Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Трапезата през лятото
Модератор: dantho.mihov
Трапезата през лятото
Бих искал да споделите разни лесни, леки и летни рецептички за през лятото, че манджи и всякакви гозбьочи тотално са ми тежки за през топлото. Чудя се какво мога да похапвам вече, а и жегата ме мори яко..

ПС. не говоря само за рибната кухня.

ПС. не говоря само за рибната кухня.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Трапезата през лятото
Наблягам на два домата два пипера,малко сирене,краставица чат пат,
че ми омръзнаха,хляб 2-3 филии и ноооогу вода.
Вечер 50 ракийка,и пак същото - не се диша иначе.
Ама това моето е в градината,само да не ме мързи да ги избера.
че ми омръзнаха,хляб 2-3 филии и ноооогу вода.
Вечер 50 ракийка,и пак същото - не се диша иначе.
Ама това моето е в градината,само да не ме мързи да ги избера.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- фен клуб-скобар
Тараторче, салатки, летни гозбички абе се лека храна, плодове доста маам, ето ти и една рецептичка.
Опечи си някоя пълнена чушка със сиренце и яйца, опечи си едно патладжанче, едно доматено сосче и допълни с малко сирене... разкош!
Опечи си някоя пълнена чушка със сиренце и яйца, опечи си едно патладжанче, едно доматено сосче и допълни с малко сирене... разкош!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Аз просто сменям съотношнието телешко / свинско . Лятото 40% свинско спрямо 55% телешко и 5% други неща , зимата просто обръщам процента свинско / телешко , другите работи си ги оставям на 5% и нямам оплаквания
Хубаво е все пак да уточня , че в ония 5% , 3% са други меса как агнешко , риба и пр. , а 2та %та , кой ги гледа 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аз спрях да консумирам някои зеленчуци, заради боклуците, които продават по магазините. За 1 месец съм качил и някое килце - тотално съсипване това лято.. Градините отдавна съм ти `отесъл` и вече нищо, което се яде не се отглежда при мен, а има много място наистина. Едно време имаше от всичко, когато имаше желание за отглеждане и полагане на грижи.
- Bigmarlin
- сериозен играч
От много време не бях хапвал телешко,предвид на мерзките жеги в Плевен.Ама ми писна сал да "рупам жанки"
.
Взех оня ден от пазара 2.5 кг телешки набор,по скоро говежди(рагу ама не толкоз опоскано),имаше бая матриял по него,на стойност по малка от две охладени пилци.На око за трима чревоугодника доволно с това количество,с гарнитурата.
Рецептата е от с.Ореювица,оригинала е с шилешко месо и технологията е друга ,казан обвит с тесто и се пече на бавен огин много.Аз малко я модифицирах.
Та турих кокалите,ситно нарязан лук и моркови,дафинов лист,млян зелен пипер,може и черен,пипер на зърна,червен пипер,чесън,люта чушка (може и без),чубрицата е задължителна(хубаво е да не е изветряла) и задължително ракия,аз турих около 150 гр.Последните две махат некви нежелани аромати ако има.Ако нямате ракия,може и вино.А на село даже не слагат и лука и морковите,само другите неща
.Пече са около 4 -5 ч, като в началото 20 м на 200,след туй 150 градуса,под фолио.Получава са нещо средно между задушено и печено.
Напрао са разкапа

Вече бях сипал.....

Гарнитурата е печени чушки с чесън и мек хляб.

Резултата след първата чиния....Гоемо глозгане падна
..... А бе напрао си облизах пръсчичи...

Аз гасих огиня с ледено розе.....Па кой квото обича

Взех оня ден от пазара 2.5 кг телешки набор,по скоро говежди(рагу ама не толкоз опоскано),имаше бая матриял по него,на стойност по малка от две охладени пилци.На око за трима чревоугодника доволно с това количество,с гарнитурата.
Рецептата е от с.Ореювица,оригинала е с шилешко месо и технологията е друга ,казан обвит с тесто и се пече на бавен огин много.Аз малко я модифицирах.
Та турих кокалите,ситно нарязан лук и моркови,дафинов лист,млян зелен пипер,може и черен,пипер на зърна,червен пипер,чесън,люта чушка (може и без),чубрицата е задължителна(хубаво е да не е изветряла) и задължително ракия,аз турих около 150 гр.Последните две махат некви нежелани аромати ако има.Ако нямате ракия,може и вино.А на село даже не слагат и лука и морковите,само другите неща

Напрао са разкапа

Вече бях сипал.....

Гарнитурата е печени чушки с чесън и мек хляб.

Резултата след първата чиния....Гоемо глозгане падна

Аз гасих огиня с ледено розе.....Па кой квото обича
- Bigmarlin
- сериозен играч
Днес си викам ша карам цял ден пост,на обяд уеща,
следобед лека разядка

Да амъ ко со мотолевих и хлъцнах в една месарница и ко да вида,ино волско езиче,си почива.
Та кротнах го аз,подлютих го убаво и го сварих в подправки.

