Сонар от брега.

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
okx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Сонар от брега.

Мнение от okx »

Здравейте колеги, бих искал да ви попитам дали някой може да сподели информация относно използването на сонар от брега, примерно GARMIN 150. Посочвам модела тъй като е на по-достъпна цена. Сигурно има и други модели, но информацията която излиза е доста стара. Благодаря предварително за отговорите.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Сонар от брега.

Мнение от chirusa_bg »

За да ползваш сонара от брега сондата трябва да е безжична. Има много такива модели.
Гармин 150 е за стандартно ползване от лодка.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

okx написа:Здравейте колеги, бих искал да ви попитам дали някой може да сподели информация относно използването на сонар от брега, примерно GARMIN 150. Посочвам модела тъй като е на по-достъпна цена. Сигурно има и други модели, но информацията която излиза е доста стара. Благодаря предварително за отговорите.
Колега не се набутвай с подобна измишльотина, аз вече го направих и съжалявам, просто не работи. Я батерията паднала, я след няколко минути работа губи връзка, абе късане на нерви.
Поздрави!
okx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от okx »

Някой, ако ползва сонар от брега, моля да сподели опит.
Carpara
новобранец
новобранец

Мнение от Carpara »

аз ползвам този модел http://megafishing.bg/product/1031/sona ... achev.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; и съм доволен
vanesok
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanesok »

http://megafishing.bg/product/4818/sona ... combo.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
okx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от okx »

Последното предложение е доста добро, ще се възползвам. Благодаря за вниманието и отговорите.
igyulev
новобранец
новобранец

Мнение от igyulev »

Само да вметна, че RF15e Humminbird вече не се произвежда, така че ако нещо се сбъгяса, нямаш резервни части. И аз съм с една тъпа китайска патка (преработена) и що годе показва дъното добре. За риби не разчитам на сонара изобщо.
vjd_1972
новобранец
новобранец

Мнение от vjd_1972 »

Ползвах едно на Humminbird не става за нищо, освен както е казал колегата да показва дъното.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

okx написа:Последното предложение е доста добро,...
vanesok написа:http://megafishing.bg/product/4818/sona ... combo.html" rel="nofollow
Няма как да не е добро за малко над 9000 лв.
Иначе тези от брега, освен да ти показват дълбочина и евентуално риби не може да очакваш повече от тях при цени от около 150 лв. Има ги и с жична сонда под 80-100 лв. Показват същото.
okx
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от okx »

Шегувах се за това, че последното е добро, за 10000 лв:). Идеята ми беше да се коментират ниско бюджетни сонари, предназначени за употреба от брега, или такива които могат да се приспособят, като примерно им се удължат кабелите на сондите и т.н. Изобщо не им разбирам и затова писах тук.Ще се поровя още по форумите. Живи и здрави от мен.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

И в двата форума, макар и малко са разисквани тези сонари. Има и китайски комбинирани. Жична сонда с кабели 15-30 м. и безжична. но като всеки ниско бюджетен сонар, не зависимо от марката освен дълбочина, релеф и някакви рибки не очаквай друго. То дори и от марков с малко по-голям бюджет едва ли може да очакваш повече.
Аватар
nxx
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nxx »

http://www.aliexpress.com/item/Russian- ... 27414.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

като за тези парите .....е супер. Имам познат който вече 2 сезона го ползва и е доволен
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

https://akvasport.com/product/10105/dee ... tfoni.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

за тва четох в един вестник вижте го
Обичам природата, но не само на картинка !!!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

За по около 200 лв има подобни на няколко други фирми. Този е литовски мисля, па може и латвийски да беше.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”