Идея за зарибяване

Модератор: sapuna

Emre
новобранец
новобранец

Идея за зарибяване

Мнение от Emre »

Здравейте колеги! Аз искам да си направя едно водоемче около една река и да си пусна няколко рибока. Въпросът ми е колко долу-горе трябва да е голямо и дълбоко за да могат да заживеят. Мисля да пускам рибите, които хващам от реката. Предимно излизат каракуди, оклейчета, възможно е и някое шаранче.
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Идея за зарибяване

Мнение от oneillbgm »

Чел съм Наръчника на младият предприемач по Рибарство и аквакултури. За шаранът пишеше, че на индивид са му необходими 0.10 кв.м пространство и 100л вода. Останалите описани видове от теб нямат стопанско значение и ще е по твоя преценка.

Водоемчето, което ще направиш, може да бъде отнесено от въпросната река при качване на нивото. Разкажи повече за идеята?
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Emre
новобранец
новобранец

Мнение от Emre »

Ами мисля да изкопая едно място близо до реката и да отклоня реката натам.
Последно промяна от Emre на Сря Юли 15, 2015 10:35 pm, променено общо 1 път.
Emre
новобранец
новобранец

Мнение от Emre »

мисля да е нещо такова
Прикачени файлове
Мисля да е нещо такова. Но не знам колко трябва да е дълбоко.
Мисля да е нещо такова. Но не знам колко трябва да е дълбоко.
11749517_666892720112290_370249863_n.jpg (24.25 KiB) Преглеждано 1068 пъти
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Бреговете около реките се водят обществена, публична собственост и всеки ще може да се подвизава по туй де мислиш да го правиш. Отделно де има закон за държавната собственост на водите и не може, току така, на койт му скимне да копа и да променя течения и корита. Така че след като не мислиш да копаш в двора си и да наводняваш, откажи се от този мерак /то май и в двора требе да правиш проекти и да вадиш разрешения за водоем..../.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

antivik написа:Бреговете около реките се водят обществена, публична собственост и всеки ще може да се подвизава по туй де мислиш да го правиш. Отделно де има закон за държавната собственост на водите и не може, току така, на койт му скимне да копа и да променя течения и корита. Така че след като не мислиш да копаш в двора си и да наводняваш, откажи се от този мерак /то май и в двора требе да правиш проекти и да вадиш разрешения за водоем..../.
+1 само ще береш ядове за съжаление!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Идеята ти не е добра. И без да отклониш коритото на реката, водоема пак ще е пълен с вода, защото ще се пълни през почвата и ще стои на нивото на реката.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
mrenka
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mrenka »

Emre написа:Ами мисля да изкопая едно място близо до реката и да отклоня реката натам.
Да оставим настрана нарушенията на разни закони и наредби, дето във форума не ги знаем какви са точно. По - горе колега ти е обърнал внимание, че при едно прииждане на реката всичко отива на кино. Виждам още два проблема :
1. Остави мрежата, няма да стане без масивни колони и основа, а и бързо ще ръждяса. По - добре вкарвай водата с тръба и направи преливник в другия край.
2. А ако някой мине и му се прияде риба? Малко хлорна вар и ще трябва да зарибяваш наново.
С една дума - остави рибите да си живеят в реката и си прави кефа с въдицата.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”