Кат стана ,половината на разсол в мноо подправки и чили
,
Другата част леко запечено с малко зехтин

Налях си едно студено розенце,че уж по диетично от бирата

Дресингчето бългериан уасаби,горчица де,с магданоз,чесън и лимон

Мислех да не ям въглехидрати ама не издържах

За утре сме накиснали 1 кофа царевица,да видим дал шаро у Дъбник апи у жегата,ама има бая вино за пиенье,....и някои други припятствия ,та ша видим
следобед лека разядка

Да амъ ко со мотолевих и хлъцнах в една месарница и ко да вида,ино волско езиче,си почива.
Та кротнах го аз,подлютих го убаво и го сварих в подправки.

Кат стана ,половината на разсол в мноо подправки и чили

Другата част леко запечено с малко зехтин

Налях си едно студено розенце,че уж по диетично от бирата

Дресингчето бългериан уасаби,горчица де,с магданоз,чесън и лимон

Мислех да не ям въглехидрати ама не издържах

За утре сме накиснали 1 кофа царевица,да видим дал шаро у Дъбник апи у жегата,ама има бая вино за пиенье,....и някои други припятствия ,та ша видим

- Bigmarlin
- сериозен играч
Една закусчица за шампиони ,подходяща за лятото.
Дълго време,са чудих какъв е тоя гритс,къде Рони Колман го набива всяка божа сутрин.
После разбрах,че прави нещо като бърз качамак на микровелето.
Бах мааму,нема само шаро да го яде
Та ето моята рецепта,малко по различна от на Рони,качамак на фурна.
Слагам постепено ,с бъркане във вряща подсолена вода в съотношение 1 към 4 , царевичен грис.
Аз слагам 1 чаена чаша,щот го обичам на по тънък слой.
Като го изсипя целия,леко разбърквам за малко,оставам го полутечен и слагам натрошено сирене,на око
Добре е през това време,фурната вече да е загряла ,шото качамака стега бърже.
Намазвам средно голяма тавичка,с малко зехтин или олио и загрявам в фурната,включена на 180.Тавичката трябва да бъде добре намаслена, за да не залепне качамака.След туй поръсвам с червен пипер загрятото олио.Веднага изсипвам сместа в тавата,без да бъркам,като непосредствено преди това добавям в нея няколко разбити белтъка и един жълтък.По принцип по вкусно става ,когато вместо вода се сложи прясно мляко ,ама става по калорично.
Пече се на 180,на вентилатор,докато хване коричка.Поръсвам с мед и мамо......

Може да се яде и студено.
Дълго време,са чудих какъв е тоя гритс,къде Рони Колман го набива всяка божа сутрин.
После разбрах,че прави нещо като бърз качамак на микровелето.
Бах мааму,нема само шаро да го яде

Та ето моята рецепта,малко по различна от на Рони,качамак на фурна.
Слагам постепено ,с бъркане във вряща подсолена вода в съотношение 1 към 4 , царевичен грис.
Аз слагам 1 чаена чаша,щот го обичам на по тънък слой.
Като го изсипя целия,леко разбърквам за малко,оставам го полутечен и слагам натрошено сирене,на око

Добре е през това време,фурната вече да е загряла ,шото качамака стега бърже.
Намазвам средно голяма тавичка,с малко зехтин или олио и загрявам в фурната,включена на 180.Тавичката трябва да бъде добре намаслена, за да не залепне качамака.След туй поръсвам с червен пипер загрятото олио.Веднага изсипвам сместа в тавата,без да бъркам,като непосредствено преди това добавям в нея няколко разбити белтъка и един жълтък.По принцип по вкусно става ,когато вместо вода се сложи прясно мляко ,ама става по калорично.
Пече се на 180,на вентилатор,докато хване коричка.Поръсвам с мед и мамо......

Може да се яде и студено.
- Bigmarlin
- сериозен играч
Като бях на морето,са отбих в Бургас,"да са видим" за 2 дни с един много добър мой човек.Бях са зарекъл- на морето само риба ,шуши и всякакви морски неща.Пазара у Краснодар, мого му са бях наточил,нептун,хепи и т.н.И речено,сторено...
Да ама ,до момента,в който са боднахме ей тук,у морската градина,на тихо

Въртат го едни мацки,ама страшни,такива чевръсти хора не бях виждал скоро.
Поръчваш,сядаш,чукат на звънчето и съобщават...
Та и на нас тъй - свинско ушо на скара

И друг път бях ял,ама тия бяха направо уникални.А пък какъв дроб на скара правят...
По рецепта трябва малко да са кипнат ушите,тия не бяха ,ама си облизах пръсчичи...
На море - ушо

Да ама ,до момента,в който са боднахме ей тук,у морската градина,на тихо

Въртат го едни мацки,ама страшни,такива чевръсти хора не бях виждал скоро.
Поръчваш,сядаш,чукат на звънчето и съобщават...
Та и на нас тъй - свинско ушо на скара

И друг път бях ял,ама тия бяха направо уникални.А пък какъв дроб на скара правят...
По рецепта трябва малко да са кипнат ушите,тия не бяха ,ама си облизах пръсчичи...
На море - ушо