Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Съвет за макари
Модератор: sapuna
Съвет за макари
Колеги,двуомя се между Shimano Baitrunner 4000OC и Shimano Twin Power 4000XT-RA,за медиум към хеви фидер,моля за мнение?
Туина е с една шпула,но е буквално като нов.
Благодаря предварително
Туина е с една шпула,но е буквално като нов.
Благодаря предварително
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Re: Съвет за макари
колега за какво ще ги ползваш, фидер пружина какво ако е за хеви фидер, и двете са малки. Лично мнение.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Baitrunner е по-тежък но е и малко по-мощен,за сметка на това е пък по-бавен 4,8 /1 със супер стопер система и двоен антиривърс
Аз бих предпочел туина,по-бърз по прецизен с 3 лагера в повече.
Основното е къде са произведени и в какво състояние са?
При равни други условия туин-а е за предпочитане.
Аз бих предпочел туина,по-бърз по прецизен с 3 лагера в повече.
Основното е къде са произведени и в какво състояние са?
При равни други условия туин-а е за предпочитане.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- разбира нещата
Ако е за фидер , байтранър е макарата .
И едно уточнение за колегите !
Мощността идва от скоростта
И едно уточнение за колегите !
Мощността идва от скоростта

Колегa топлия,yточнил съм-медиум към хеви фидеp.
Колегa boki speca,Baitrunner-a e със същото тегло-2 грама разлиka,туина e с 3 лагера в повече,но двa от тях са в дръжката,3-ия ролката.всичко e въпрос на ъпгpeйд.
При равни други условия,не бих питал.
Димитър Чаушев,Благодаря
Translate
English
Spanish
Bulgarian
Detect language
English
Spanish
Bulgarian
question
Колегa boki speca,Baitrunner-a e със същото тегло-2 грама разлиka,туина e с 3 лагера в повече,но двa от тях са в дръжката,3-ия ролката.всичко e въпрос на ъпгpeйд.
При равни други условия,не бих питал.
Димитър Чаушев,Благодаря
Translate
English
Spanish
Bulgarian
Detect language
English
Spanish
Bulgarian
question
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Христос воскресе. Дадох своето мнение но явно не си ме разбрал. Моето мнение е, че и двете са малки за hevi, опитай с по голяма, ще останеш доволен. Препоръката ми е 5500 или 5000. Ти си избери. Късмет и наслука 
Колега Чаушев мощността идва И от предавката. Не само от скоростта, в червяка е истината.

Колега Чаушев мощността идва И от предавката. Не само от скоростта, в червяка е истината.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
Колега,пак да ти кажа,аз говорих от медиум към хеви фидер.Ако търсех само за хеви то аз щях да си ползвам на TF Gear V10,размер 6000,аз май така и ще направя.Мерси за съвета все пактоплия написа:Христос воскресе. Дадох своето мнение но явно не си ме разбрал. Моето мнение е, че и двете са малки за hevi, опитай с по голяма, ще останеш доволен. Препоръката ми е 5500 или 5000. Ти си избери. Късмет и наслука

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Колега:D ....... от два стола, та на трети
Не му мисли.....http://megafishing.bg/product/3660/maka ... 0c-fd.html.....и си решаваш проблемите и терзанията.
Ако слагаш байт на фидер......сложи го и на сигнализатор.....
и еб.м ти го и фидеро 

Не му мисли.....http://megafishing.bg/product/3660/maka ... 0c-fd.html.....и си решаваш проблемите и терзанията.
Ако слагаш байт на фидер......сложи го и на сигнализатор.....

