Фортуна беше с мен II-ра част

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Фортуна беше с мен II-ра част

Мнение от Chromeo »

Здравейте, колеги :) Ще започна с малко предистория, тъй като това за мен не беше просто поредния шаранджийски излет, а нещо повече поради ред причини. Не случайно заглавието на темата ми се дублира с една друга моя тема, общото между двете е голямата каръщина, която предхождаше и двата риболова. От началото на 2015г. имам 7 излета за шаран, които завършиха с безапелационни капота на Даскалово, Ябълково, Езерово. То не бяха грешни тактики, то не беше липса на късмет, а за времето на което случвах думи нямам - ако излезе човек извън чардака с отворена устата ще се удави на сушата, а ветровете бяха толкова силни, че с лекота правиш лунната походка :roll: И така агонията ми продължи до 19.06 когато с бай Веско Подлия :lol: се запътихме към яз. Малката Елена за да направим риболов с нощувка или в краен случай къмпинг с нощувка :lol: В 17:00 на 19ти натоварихме Зафирата с всевъзможни нужни и ненужни неща и се отправихме към язовира и след около 30-40мин. акостирахме на един от биваците, в който щеше да ни бъде разположена катуна за следващите 24 часа:
3.jpg
3.jpg (246.27 KiB) Преглеждано 2964 пъти
Колегата Веско заразпъва къде по една, къде по две въдици едновременно, а аз го раздавах по-ларж/за къде да бързам, то капото няма да избяга :lol: / Първоначалната информация беше, че рибата взима на царевица и по-конкретно царевица в дип банан, ама класьора с бурканчетата с диповете или по мое му кофата от кисело зеле, в която дъръжа диповете остана вкъщи. Към 19:00 вече и аз бях топнал монтажите във водата, а те бяха следните:
1i2.jpg
1i2.jpg (242.89 KiB) Преглеждано 2964 пъти
Два броя на сейфти и един хеликоптер, по ред на номерата Рибин Ред, Монстър Краб и разтворимо Робин Ред&Хот Демон. След това по някое друго фото на ракетите и пейзажа:
1.jpg
1.jpg (248.72 KiB) Преглеждано 2964 пъти
2.jpg
2.jpg (242.98 KiB) Преглеждано 2964 пъти

И то на човек какво му остава да след обзавеждането на бивака и хвърлянето на въдиците освен да си сипе по една бира, а след това дойде и пържолено, салатено, че и ракиено време :drinkers: Софрата не съм снимал, бъдете спокойни гладни и жадни не сме останали :D "Настане вечер, месец изгрее, звезди обсипят свода небесен. Гора зашуми, вятър повее- язовирът пее шаранска песен" - дето се вика, обаче при нас все още нищо не пееше, ни шарани, ни сигнализатори, само от съседния бивак се чуваха чуждоезични ритми с ориенталски привкус, даже и Фики не пуснаха... :cry: Така докарахме 22:30ч. когато чух един доста позабравен звук, последно чут миналата година :shock: Ухилен до уши се затичах към стойката и какво да видя - единият обтегач се отпуска до долу и прави леки повдигания. Викам си "пак няква лакома каракуда ми е загризала Монстър краба" :( Засичам ! Усещам бавно движение наляво и надясно, като рибата се бореше не толкова да избяга, а да стои залепена до дъното и доста натежа. Морихме се взаимно, докато Весо не загреба с кепа, първоначално набедената за каракуда, риба, а то какво се оказа :D
5.jpg
5.jpg (248.16 KiB) Преглеждано 2964 пъти
4.jpg
4.jpg (200.02 KiB) Преглеждано 2964 пъти

