Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Животът на спинингиста е пълен с изненади...
Животът на спинингиста е пълен с изненади...
Ходих през почивните дни на един незабранен, неплатен /и поради това "секретен"
/ гьол да поцъкам изобилстващите там щуклета, и да пробвам някои нови или неизползвани досега примамки за плитки тревясали участъци. Примамките и тактиките за риболов "в храстите" сработиха, хванах общо над дузина щучки между 30 и 55 см /една бр./. Тайно се надявах да боцна и някоя баба или поне мама за колекцията, но, уви, или ги нямаше в плиткото, или /по-скоро/ не е*аваха примамките ми.

Потърсих ги почти по обяд, вече под безмилостното слънце, в един по-дълбок участък, случайно останал незает от обичайните стационарни риболовци с по N-дънарки, и, буквално с последното мятане, бях възнаграден за усилията: женска бяла риба 65 см, някъде около 4-5 кила "на око"! Удари на дълбочина около метър и половина, на 30-на метра от брега, на LC Pointer 110, цвят Аurora Perch. Малко се препотих, когато ми даде зор - бях с пръчка 8'6" акция Fast, 5-20 gr, флуорокарбонов повод 0,35 и 12 либри PE, но аванса на макарата работеше безукорно, и когато видях, че не е щука а бяла, се успокоих, и я уморих, преди да я извадя.

За съжаление, рибата даде фира - хрилете се бяха разкъсали при борбата. Щях определено да я пусна, въпреки че водоема беше от незабранените. Защо пиша това - защото въпреки напредналия календар, тя беше пълна с хайвер, което според мен означава, че и след 15 май белите няма да са приключили с тая работа, поне в Софийско и ЮЗ България...

Потърсих ги почти по обяд, вече под безмилостното слънце, в един по-дълбок участък, случайно останал незает от обичайните стационарни риболовци с по N-дънарки, и, буквално с последното мятане, бях възнаграден за усилията: женска бяла риба 65 см, някъде около 4-5 кила "на око"! Удари на дълбочина около метър и половина, на 30-на метра от брега, на LC Pointer 110, цвят Аurora Perch. Малко се препотих, когато ми даде зор - бях с пръчка 8'6" акция Fast, 5-20 gr, флуорокарбонов повод 0,35 и 12 либри PE, но аванса на макарата работеше безукорно, и когато видях, че не е щука а бяла, се успокоих, и я уморих, преди да я извадя.

За съжаление, рибата даде фира - хрилете се бяха разкъсали при борбата. Щях определено да я пусна, въпреки че водоема беше от незабранените. Защо пиша това - защото въпреки напредналия календар, тя беше пълна с хайвер, което според мен означава, че и след 15 май белите няма да са приключили с тая работа, поне в Софийско и ЮЗ България...
- radogagov
- ще става разбирач
Re: Животът на спинингиста е пълен с изненади...
Добре си се позабавлявал Док. Прекрасен излет се е получил 

- pac_master_boy
- новобранец
Слава богу, че все още има неплатени и секретни водоеми, които държат риба и имат потенциал. Добър излет, поздравления.

-
- вече хвърля и на тежко
Браво,страхотна риба!!!!
-
- научил се да хвърля
Страхотен излет. Поздравления и по-големи рибоци да хващаш!!!
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво! Жалко за хубавият рибок, но при тези обстоятелства... добър апетит.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- научил се да хвърля
Добра изненадка...
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Излетчето определено е било добро, несъмнено!
Колкото до хайверните риби, винаги след забрана се ловят хайверни такива, а и е логично, няма как точно с нож да се отреже период на размножаване. Хубаво е, че поставяш ударението на този факт, нека колегите се замисляме по-често затова
Колкото до хайверните риби, винаги след забрана се ловят хайверни такива, а и е логично, няма как точно с нож да се отреже период на размножаване. Хубаво е, че поставяш ударението на този факт, нека колегите се замисляме по-често затова

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Поздрави за добрия риболов, това, че си пуснал щуките, говори достатъчно добре за теб. Не мисля, че дължиш обяснение защо си взел бялата. Браво.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!