монтаж на косъм

Модератор: sapuna

jordan_84
новобранец
новобранец

монтаж на косъм

Мнение от jordan_84 »

Привет колеги събота мисля да пробвам за шаран на Жребеца но никога несъм правил монтаж на косъм! Какво мислите са този монтаж https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=5619B9C7" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; Как мислите колеги става ли нещо от този монтаж?
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Re: монтаж на косъм

Мнение от hshopov »

Здрасти,колега! Вирбела трябва да влезе в клипса на който е закачено оловото та гумения стопер го махни от там! Свали малко силиконовия шлаух на куката надолу...горе долу на едно ниво с острието на куката! Стопера за стръвта не ми харесва(по добре си изрежи такъв от повдигача ако нямаш по нежни)! Оловната съчма под куката да е на около 2 сантиметра от опашката на куката! Монтажа ще лови! :)
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
jordan_84
новобранец
новобранец

Мнение от jordan_84 »

Благодаря за съвета колега! А да попитам за пясякливо дъно нужен ли е повдигач или може само с 2 царевички без повдигач?
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Според мен се класира в категорията "Бива", може да се жела и повече, ако рибата се храни няма да имаш проблем. Това върху което можеш да помислиш е 1) позицията на повдигача 2) фиксиране на сейфти клипса към вирбела на куката 3) покриване на влакното със шлаух или подмяната му с лийд кор 4) Ако показаното на снимката е направено директно на основното влакно, а не на отделен монтаж, сейфти клипсът няма да си свърши работата 5) конкретно дължината на косъма ти е добра. Успех на Жребеца ;)
catch a fish or die trying !!!
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

jordan_84 написа:Благодаря за съвета колега! А да попитам за пясякливо дъно нужен ли е повдигач или може само с 2 царевички без повдигач?
Може и без повдигач,разбира се! пробвай на едната въдица с,а на другата без и дано имаш слука! :fishing7: :wink:
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Chromeo написа:Според мен се класира в категорията "Бива", може да се жела и повече, ако рибата се храни няма да имаш проблем. Това върху което можеш да помислиш е 1) позицията на повдигача 2) фиксиране на сейфти клипса към вирбела на куката 3) покриване на влакното със шлаух или подмяната му с лийд кор 4) Ако показаното на снимката е направено директно на основното влакно, а не на отделен монтаж, сейфти клипсът няма да си свърши работата 5) конкретно дължината на косъма ти е добра. Успех на Жребеца ;)
Колега,без да се заяждам и без да навлизам в излишни спорове: това за клипса и основното да го изтриеш веднага(задай си въпроса за какво служи клипса и ще видиш че съм прав) :lol: ! Покриването на влакното с шлаух или наличието на лийдкор също не е задължително( в шлауха често се задържа въздух,който вдига основното влакно във въздуха та не виждам нищо добро в това)!
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Chromeo написа:Това върху което можеш да помислиш е
не съм казал задължително :)
Хипотеза : Ако клипсът не е фиксиран за вирбела на куката и монтажът е на основното влакно, няма как клипсът за освободи оловото, при закачка по дъното - това имам предвид. Ако и сега не се разберем няма смисъл да го бистрим повече :lol:
catch a fish or die trying !!!
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Chromeo написа:
Chromeo написа:Това върху което можеш да помислиш е
не съм казал задължително :)
Хипотеза : Ако клипсът не е фиксиран за вирбела на куката и монтажът е на основното влакно, няма как клипсът за освободи оловото, при закачка по дъното - това имам предвид. Ако и сега не се разберем няма смисъл да го бистрим повече :lol:
Да бе разбира се...нали съм го написал и аз в моя пост! Колегата просто е извадил вирбела от клипса и е сложил гумен стопер! Не е задължително клипса да освобождава, винаги оловото ,което знаеш ,добре :drinkers:
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

hshopov написа:Здрасти,колега! Вирбела трябва да влезе в клипса на който е закачено оловото та гумения стопер го махни от там! Свали малко силиконовия шлаух на куката надолу...горе долу на едно ниво с острието на куката! Стопера за стръвта не ми харесва(по добре си изрежи такъв от повдигача ако нямаш по нежни)! Оловната съчма под куката да е на около 2 сантиметра от опашката на куката! Монтажа ще лови! :)
Адаш,аз не съм съгласен,че разстоянието от oловната съчма под куката,трябва да е на около 2 сантиметра от опашката на куката!Това според мен зависи от дъното.
Аз използвам 1м лeд кор повод
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Адаш , ти ако искаш я слагай и на 30см. Човека си е казал , че дъното е пясък. Аз я слагам на 2см. с цел завъртване на куката. Реша ли да слагам попъп , монтажа ми е различен. Ако ловиш в метрова трева , къде ще сложиш оловото и ще сложиш ли изобщо. .?
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

метрова трева,къде е това??
-ти и да не сложиш олово,в метрова трева ако монтажа не зиг риг,мисията невъзможна!
-Аз бих използвал плувaщ фидep
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

kevlar написа:метрова трева,къде е това??
-ти и да не сложиш олово,в метрова трева ако монтажа не зиг риг,мисията невъзможна!
Еми това казвам и аз а за тревата ми ела на гости и ще я видиш и усетиш а ако имаме слука и шаран ще удари :drinkers:
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

hshopov написа:
kevlar написа:метрова трева,къде е това??
Еми това казвам и аз а за тревата ми ела на гости и ще я видиш и еустиш а ако имаме слука и шаран ще удари :drinkers:
Тук в Англия,хвърлят кучешкa храна защото тя плава и я използват за примамка

-съжалявам за спaма!
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Я да видиш ,проспал съм темата :D
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Ами заповядай,знам че има какво да напишеш по темата,винаги има какво да се научи,стига желание да има.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”