И ето, че записах първата риба с главно Р за сезона. Дадохме си наздраве по случай амура и продължихме с мохабета, докато към 01:00 не ни се приспа и не залегнахме по леглата. Нещеш ли в 3:30 се чу пак любимият звук, обаче още сънлив трудно се намират ботушите и челника, та се позабавих малко, но не беше фатално :) Този път Робин Ред ми донесе първия читав шаран за сезона:
8.jpg
8.jpg (226.37 KiB) Преглеждано 2964 пъти
7.jpg
7.jpg (216.68 KiB) Преглеждано 2964 пъти
След първия амур и първия шаран за сезона можех спокойно да заспя и това и напраих, докато в 5:30 едно шаранче към килограм и нещо не ме събуди, а след това и вече не ми се спеше много.
Забъркахме, кафетата, опреснихме монтажите и посрещнахме изгрева с очакването новия ден да донесе още добри попадения :) Но щеше да е прекалено нереално досегашната каръщина да приключи така изведнъж, а именно: през целия ден беше много топло, рибата отказа да се храни и се вдигна нагоре, явно поради липсата на кислород/в яз. има голямо количество фитопланктон/, а май в първите редове споменах, че "случвам" и на време
9.jpg
9.jpg (224.73 KiB) Преглеждано 2964 пъти
След двучасовия потоп, който се изля, събрахме багажериите и се прибрахме по живо и по здраво.
В крайна сметка, хванах прилични риби, надявам се развалих проклятието занапред, друго постижение е че ги хванах на топче - факт, който на арендатора му се струваше като научна фантастика, по неговите думи никой до сега не е хващал на топче. И те така....Наслука, колеги :wink:
catch a fish or die trying !!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Фортуна беше с мен II-ра част

Мнение от antivik »

Поздрави за добрия риболов, щом е имало от всичко, значи всичко е било ОК, а щом е имало и як дъжд накрая, значи ще има какво да се помни освен рибите :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Идеално представяне на излета. Браво.
Когато няма риба.......не кълве!
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Браво колега, чуден излет сте си спретнали! Успешен сезон ти желая!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

:smt023
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Браво ! Упорството дава резолтат :) Аз за сега съм с 4 поредни и маи ще отида на платено да си чуя сигнализаторите :)
Изображение
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Перфектен риболов и още по-перфектен репортаж. Все така да Ви върви по вода. Търпението и настойчивостта на рибаря винаги се възнаграждава. Поздрави от мен и на слука...
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

SammY написа:Браво ! Упорството дава резолтат :) Аз за сега съм с 4 поредни и маи ще отида на платено да си чуя сигнализаторите :)

Поне имаш оправдание, че капотата са на свободни язовири, моите всичките са на платени :lol: Като настанат адските жеги, тогава мисля да се пусна по свободните, сега с това променливо време рибата много шари из дълбочините и слуката на свободен водоем ще е още по-трудна ;)
djago1981kn
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djago1981kn »

Имате отличен колеги и за репортажа и за излета.Браво!
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Това според мен не е оправдание . Свободни или не , ако не подходиш сериозно следва провал :) Лошото при мен е , че не приемам шаранджийския риболов като сериозен такъв ... по скоро алко туризъм ... кво да се прави аз съм си прост плувкар с временни психични отклонения :)
Изображение
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Chromeo написа:по ред на номерата Рибин Ред, Монстър Краб и разтворимо Робин Ред&Хот Демон.
Малка корекция: първото топче беше "Спайси фиш & Робин ред", а не само Робин Ред както съм писал :oops:
Аватар
plamen57
новобранец
новобранец

Мнение от plamen57 »

Chromeo написа:
Chromeo написа:по ред на номерата Рибин Ред, Монстър Краб и разтворимо Робин Ред&Хот Демон.
Малка корекция: първото топче беше "Спайси фиш & Робин ред", а не само Робин Ред

kolega kak sa usloviata na qzovirai kude tochno se namira.sory latinicata
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

99.png
99.png (1.88 MiB) Преглеждано 1450 пъти
88.png
88.png (2.31 MiB) Преглеждано 1450 пъти
Има табела за спортен риболов преди пресечката.
Има табела за спортен риболов преди пресечката.
77.png (1.83 MiB) Преглеждано 1450 пъти
Таксата е 5 лв. за 24 часа има биваци които се ползват безплатно, а в единия от тях има 5 легла и в случай на преспиване в него се заплаща еднократна такса 5лв. независимо от броя на хората и броя на нощувките. Рибата се плаща отделно ако искаш да си вземеш, обаче аз не й обърнах внимание и не мога да ти кажа ценоразпис. Черния път е кратък, здрав и се излиза при всякакви условия.
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Супер
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Ravv
новобранец
новобранец

Мнение от Ravv »

Поздравления колега! Ще се пробва мястото в най-скоро време, Благодаря и аз за информацията, точно мислех да питам, къде точно се намира!
Impossible Is Nothing!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”