-
- разбира нещата
Съгласен !топлия написа:
Колега,от Туин да сляза на ТехниКум,не виждам смисъл!!!Иначе,са яки макари,даже имам постната тема за ъпгрейд на втулката на безконечника на ТехниКума.C5000FC е тяло на 4000 с размер 5000 шпула(по дълбоки са от 4000)Bethoven написа:Колега:D ....... от два стола, та на трети![]()
Ако слагаш байт на фидер......сложи го и на сигнализатор.....и еб.м ти го и фидеро
И защо пък да не сложа байт на фидер,ако съм на метод и удари някой звяр?3кг ми взема пикера като топъл хляб
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
kevlar написа:Колега,от Туин да сляза на ТехниКум,не виждам смисъл!!!Иначе,са яки макари,даже имам постната тема за ъпгрейд на втулката на безконечника на ТехниКума.C5000FC е тяло на 4000 с размер 5000 шпула(по дълбоки са от 4000)Bethoven написа:Колега:D ....... от два стола, та на трети![]()
Ако слагаш байт на фидер......сложи го и на сигнализатор.....и еб.м ти го и фидеро
И защо пък да не сложа байт на фидер,ако съм на метод и удари някой звяр?3кг ми взема пикера като топъл хляб

То и моя Тубертини Голиат е оборудван с един байт на Браунинг - Блек меджик 650, ма го ползвам не по предназначение

-
- разбира нещата
Да ме прощаваш колега ама ..... май не знаеш нищо за шаранджийствотоBethoven написа:kevlar написа:Колега,от Туин да сляза на ТехниКум,не виждам смисъл!!!Иначе,са яки макари,даже имам постната тема за ъпгрейд на втулката на безконечника на ТехниКума.C5000FC е тяло на 4000 с размер 5000 шпула(по дълбоки са от 4000)Bethoven написа:Колега:D ....... от два стола, та на трети![]()
И защо пък да не сложа байт на фидер,ако съм на метод и удари някой звяр?3кг ми взема пикера като топъл хлябОК, ти си знаеш. Мисълта ми беше за активен фидер риболов, очите във върха, ръката на дръжката и работа с аванса. Това байта развращава фидериста.....прави го шаранджия....пиини, хапни, дремни....като засвири, търчи и сецай
![]()
То и моя Тубертини Голиат е оборудван с един байт на Браунинг - Блек меджик 650, ма го ползвам не по предназначениеПоследната година само за смадоци

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Димитър Чаушев написа: Да ме прощаваш колега ама ..... май не знаеш нищо за шаранджийствотоА на фидер да сложиш байт , няма нищо не логично !

пп. Във фидер риболова, подчертавам фидер риболова бързия аванс върши много повече работа от байта. Но това е мое мнение и не го налагам.
-
- разбира нещата
Да не говориш за плувкаджийскияBethoven написа:Димитър Чаушев написа: Да ме прощаваш колега ама ..... май не знаеш нищо за шаранджийствотоА на фидер да сложиш байт , няма нищо не логично !
Щом така си решил
......даже съм виждал на фидери висящи обтегачи и звънци.....няма нищо не логично
![]()
пп. Във фидер риболова, подчертавам фидер риболова бързия аванс върши много повече работа от байта. Но това е мое мнение и не го налагам.

Аааа,призна си и ти значиBethoven написа:kevlar написа:Колега,от Туин да сляза на ТехниКум,не виждам смисъл!!!Иначе,са яки макари,даже имам постната тема за ъпгрейд на втулката на безконечника на ТехниКума.C5000FC е тяло на 4000 с размер 5000 шпула(по дълбоки са от 4000)Bethoven написа:Колега:D ....... от два стола, та на трети![]()
И защо пък да не сложа байт на фидер,ако съм на метод и удари някой звяр?3кг ми взема пикера като топъл хлябОК, ти си знаеш. Мисълта ми беше за активен фидер риболов, очите във върха, ръката на дръжката и работа с аванса. Това байта развращава фидериста.....прави го шаранджия....пиини, хапни, дремни....като засвири, търчи и сецай
![]()
То и моя Тубертини Голиат е оборудван с един байт на Браунинг - Блек меджик 650, ма го ползвам не по предназначениеПоследната година само за смадоци