Истината за Негован

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

silata
новобранец
новобранец

Истината за Негован

Мнение от silata »

По повот питането на колегата " защото думата колежка в българският език не съществува" :D , реших да споделя няколко годишният си оприт в иследването на рибите в баластриерата краи с. Негован.
Първо рибите който със сигорност има там, а те са :

1) Сом - до към 4-5 кг. аз лично съм закачал само един случайно на отвесна блесна лятото и тогава разбрах но не ми остана време да се занимая сериозно със сома в този гьол "нищо идва нов сезон" :)
2) Бяла риба - тук не знам какви са най големите и размери но с ехалота съм засичал огромни силуети който може би са нейни , Аз лично съм хвщал такъв хишник там околу 3-3,5 кг.
3) Щука - тук смело мога кажа че има доста едри щуки , миналото лято ударих една с харпуна към 9 кг. :roll:
4) Шаран - но на тази тема съм бос :shock:
5) Тостолоп - савсем случайно закачих един "косен" и скъсал тостолоп с силиконовата си примамка околу 7 кг. преди няколко години. :lol:
6) Костур - хващал съм кустури нат кило
7) И обичайните плевелни риби за Софийските баластриери уклеи , червеноперка, каракуда , идр.
има също и добри речни раци който малко осложняват риболова на дъно :evil:

Потстъпите към водоема са два Единият е непосрествено до моста под който минава р. Искър и се върви 500~ 700 м. до водата по дига която често е във окаяно състояние :twisted:
Другият вариянт е преди оградата на претприятието което вади инертните материали но и там полужението е offrout . Когато е валял дъж Аз лично не ходя " :evil: омръзнало ми е да бутам и да правя гърнета после" :P :P .
До баластриерата се стига или по пътя който води за битака в "Орландовци " и все напрет :) или от околовръстното шосе през "Чепинци".

Начина на риболов :
Аз винаги ловя там от лотка не знам какво правят колегите от брега :?: Щуката я лова на рибка или отвесна блесна без рначение от сезона във непросредствена близост до трастиката , дори рибето го пускам в " дупки" както правят колегите каракудаджий. Бялата риба е по склоновете лови се на силикон и отвестна блесна но за нея трябват по-големи познания. Костура се лови докато чакаме бяла или щука не е с особено големи претенций .
Опитал съм целият си арсенал от воблери а той не е въобще малък :wink: но не съм имал дори и атака :?: :shock: .

На колегите желая успех във борбата със хишника в този водоем :) :) :)
каква любов, каква целувка
прет потъващата плувка
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

vyprosche

Мнение от fixxer »

kade tochno lovish na Negovan, zashtoto kogato az hodih natam imashe 2-3 plateni giolcheta i nakraq stignah do nqkakva balastriera, koqto me symnqva da e bila pravilnoto mqsto ... :roll: :?:
silata
новобранец
новобранец

Мнение от silata »

Става въпрос за баластриерата която и в момента работи , намиря се от дясно на пътя ако иднаш от София за Чепинци.Това че работи машината там и шуми да не притеснява никого рибите явно са свикнали с шума . За блатота от другата страна знам само че навремето имаше тостолоп но сега :?: :idea:
каква любов, каква целувка
прет потъващата плувка
I-boy
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

?

Мнение от I-boy »

A kakvo ti e mnenieto za sasednoto Chepintsi? Az mai chesto gi barkam dvete i taka ne moga da razbera koe e Negovan i koe Chepintsi
Fish4o
новобранец
новобранец

az skoro hodih na negova

Мнение от Fish4o »

skoro hodih na negovan no dori ne se opita da mi klavne probvah na pluvka i na buldo :(
lias

Мнение от lias »

Predi dve sedmici bqh na negovan i lovih ne na balastrierata, a na blatoto ot drugata strana. Po4ti prez celiq den ne kulva a samo prive4er hvanah nqkolko okleq ( ne mnogo golemi )
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Нзнам

Мнение от chirusa_bg »

Нзнам ама или аз не съм никакъв рибар или колегата говори не за кариерата , а за рибарския магазин в Негован .
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Нзнам

Мнение от Павел Иванов »

chirusa_bg написа:Нзнам ама или аз не съм никакъв рибар или колегата говори не за кариерата , а за рибарския магазин в Негован .
Тц на рибарският в Негован не разчитай :wink: просто не си имал късмет . Тоя "декласиран" гьол както казва един колега , е пълен с изненади . Може на двайсет ходения там да немаш и удар , а може и да удариш джакпота :D
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

ot NEGOVAN sum xvashtal samo raci i edno shtykle na BYLDO :shock: zakachi se na myxite za yklejq! dokarax go jivo do Sofiq,pysnax go v akvariyma :D ...........I golema greshka!nz koj beshe poveche v panika as ili ostanalite ribi.Pri polojenie 4e predi gledax piranxi v nego i nqmax problemi.Premestix go no jivq 1 sedmica samo :cry: !!!! A! I edna Krava :lol: ,beshe se yplela v takuma estestvenno skysa bez da zaseka :D A inache vyjcho mi xvana ..........BYLKA ot NEGOVAN!!!!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Истината за Негован

Мнение от sampo »

silata написа: Първо рибите който със сигорност има там, а те са :
Този вид си го пропуснал , май вече е на изчезване там :roll:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
На платено не одим !
Аватар
mishkar
новобранец
новобранец

Мнение от mishkar »

Пълна скръб и мизерия.....
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

mishkar написа:Пълна скръб и мизерия.....
И що реши така....
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
mishkar
новобранец
новобранец

Мнение от mishkar »

Шум, мърсотия (не говоря само за тази оставена от някой, като нас) - не ме привлича нито като гледка,нито като нищо...Вярвам ще се съгласиш, че единственият плюс е разстоянието до София :wink:
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

е и на мен ми се ходи всяка седнмица на 250-300 км, ама не става. требе и на работа да се оди :cry: . и тогава спасението е негован или подобните
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
mishkar
новобранец
новобранец

Мнение от mishkar »

Прав си , аз изразих мнение абстрахирано от условности :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”