да питаме знае6тите

Модератор: sapuna

Аватар
mladenov_78
новобранец
новобранец

да питаме знае6тите

Мнение от mladenov_78 »

въпроса ми е следниа.Купих си първата сомска пръ4ка SHEKASPEARE EUROBOAT 1.95м 30 lbs c керами4ни водачи , какво влакно да използвам монофил или плетено и мозе ли макара вместо мултипликатор давайте акъл.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Може и двете да ползваш.Аз лично съм на монофил,а долу плетено.Може и да не е мулти,но примерно БГ-60 или 90(Дайва)
Аватар
kepa
новобранец
новобранец

Мнение от kepa »

mladenov_78 написа:въпроса ми е следниа.Купих си първата сомска пръ4ка SHEKASPEARE EUROBOAT 1.95м 30 lbs c керами4ни водачи , какво влакно да използвам монофил или плетено и мозе ли макара вместо мултипликатор давайте акъл.
Ако е обикновена керамика е възможно влакното да ти набразди водачите.
Иначе аз съм с Cormoran Zoom7, 0.40 mm, 42kg и съм много доволен. Един мой приятел си взе Berkley 0.40 mm, 45 kg, което е също много добро. Монофилното влакно е в пъти по евтино, но и по-слабо...така че си направи сметката и реши дали си заслужава да дадеш 30-40 лв. за 100м плетено корда.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Да ама сома има зъбки и тия дебелини на конеца дето ми ги разправяш ги протрива.Така,че гледай каквото сложиш не само да издържа на напън,а да не се къса.Освен,ако не ловиш на воблер.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Аз,пък имам питане,как се справят знаещите с оплитането на плетеното влакно на повода около оловото от рибата?
валатът не най-лошото нещо на света
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

С по къс и твърд повод.Иначе няма как да кажеш на рибата да не бръмчи.Естествено всеки конец не става за това.Предишния ми пост има общо и с това.Сега съм на такава схема щото няма оплитане,но няма как да ви я покажа.
Troli

Мнение от Troli »

Ало,ало Телето!Взими,па дай некво инфо кой-кво лови да влеземе у час!Нещо сушаво от към сомове ми се види!Дерзаем! :wink: :D :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Ходи на Монтана да репетираш с дребни сомета.Иначе по принцип не кълве.Щом съм си в къщи.Сега е момента да видим дали си деанджия на капо.Има си причини.Кълват някъде дребни сомета и тва е.Но не се знае знае ли се?!.
Troli

Мнение от Troli »

Знае се,че не се знае,знае ли се! :D :D :D Моля,някой да се похвали за да се поддържа огъня,де! :wink: :D Некой да отвори вратата да влезнат сомовете,че ми се до-спа! :roll:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Маките нали не ги броим.
Troli

Мнение от Troli »

Малките,по колко кила са? :shock: :D :D :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

3,4,5 до 10
AAAAAA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от AAAAAA »

Teleto написа:3,4,5 до 10
Е нали се разбрахме до 20 да не се броят,що свали летвата сега или викаш да влезат и други в класaцията??? :? :? :?
Не дърпай ...... за ......
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

E не сега така.Сом над 10кг. си е хубав сом.Просто другите са големи.А на тия малките им викаме Жътварчета.Защото са много сладки за пържене на язовира.Виж да слагаш от тях във фризера е грехота.На това му викаме месарщина.Но риба да се яде не е грях стига сома да не е по3кг.На това му казваме бебе.Догодина ще е 5кг.хем полово зряло и хвърлило хайвер-хем не е бебе.Проблем на повечето риболовци е,че не знаят колко е дълго едно сомче 3-4кг.На Монтана на 800гр. казват 2-3кг.И се пълнят фризерите с тях.А тези риби могат да станат големи и престижни.И най-вайното да дадат своето поколение за да имаме радости и за напред.
AAAAAA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от AAAAAA »

Помниш ти,помниииииш ма ми кажи колко кила е сом за теб и какво броим и какво не,че едно време нали.................нещо.................20 кила...........другото плява и не го броим.
:wink: :D :D :D

Щеше да ходиш за риба,дано не се е оплело нещо с плановете,че чакам снимки аз в други теми. :wink: 8) Само да ви свърши сезона и почвам пак как аз си знам,но трябва да си а линия,че без теб и още няколко не е интересно. :P
Не дърпай ...... за ......
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”