Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

да питаме знае6тите
Модератор: sapuna
- mladenov_78
- новобранец
да питаме знае6тите
въпроса ми е следниа.Купих си първата сомска пръ4ка SHEKASPEARE EUROBOAT 1.95м 30 lbs c керами4ни водачи , какво влакно да използвам монофил или плетено и мозе ли макара вместо мултипликатор давайте акъл.
Ако е обикновена керамика е възможно влакното да ти набразди водачите.mladenov_78 написа:въпроса ми е следниа.Купих си първата сомска пръ4ка SHEKASPEARE EUROBOAT 1.95м 30 lbs c керами4ни водачи , какво влакно да използвам монофил или плетено и мозе ли макара вместо мултипликатор давайте акъл.
Иначе аз съм с Cormoran Zoom7, 0.40 mm, 42kg и съм много доволен. Един мой приятел си взе Berkley 0.40 mm, 45 kg, което е също много добро. Монофилното влакно е в пъти по евтино, но и по-слабо...така че си направи сметката и реши дали си заслужава да дадеш 30-40 лв. за 100м плетено корда.
E не сега така.Сом над 10кг. си е хубав сом.Просто другите са големи.А на тия малките им викаме Жътварчета.Защото са много сладки за пържене на язовира.Виж да слагаш от тях във фризера е грехота.На това му викаме месарщина.Но риба да се яде не е грях стига сома да не е по3кг.На това му казваме бебе.Догодина ще е 5кг.хем полово зряло и хвърлило хайвер-хем не е бебе.Проблем на повечето риболовци е,че не знаят колко е дълго едно сомче 3-4кг.На Монтана на 800гр. казват 2-3кг.И се пълнят фризерите с тях.А тези риби могат да станат големи и престижни.И най-вайното да дадат своето поколение за да имаме радости и за напред.
Помниш ти,помниииииш ма ми кажи колко кила е сом за теб и какво броим и какво не,че едно време нали.................нещо.................20 кила...........другото плява и не го броим.
Щеше да ходиш за риба,дано не се е оплело нещо с плановете,че чакам снимки аз в други теми.
Само да ви свърши сезона и почвам пак как аз си знам,но трябва да си а линия,че без теб и още няколко не е интересно. 

Щеше да ходиш за риба,дано не се е оплело нещо с плановете,че чакам снимки аз в други теми.

Не дърпай ...... за ......