Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум


Великденска шарена троха, ака Pastonchino by Dumchev
Модератор: emo vasilev
Великденска шарена троха, ака Pastonchino by Dumchev
Здравейте отново,
ще се опитам да ви покажа какво сътворих днес, докато чаках да ми дойде часа за работа...
[youtube]-syehR95UxU[/youtube]
Идеята е от тук - за тези, които понимаят по русский:
За тези, които имат проблем с езика, ще демонстрирам основните етапи от приготовлението.
Та става дума за собствено приготвени домашни шарени трохички - потъващи, както се казва и в клипа.
Рецептата, по която аз работих е следната:
1. Необходими продукти - 1 кг бяло брашно - тип 500, 100 г царевичен грис, 30 г ленено семе, 40-50 г просо и понеже нямах коноп, реших да изпраскам 20 г кориандър.
Към горните продукти за тестото, традиционно по великденски прибяхнах до боя за яйца. на кутийката пише 5 цвята + червена и си викам, ще се правят 6 цвята трошки. Да, да ама не - сред тези пет цвята имало и червен, така че се примирих и боядисах тесто в пет цвята. Тук няма да се спирам как се приготвя самото тесто. Андро, човекът в клипа достатъчно добре го е показал.
2. Ето го и готовото тесто след омесването:

3. Ред е на фурната, пускам я да загрява:

4. Докато направи необходимата температура - 200 градуса, подготвям тестото за печене:

Разбира се, за да не се отличавам от клипа, заделям тесто и за друг път. Все пак това е сефтето, ако ще се обърква нещо, нека има материал и за втора проба.
5. Фурната е направила градусите, тургаме тавата с петте блатчета и сме в играта. Заедно с това си поиграваме и с таймера, че да не се отплесна нещо и му задавам 20 минути:

6. Печивото се работи и бухна кат мекици. Уж няма набухватели, бах го у брашното:

7. Докато се пече, реших да претегля колко всъщност е тестото, което съм оставил за следващ тур. Уви, не се сетих да го претегля цялото, но пък не е фатално. Ще го изтеглля като се опече. Речено, сторено. Ей го резултата:

8. Таймерът взе да пищи - готов съм, готов съм, готов съм...

9. Снимки на готовите питки с цветове различни:

А, отдолу малко са се попрепекли, но това може и да е за добро:

10. Чакаме да изстинат, а докато изстиват ароматът на кориандър почва да изветря. като го мелих (пропуснах в началото да спомена) доста си миришеше и се опасявах, че крайната миризма ще е много наситена. Ами не, май даже и не се усеща. Теглото на питките според везната излезе точно 443 г, което си е една нормална опаковка за трохи, каквито продават по магазините.

11. Време е за мелачката, вярно че е за кафе, ама и трохи успява да направи. От петте цвята такива грамажи излязоха:
червена - 90 г

оранжева - 83 г

жълта - 115 г

синя - 68 г

зелена - 91 г

12. Крайните резултати, според моето скромно мнение,
са доста успешни, но дали е така, ще си проличи на Янтра и на Дунав.

13. Дали са потъващи, както твърди Думчев - веднага проверяваме. Така си е - не само потъват, ама както и той твърди - не пускат боица, въпреки че моите са правени с боя за яйца :P :P :P :

14. Само за да не са фатален брой точки - това е от мен от бисквитената фабрика на Пламен. Който иска да смята паричната стойност и да си задава въпроса "Защо се мъчиш, ами не си ги вземеш готови от магазина?". Всеки сам си решава какво да прави. Аз просто споделих.
ще се опитам да ви покажа какво сътворих днес, докато чаках да ми дойде часа за работа...
[youtube]-syehR95UxU[/youtube]
Идеята е от тук - за тези, които понимаят по русский:
За тези, които имат проблем с езика, ще демонстрирам основните етапи от приготовлението.
Та става дума за собствено приготвени домашни шарени трохички - потъващи, както се казва и в клипа.
Рецептата, по която аз работих е следната:
1. Необходими продукти - 1 кг бяло брашно - тип 500, 100 г царевичен грис, 30 г ленено семе, 40-50 г просо и понеже нямах коноп, реших да изпраскам 20 г кориандър.
Към горните продукти за тестото, традиционно по великденски прибяхнах до боя за яйца. на кутийката пише 5 цвята + червена и си викам, ще се правят 6 цвята трошки. Да, да ама не - сред тези пет цвята имало и червен, така че се примирих и боядисах тесто в пет цвята. Тук няма да се спирам как се приготвя самото тесто. Андро, човекът в клипа достатъчно добре го е показал.
2. Ето го и готовото тесто след омесването:

3. Ред е на фурната, пускам я да загрява:

4. Докато направи необходимата температура - 200 градуса, подготвям тестото за печене:

Разбира се, за да не се отличавам от клипа, заделям тесто и за друг път. Все пак това е сефтето, ако ще се обърква нещо, нека има материал и за втора проба.
5. Фурната е направила градусите, тургаме тавата с петте блатчета и сме в играта. Заедно с това си поиграваме и с таймера, че да не се отплесна нещо и му задавам 20 минути:

6. Печивото се работи и бухна кат мекици. Уж няма набухватели, бах го у брашното:

7. Докато се пече, реших да претегля колко всъщност е тестото, което съм оставил за следващ тур. Уви, не се сетих да го претегля цялото, но пък не е фатално. Ще го изтеглля като се опече. Речено, сторено. Ей го резултата:

8. Таймерът взе да пищи - готов съм, готов съм, готов съм...

9. Снимки на готовите питки с цветове различни:

А, отдолу малко са се попрепекли, но това може и да е за добро:

10. Чакаме да изстинат, а докато изстиват ароматът на кориандър почва да изветря. като го мелих (пропуснах в началото да спомена) доста си миришеше и се опасявах, че крайната миризма ще е много наситена. Ами не, май даже и не се усеща. Теглото на питките според везната излезе точно 443 г, което си е една нормална опаковка за трохи, каквито продават по магазините.

11. Време е за мелачката, вярно че е за кафе, ама и трохи успява да направи. От петте цвята такива грамажи излязоха:
червена - 90 г

оранжева - 83 г

жълта - 115 г

синя - 68 г

зелена - 91 г

12. Крайните резултати, според моето скромно мнение,



13. Дали са потъващи, както твърди Думчев - веднага проверяваме. Така си е - не само потъват, ама както и той твърди - не пускат боица, въпреки че моите са правени с боя за яйца :P :P :P :

14. Само за да не са фатален брой точки - това е от мен от бисквитената фабрика на Пламен. Който иска да смята паричната стойност и да си задава въпроса "Защо се мъчиш, ами не си ги вземеш готови от магазина?". Всеки сам си решава какво да прави. Аз просто споделих.