Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

1-во Боло
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
1-во Боло
Здравейте реших да си купя боло, но се колебая колко трябва да е дълго, за да е полезно и в същото време удобно (междовпрочем ловя предимно на река Вит край Плевен не знам дали ще помоне, но аз да кажа)
Също така искам да знам каква плувка е най-подходяща за нея???
Също така искам да знам каква плувка е най-подходяща за нея???

-
- вече хвърля и на тежко
Re: 1-во Боло
колега вземи си едно 6 метра реално е 5.60 5.70 дълго много добър контрол над линията ще имаш
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... 0%BC-a6815" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false;
ето от това няма да останеш разочарован
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... 0%BC-a6815" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false;
За Вит си вземи една 5-ца. Не знам с какъв бюджет разполагаш, но ако успееш за една такава http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=57 ще останеш много доволен. Плувките се избират според мястото за риболов. Хубаво е да имаш 2, 3 и 4 грамови тип "буре", гледай да са "проходни" т.е. влакното да минава през тялото на плувката, основно влакно 0,16, повод 0,10 и 0,12 и останалото е трупане на опит по реката и преглед на темите в раздела. Успех.
Добре да кажем че не ми харесват (само да кажем иначе са супер, но нямам излищни 240лвл)
В такъв случай аз отивам в някой рибарски магазин и искам да знам какво трябва да търся в едно едно боло, за да се нарече качествено.
В такъв случай аз отивам в някой рибарски магазин и искам да знам какво трябва да търся в едно едно боло, за да се нарече качествено.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Трябва да търсиш тегло, здравина, твърдост и строй.
Докато бюджета е под 200лв за 6м може да търсиш само възможно най-ниско тегло. Ако решиш да дадеш повече пари и останалите фактори влизат в играта.
Докато бюджета е под 200лв за 6м може да търсиш само възможно най-ниско тегло. Ако решиш да дадеш повече пари и останалите фактори влизат в играта.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Бих добавил само и следпродажбен сервиз. Болото е въдица, която трудно понася невниманието.chirusa_bg написа:Трябва да търсиш тегло, здравина, твърдост и строй.
-
- ще става разбирач
Ако ще е само за Вита, петица е твойта дължина.предимства; по-лека,по-евтина.недостатъци; не е шестица
+1.За Вита 5м..Много малко са местата където ще ти трябва 6-ца.gogata7904 написа:колега вземи си едно 6 метра реално е 5.60 5.70 дълго много добър контрол над линията ще имаш
https://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D ... 0%BC-a6815" rel="follow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="follow
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
- batvanko1
- ще става разбирач
+1 за Tica Signal 5м. Колега давид понеже най-вероятно всички сме минали по този път - компромис със качеството заради цената, няколко риболова на които ти умалява китката, продаваш бюджетното боло на загуба и купуваш малко по-скъпо. Всичко се повтаря отново и накрая узряваш, че трябва да си купиш една, но качествена за да е удоволствие риболова. Та за това, ако мислиш често да посещаваш реката, по-добре си купи качествена пръчка когато имаш тази възможност.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
Тика Сигнал е разкошна болонеза, но не ти я препоръчвам да стартираш речния риболов с нея. Моят съвет е да си закупиш един Фокус Гелато на 5 метра, за да опиташ риболова на болонеза. Река Вит не е широка река и почти на всички места ще можеш да изтичаш с нея. Гелатото е лека, изпъната с прекрасен строй и баланс болонеза. Вносителите предлагат резервни части, но вероятността да опреш до тях е малка, защото болото е много здраво. Цената й нова е под 100 лева.
Да. Този Фокус не е никак лоша болонеза.
Tica Ares -5m 5-30 135gr това е болонезата
колеги, някой да има мнение или е ползвал филстар легенд боло на 6м. ще сеползва по искъра и вита.