Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Фортуна беше с мен II-ра част
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Фортуна беше с мен II-ра част
Здравейте, колеги
Ще започна с малко предистория, тъй като това за мен не беше просто поредния шаранджийски излет, а нещо повече поради ред причини. Не случайно заглавието на темата ми се дублира с една друга моя тема, общото между двете е голямата каръщина, която предхождаше и двата риболова. От началото на 2015г. имам 7 излета за шаран, които завършиха с безапелационни капота на Даскалово, Ябълково, Езерово. То не бяха грешни тактики, то не беше липса на късмет, а за времето на което случвах думи нямам - ако излезе човек извън чардака с отворена устата ще се удави на сушата, а ветровете бяха толкова силни, че с лекота правиш лунната походка
И така агонията ми продължи до 19.06 когато с бай Веско Подлия
се запътихме към яз. Малката Елена за да направим риболов с нощувка или в краен случай къмпинг с нощувка
В 17:00 на 19ти натоварихме Зафирата с всевъзможни нужни и ненужни неща и се отправихме към язовира и след около 30-40мин. акостирахме на един от биваците, в който щеше да ни бъде разположена катуна за следващите 24 часа: Колегата Веско заразпъва къде по една, къде по две въдици едновременно, а аз го раздавах по-ларж/за къде да бързам, то капото няма да избяга
/ Първоначалната информация беше, че рибата взима на царевица и по-конкретно царевица в дип банан, ама класьора с бурканчетата с диповете или по мое му кофата от кисело зеле, в която дъръжа диповете остана вкъщи. Към 19:00 вече и аз бях топнал монтажите във водата, а те бяха следните: Два броя на сейфти и един хеликоптер, по ред на номерата Рибин Ред, Монстър Краб и разтворимо Робин Ред&Хот Демон. След това по някое друго фото на ракетите и пейзажа:
И то на човек какво му остава да след обзавеждането на бивака и хвърлянето на въдиците освен да си сипе по една бира, а след това дойде и пържолено, салатено, че и ракиено време
Софрата не съм снимал, бъдете спокойни гладни и жадни не сме останали
"Настане вечер, месец изгрее, звезди обсипят свода небесен. Гора зашуми, вятър повее- язовирът пее шаранска песен" - дето се вика, обаче при нас все още нищо не пееше, ни шарани, ни сигнализатори, само от съседния бивак се чуваха чуждоезични ритми с ориенталски привкус, даже и Фики не пуснаха...
Така докарахме 22:30ч. когато чух един доста позабравен звук, последно чут миналата година
Ухилен до уши се затичах към стойката и какво да видя - единият обтегач се отпуска до долу и прави леки повдигания. Викам си "пак няква лакома каракуда ми е загризала Монстър краба"
Засичам ! Усещам бавно движение наляво и надясно, като рибата се бореше не толкова да избяга, а да стои залепена до дъното и доста натежа. Морихме се взаимно, докато Весо не загреба с кепа, първоначално набедената за каракуда, риба, а то какво се оказа
И ето, че записах първата риба с главно Р за сезона. Дадохме си наздраве по случай амура и продължихме с мохабета, докато към 01:00 не ни се приспа и не залегнахме по леглата. Нещеш ли в 3:30 се чу пак любимият звук, обаче още сънлив трудно се намират ботушите и челника, та се позабавих малко, но не беше фатално
Този път Робин Ред ми донесе първия читав шаран за сезона:
След първия амур и първия шаран за сезона можех спокойно да заспя и това и напраих, докато в 5:30 едно шаранче към килограм и нещо не ме събуди, а след това и вече не ми се спеше много.
Забъркахме, кафетата, опреснихме монтажите и посрещнахме изгрева с очакването новия ден да донесе още добри попадения
Но щеше да е прекалено нереално досегашната каръщина да приключи така изведнъж, а именно: през целия ден беше много топло, рибата отказа да се храни и се вдигна нагоре, явно поради липсата на кислород/в яз. има голямо количество фитопланктон/, а май в първите редове споменах, че "случвам" и на време След двучасовия потоп, който се изля, събрахме багажериите и се прибрахме по живо и по здраво.
В крайна сметка, хванах прилични риби, надявам се развалих проклятието занапред, друго постижение е че ги хванах на топче - факт, който на арендатора му се струваше като научна фантастика, по неговите думи никой до сега не е хващал на топче. И те така....Наслука, колеги

