Великденска шарена троха, ака Pastonchino by Dumchev

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Заключено
Аватар
leopold71
новобранец
новобранец

Великденска шарена троха, ака Pastonchino by Dumchev

Мнение от leopold71 »

Здравейте отново,
ще се опитам да ви покажа какво сътворих днес, докато чаках да ми дойде часа за работа...

[youtube]-syehR95UxU[/youtube]
Идеята е от тук - за тези, които понимаят по русский:

За тези, които имат проблем с езика, ще демонстрирам основните етапи от приготовлението.

Та става дума за собствено приготвени домашни шарени трохички - потъващи, както се казва и в клипа.
Рецептата, по която аз работих е следната:

1. Необходими продукти - 1 кг бяло брашно - тип 500, 100 г царевичен грис, 30 г ленено семе, 40-50 г просо и понеже нямах коноп, реших да изпраскам 20 г кориандър.
Към горните продукти за тестото, традиционно по великденски прибяхнах до боя за яйца. на кутийката пише 5 цвята + червена и си викам, ще се правят 6 цвята трошки. Да, да ама не - сред тези пет цвята имало и червен, така че се примирих и боядисах тесто в пет цвята. Тук няма да се спирам как се приготвя самото тесто. Андро, човекът в клипа достатъчно добре го е показал.

2. Ето го и готовото тесто след омесването:
Изображение

3. Ред е на фурната, пускам я да загрява:
Изображение

4. Докато направи необходимата температура - 200 градуса, подготвям тестото за печене:
Изображение

Разбира се, за да не се отличавам от клипа, заделям тесто и за друг път. Все пак това е сефтето, ако ще се обърква нещо, нека има материал и за втора проба.

5. Фурната е направила градусите, тургаме тавата с петте блатчета и сме в играта. Заедно с това си поиграваме и с таймера, че да не се отплесна нещо и му задавам 20 минути:
Изображение

6. Печивото се работи и  бухна кат мекици. Уж няма набухватели, бах го у брашното:

Изображение

7. Докато се пече, реших да претегля колко всъщност е тестото, което съм оставил за следващ тур. Уви, не се сетих да го претегля цялото, но пък не е фатално. Ще го изтеглля като се опече. Речено, сторено. Ей го резултата:

Изображение

8. Таймерът взе да пищи - готов съм, готов съм, готов съм...

Изображение

9. Снимки на готовите питки с цветове различни:

Изображение

А, отдолу малко са се попрепекли, но това може и да е за добро:
Изображение

10. Чакаме да изстинат, а докато изстиват ароматът на кориандър почва да изветря. като го мелих (пропуснах в началото да спомена) доста си миришеше и се опасявах, че крайната миризма ще е много наситена. Ами не, май даже и не се усеща. Теглото на питките според везната излезе точно 443 г, което си е една нормална опаковка за трохи, каквито продават по магазините.

Изображение

11. Време е за мелачката, вярно че е за кафе, ама и трохи успява да направи. От петте цвята такива грамажи излязоха:

червена - 90 г
Изображение

оранжева - 83 г
Изображение

жълта - 115 г
Изображение

синя - 68 г
Изображение

зелена - 91 г
Изображение

12. Крайните резултати, според моето скромно мнение, :oops: :oops: са доста успешни, но дали е така, ще си проличи на Янтра и на Дунав.
Изображение

13. Дали са потъващи, както твърди Думчев - веднага проверяваме. Така си е - не само потъват, ама както и той твърди - не пускат боица, въпреки че моите са правени с боя за яйца  :P  :P  :P :
Изображение

14. Само за да не са фатален брой точки - това е от мен от бисквитената фабрика на Пламен. Който иска да смята паричната стойност и да си задава въпроса "Защо се мъчиш, ами не си ги вземеш готови от магазина?". Всеки сам си решава какво да прави. Аз просто споделих.
Заключено

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”