Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Имам въдица, но не знам за какъв риболов е.
Модератор: sapuna
Имам въдица, но не знам за какъв риболов е.
Преди време баща ми купи една въдица, с която ходи 2-3 пъти за риба с приятели.Днес я открих на терасата и буквално го попитах "Каква е тази въдица?", а отговорът беше кратък и ясен - "Не знам.". Започнах да пиша всяка буква от въдицата в гугъл, но така и не излезна точно моята.След това търсих из форуми, сайтове, дори и тук търсих но не видях никой със същото животно.
Така че моля, ако някой знае нещо повечко за въдицата от снимките по-долу, да не се срамува и да изкаже мнението си.
Благодаря предварително !
Така че моля, ако някой знае нещо повечко за въдицата от снимките по-долу, да не се срамува и да изкаже мнението си.

Благодаря предварително !
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- разбира нещата
Re: Имам въдица, но не знам за какъв риболов е.
по принцип със тази малка акция 10-40 гр ,е за плувка (леко,мач),но няма да имаш проблеми ако се използва и със хранилка ,пък даже и на дъно ,с по- малка тежест (40-50- гр).
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- новобранец
Това е телемач. Предназначен за мачов риболов с ваглер.
Последно промяна от Mr. Angelov на Чет Май 28, 2015 8:35 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
Това е телемач. Предназначен за мачов риболов с ваглер. Не че не можеш да използваш въдицата и за друг вид риболов. Аз примерно с мач съм ловил на морето с бомбарда и чепаре.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
delio-haidutin написа:по принцип със тази малка акция 10-40 гр ,е за плувка (леко,мач),но няма да имаш проблеми ако се използва и със хранилка ,пък даже и на дъно ,с по- малка тежест (40-50- гр).

Аз там съм пораснал...
- vankata81
- ще става разбирач
ами то си пише телеспин и сърв.
мятай бомбарди и наслука.
мятай бомбарди и наслука.
Благодаря на всички ! Само един последен въпрос : върха беше счупен и го поправих и сега пръчката е с 5-7см. по-къса. Та няколко човека ми казват, че се усеща огромна разлика - вярно ли е или преувеличават ?
Значи първо приятел въдиците не се държат на открито и студено място -ТЕРАСИ,ГРАДИНКИ ,ДВОРОВЕ !!!
Сега ще ти напиша защо !
Зимата температурите падат до минусови градуси .
На минус 10 градуса пластмасите стават чупливи и крехки!!!
Имам един познат дето си държи въдиците на терасата и познай за една зима 10 телескопа
дадоха фира буквално се нацепиха от студа. После с ремонти спасих два три ...
Затова грижете се за въдиците си не бъдете мърлячи !
След роболов почиствайте въдиците си поне с влажно памучно парцалче или със специални михлеми за това !
Тази въдица е чуплива защото трябва да има специално място вътре в къщата за ВЪДИЦИ !!!
Иначе като се счупи пак ето линк за нови върхове и водачи.
Щипките за простиране от пластмаси също стават чупливи от студа защото са на терасата ...
Купи си по скъпи въдици и ги остав на терасата ПАК ...ЗИМАТА !!!
Проблема е ЧОВЕШКА ГРЕШКА !!!Когато се счупи пак ето ти върхове .
Резервни части за риболовни пръчки http ... ="nofollow
Резервни върхове,водачи,поддръжка Резер ... ="nofollow
Сега ще ти напиша защо !
Зимата температурите падат до минусови градуси .
На минус 10 градуса пластмасите стават чупливи и крехки!!!
Имам един познат дето си държи въдиците на терасата и познай за една зима 10 телескопа
дадоха фира буквално се нацепиха от студа. После с ремонти спасих два три ...
Затова грижете се за въдиците си не бъдете мърлячи !
След роболов почиствайте въдиците си поне с влажно памучно парцалче или със специални михлеми за това !
Тази въдица е чуплива защото трябва да има специално място вътре в къщата за ВЪДИЦИ !!!
Иначе като се счупи пак ето линк за нови върхове и водачи.
Щипките за простиране от пластмаси също стават чупливи от студа защото са на терасата ...
Купи си по скъпи въдици и ги остав на терасата ПАК ...ЗИМАТА !!!
Проблема е ЧОВЕШКА ГРЕШКА !!!Когато се счупи пак ето ти върхове .
Резервни части за риболовни пръчки http ... ="nofollow
Резервни върхове,водачи,поддръжка Резер ... ="nofollow
- antivik
- кандидат преподавател
Станала е малко по-къса и сигурно леко е изменена акцията, но не вярвам да е фатално, маай смело и кога отиде цялата секция, търсиш вариант за смяна/то линкове са ти дали вече/.dooldy написа:Благодаря на всички ! Само един последен въпрос : върха беше счупен и го поправих и сега пръчката е с 5-7см. по-къса. Та няколко човека ми казват, че се усеща огромна разлика - вярно ли е или преувеличават ?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
А грамажа на ваглера и дебелината на кордата колко трябва да е ако ходя за шаран или костур ?
Сложи 0,18. Ако я ползваш само по язовири потъващо, ако ходиш и по реки по-добре да не е потъващо.
- antivik
- кандидат преподавател
За кордата са ти казали, а грамажа на ваглера според времето и вятърът.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!