И то на човек какво му остава да след обзавеждането на бивака и хвърлянето на въдиците освен да си сипе по една бира, а след това дойде и пържолено, салатено, че и ракиено време

И ето, че записах първата риба с главно Р за сезона. Дадохме си наздраве по случай амура и продължихме с мохабета, докато към 01:00 не ни се приспа и не залегнахме по леглата. Нещеш ли в 3:30 се чу пак любимият звук, обаче още сънлив трудно се намират ботушите и челника, та се позабавих малко, но не беше фатално

Забъркахме, кафетата, опреснихме монтажите и посрещнахме изгрева с очакването новия ден да донесе още добри попадения

В крайна сметка, хванах прилични риби, надявам се развалих проклятието занапред, друго постижение е че ги хванах на топче - факт, който на арендатора му се струваше като научна фантастика, по неговите думи никой до сега не е хващал на топче. И те така....Наслука, колеги

catch a fish or die trying !!!
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Фортуна беше с мен II-ра част
Поздрави за добрия риболов, щом е имало от всичко, значи всичко е било ОК, а щом е имало и як дъжд накрая, значи ще има какво да се помни освен рибите
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Идеално представяне на излета. Браво.
Когато няма риба.......не кълве!
- azareus
- ще става разбирач
Браво колега, чуден излет сте си спретнали! Успешен сезон ти желая!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
- Vesko1
- сериозен играч

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- SammY
- фен клуб-скобар
Браво ! Упорството дава резолтат
Аз за сега съм с 4 поредни и маи ще отида на платено да си чуя сигнализаторите 

Перфектен риболов и още по-перфектен репортаж. Все така да Ви върви по вода. Търпението и настойчивостта на рибаря винаги се възнаграждава. Поздрави от мен и на слука...
По-голям шаран от рибаря няма...
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
SammY написа:Браво ! Упорството дава резолтатАз за сега съм с 4 поредни и маи ще отида на платено да си чуя сигнализаторите
Поне имаш оправдание, че капотата са на свободни язовири, моите всичките са на платени

-
- вече хвърля и на тежко
Имате отличен колеги и за репортажа и за излета.Браво!
- SammY
- фен клуб-скобар
Това според мен не е оправдание . Свободни или не , ако не подходиш сериозно следва провал
Лошото при мен е , че не приемам шаранджийския риболов като сериозен такъв ... по скоро алко туризъм ... кво да се прави аз съм си прост плувкар с временни психични отклонения 

- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Малка корекция: първото топче беше "Спайси фиш & Робин ред", а не само Робин Ред както съм писалChromeo написа:по ред на номерата Рибин Ред, Монстър Краб и разтворимо Робин Ред&Хот Демон.

Малка корекция: първото топче беше "Спайси фиш & Робин ред", а не само Робин РедChromeo написа:Chromeo написа:по ред на номерата Рибин Ред, Монстър Краб и разтворимо Робин Ред&Хот Демон.
kolega kak sa usloviata na qzovirai kude tochno se namira.sory latinicata
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Таксата е 5 лв. за 24 часа има биваци които се ползват безплатно, а в единия от тях има 5 легла и в случай на преспиване в него се заплаща еднократна такса 5лв. независимо от броя на хората и броя на нощувките. Рибата се плаща отделно ако искаш да си вземеш, обаче аз не й обърнах внимание и не мога да ти кажа ценоразпис. Черния път е кратък, здрав и се излиза при всякакви условия.
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Супер
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Поздравления колега! Ще се пробва мястото в най-скоро време, Благодаря и аз за информацията, точно мислех да питам, къде точно се намира!
Impossible Is Nothing!!!