. Не бих заложил на онази с автоматичното надуване и не,че не е хубава ами защото съм карък и по закона за всеобщата гадост няма да сработи когато трябва.Спасителната жилетка върши чудесна работа в студа защото е с добра термоизолация.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
hkoko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hkoko »

Аз съм малко по-лек от теб 120 кг съм.Като си купувах жилетката прадавача ми каза,че стане ли ми ще ме издържи и че досега удавена жилетка няма :) Жилетката е до 90кг.На морето в солена вода ме издържа и ме обръща по гръб,предполагам ,че и в сладка ще ме издържи(дано не ми се налага да пробвам,че не мога да плувам)Така че ако е за над 90 взимай спокойно пък нали на нас и сланинките ни помагат да не потъваме :)
направи каквото трябва пък да става каквото ще
stefan_karlos
новобранец
новобранец

Мнение от stefan_karlos »

antivik написа:Аз ползвам ето това:
Изображение
Вътре и от страни е с ремъци и всеки си я натаманява според телосложението:
Изображение
Яката поддържа във водата главата, има възможност да се сваля:
Изображение
Аз съм къде 100 кила и при едно обръщане с каяко ме измъкна като тапа на повърхността, цената и къде 50 лв./точно колко не помня/. Като недостатък - много калпави ципове на джобовете. Като допълнителен плюс - куките не се закачат по тъканта.
А откъде я взе?
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Един от магазините тука в града/Риболандия не го знам дали още го има или не го затвориха/. Те тука има подобна
http://fishingbg.eu/index.php?main_page ... 20a&page=2
Ето още едно място със спасителни жилетки
http://www.nabitaka.com/index.php?categoryID=86
До толкова ми се търсеше в нета.
Последно промяна от antivik на Вто Мар 31, 2015 8:22 am, променено общо 1 път.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Спасителните жилетки не се продават като дрехите на размер,а на килограми !
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
hkoko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hkoko »

Спасителните жилетки не се продават като дрехите на размер,а на килограми !
Да прав си но е добре да си купи жилетката от магазин а не от сайт.Защото като купувах моята имаше доста други с оказани по големи килограми а не ми ставаха или се чувствах доста некомфортно в тях.
направи каквото трябва пък да става каквото ще
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Разликата идва от там, че ако един100 кг китаец сложи една спасителна жилетка и му е ок, то на един 100 кг българин ще му стои като камизолка :mrgreen:
Иначе твърдо за ако може да си я примери най-добре.
Да се свърже със хора които внасят водни атракции, ще му свърши работа.
Аз съм се хвърлял със 100км от джет и си останах отгоре.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

А бе тази и на мен ми се струва доста практична, защото ще може да се носи постоянно и няма да пречи, обаче ме притеснява това със самонадуването. Не съм наясно на какъв принцип работи и да не стане така че като завали някой дъжд и ли ме напръска някоя вълна и тя да се надуе сама. http://shop.vistamarltd.com/productbg/1621" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”