Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Идея за зарибяване
Модератор: sapuna
Идея за зарибяване
Здравейте колеги! Аз искам да си направя едно водоемче около една река и да си пусна няколко рибока. Въпросът ми е колко долу-горе трябва да е голямо и дълбоко за да могат да заживеят. Мисля да пускам рибите, които хващам от реката. Предимно излизат каракуди, оклейчета, възможно е и някое шаранче.
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Идея за зарибяване
Чел съм Наръчника на младият предприемач по Рибарство и аквакултури. За шаранът пишеше, че на индивид са му необходими 0.10 кв.м пространство и 100л вода. Останалите описани видове от теб нямат стопанско значение и ще е по твоя преценка.
Водоемчето, което ще направиш, може да бъде отнесено от въпросната река при качване на нивото. Разкажи повече за идеята?
Водоемчето, което ще направиш, може да бъде отнесено от въпросната река при качване на нивото. Разкажи повече за идеята?
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Ами мисля да изкопая едно място близо до реката и да отклоня реката натам.
Последно промяна от Emre на Сря Юли 15, 2015 10:35 pm, променено общо 1 път.
мисля да е нещо такова
- Прикачени файлове
-
- Мисля да е нещо такова. Но не знам колко трябва да е дълбоко.
- 11749517_666892720112290_370249863_n.jpg (24.25 KiB) Преглеждано 1068 пъти
- antivik
- кандидат преподавател
Бреговете около реките се водят обществена, публична собственост и всеки ще може да се подвизава по туй де мислиш да го правиш. Отделно де има закон за държавната собственост на водите и не може, току така, на койт му скимне да копа и да променя течения и корита. Така че след като не мислиш да копаш в двора си и да наводняваш, откажи се от този мерак /то май и в двора требе да правиш проекти и да вадиш разрешения за водоем..../.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- hshopov
- разбира нещата
+1 само ще береш ядове за съжаление!antivik написа:Бреговете около реките се водят обществена, публична собственост и всеки ще може да се подвизава по туй де мислиш да го правиш. Отделно де има закон за държавната собственост на водите и не може, току така, на койт му скимне да копа и да променя течения и корита. Така че след като не мислиш да копаш в двора си и да наводняваш, откажи се от този мерак /то май и в двора требе да правиш проекти и да вадиш разрешения за водоем..../.
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Идеята ти не е добра. И без да отклониш коритото на реката, водоема пак ще е пълен с вода, защото ще се пълни през почвата и ще стои на нивото на реката.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
Да оставим настрана нарушенията на разни закони и наредби, дето във форума не ги знаем какви са точно. По - горе колега ти е обърнал внимание, че при едно прииждане на реката всичко отива на кино. Виждам още два проблема :Emre написа:Ами мисля да изкопая едно място близо до реката и да отклоня реката натам.
1. Остави мрежата, няма да стане без масивни колони и основа, а и бързо ще ръждяса. По - добре вкарвай водата с тръба и направи преливник в другия край.
2. А ако някой мине и му се прияде риба? Малко хлорна вар и ще трябва да зарибяваш наново.
С една дума - остави рибите да си живеят в реката и си прави кефа с въдицата.