Двигател за лодка - дайте мнение!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
ivan_207
новобранец
новобранец

Двигател за лодка - дайте мнение!

Мнение от ivan_207 »

Закупих си лодка 3,30 м. Искам да си купя двигател 10 или 15 С. Спрях се на Parsun. За толкова ми стига бюджета. Колебая се между 2-тактов и 4-тактов - ще го ползвам за тролинг и морски риболов. Ходя много рядко на такъв риболов. Ето това харесах:

http://rapidsport.eu/bg/izvnbordov-dvig ... arsun.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://rapidsport.eu/bg/izvnbordov-dvig ... arsun.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Какви са предимствата и недостатъците на 2-тактовите и 4-тактовите мотори. Мисля си и за втора употреба на нещо марково, но около 2 000 лв. Ако някой знае нещо, нека пише!
Una
новобранец
новобранец

Re: Двигател за лодка - дайте мнение!

Мнение от Una »

За тролинг 4-тактов е по-добр.
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

За таза лодка 10 коня ти е достатъчен,четиритактовия е по-обезшумен и по- икономичен,двутактовия е по-лек и и по-лесен за пренасяне,аве хиляди предимства и недостатъци.
Без жени можем,без риболов не можем!
bigfut
новобранец
новобранец

Мнение от bigfut »

Твърдо съм за двутактовия.Като конструкция е много по-прост,разбирай надежден.Без маслени помпа,картер и магистрали.Чувствително по-лек и непретенциозен при експлоатация и транспорт.Реагира по-спонтанно при подаване на газ,при еднакви натоварвания и поддръжка е с много по-дълъг живот.Разликата в консумацията за 10-15 влизания годишно е около осем литра при морски риболов на есенни пасажни риби.Предпочитам модели без смесител,с директно наливане на маслото в резервоара.Най-добрo предложение/само мое мнение/Ямаха 15 кс след 2003 година.
Ако не можеш да помогнеш,не пречи.
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

Колега вземай си четиритактов и не му мисли. Като отидеш веднъж само на тролинг с двутактов и ще разбереш за какво ти говоря. Разхода на бензин + масло е двоен и ако духа зад гърба ти ще те заболи главата от миризма и аларма :lol: Който е имал четиритактов никога не го е сменил с двутактов. Аз съм карал и двата доста време и ти го казвам от опит.
Мое мнение.
ivan_207
новобранец
новобранец

Мнение от ivan_207 »

Някой има ли Парсън 10 или 15 кс.? Поносими са като цена и мога да си позволя нов.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”