Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Молба за съвет от лозари
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
Молба за съвет от лозари
Здравейте рибари, тъй като няма форум за лозари, се обръщам към вас за съвет. Налага ми се сама да се справям с асмата на вилата, тъй като мъжът ми почина много рано. Той беше запален рибар, затова се сетих да искам помощ от вас. Асмата не е рязана две години и я ползвам само за сянка и за листенца за сармички. Никъде по книгите няма съвети за подобен казус. Селото се обезлюди, няма от кой да поискаш съвет, а трябва да се справя някакси и с този проблем. Извинете ме, че ви занимавам с неспецифични за форума проблеми.
Re: Молба за съвет от лозари
Госпожо, в този сайт http://www.rakiyata.com/forum/index.php ... 28f59c27c3" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; ще намерите всичко което ви е нужно. Успех!Lidia Ivanova написа:Здравейте рибари, тъй като няма форум за лозари, се обръщам към вас за съвет. Налага ми се сама да се справям с асмата на вилата, тъй като мъжът ми почина много рано. Той беше запален рибар, затова се сетих да искам помощ от вас. Асмата не е рязана две години и я ползвам само за сянка и за листенца за сармички. Никъде по книгите няма съвети за подобен казус. Селото се обезлюди, няма от кой да поискаш съвет, а трябва да се справя някакси и с този проблем. Извинете ме, че ви занимавам с неспецифични за форума проблеми.
Ars longa, vita brevis
-
- новобранец
Благодаря!
Вторник и петък излиза едно малко вестниче"ХОБИ ФЕРМЕР".В него има всичко за лозите,асмите,присаждане,пръскане,торене и т.н.Ще ти бъде полезен съветник стига да има от къде да го купуваш.В него дават съвети не само за лози а и за зеленчуци,овошки гледане на животни,домашни любимци.Успех!
п.п. http://mediamall.bg/product/125/aboname ... ermer.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
п.п. http://mediamall.bg/product/125/aboname ... ermer.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Щом я искаш за сянка а не за ракия,можеш и да не я зарязваш,ще има много дебела сянка.
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
- Don4o_62
- учете се от него
най лесно е на основата, ако има две пръчки и на едната има чепче от минало рязане, премахваш цялата пръчка до основата а другата е отрязваш след втората пъпка нагоре от основата,това е за обща култура и не е сложно
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- новобранец
Благодаря, чак Хоби Фермер от мен няма да излезе, но не обичам да занемарявам вече постигнатото. А овошките са друга тема, но при тях е по-лесно, литературата помага.
Ако следвам съветите, здраво рязане ще падне.
Ако следвам съветите, здраво рязане ще падне.
-
- Модератор
Дончо, това е универсална техника стига дамата да е разбрала написаното. Но е по-скоро за ниски лози формирани тип "кошница". Споменава за сянка и вероятно са на висока конструкция.Don4o_62 написа: ... премахваш цялата пръчка до основата а другата я отрязваш след втората пъпка нагоре ...
Факта, че не са подрязвани две години предполага прилагането и на други техники.
Дамата желае да прочете от някъде, затова ето една страница с линкове за ограмотяване :
http://agronet.bg/index.php?option=com_ ... =countryBG" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Щом две години не е рязана по-добре, намерете някой дори и срещу заплащане да я ореже.Това с четене по сайтове няма да стане.
Така ще имате листа за сянка и за сърми, а и грозде за ядене. Обикновено по селата има хора които вършат това срещу съответното заплащане.
Така ще имате листа за сянка и за сърми, а и грозде за ядене. Обикновено по селата има хора които вършат това срещу съответното заплащане.
- Don4o_62
- учете се от него
На вилата отпред на чардака ми е асмалък,но от една астма,дебеламаксимов96 написа:Щом я искаш за сянка а не за ракия,можеш и да не я зарязваш,ще има много дебела сянка.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Къде се намират лозите и овошките.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
-
- разбира нещата
http://www.kak-da.com/%D1%84%D0%BE%D1%8 ... D0%B0.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
попрочети тука,не е много сложно,но проблема идва от там ,да не се претовари асмата,защото на есен няма да узреят пръчките и при един по-голям студ могат да измръзнат.има значение и колко годишна ти е асмата.най-простия начин ,режеш 3-4 млади пръчки на 2 пъпки и оставяш една (във края) на 10-12(майка).но на 1 лоза не повече от 4 рамена и 2 майки.
попрочети тука,не е много сложно,но проблема идва от там ,да не се претовари асмата,защото на есен няма да узреят пръчките и при един по-голям студ могат да измръзнат.има значение и колко годишна ти е асмата.най-простия начин ,режеш 3-4 млади пръчки на 2 пъпки и оставяш една (във края) на 10-12(майка).но на 1 лоза не повече от 4 рамена и 2 майки.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- новобранец
Благодаря на всички за съветите! Мисля, че се справих с асмата до известна степен. Сега чета за овошките (намират се в района на Брезово).
На всички рибари наслука!
На всички рибари наслука!