Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Антена за дистанционното за лодка за захранка
Модератор: emo vasilev
Антена за дистанционното за лодка за захранка
Здравейте колеги,днес стана една беля-счупих антената на дистанционното.Антената е за 40мега херца.Лесно мога да я сменя,но нещо не намирам такава телескопична антена.Давайте идеи откаде да взема такава или подобна?
Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....
- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Re: Антена за дистанционното за лодка за захранка
Преди две години имах същия проблем.
Поръчах си от Ebay. Пристигна от Китай за 15-20 дена.
http://www.ebay.com/sch/Radio-Control-C ... ol+antenna" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Резбата за захващане май е стандартна, само виж мъжка или женска е
Поръчах си от Ebay. Пристигна от Китай за 15-20 дена.
http://www.ebay.com/sch/Radio-Control-C ... ol+antenna" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Резбата за захващане май е стандартна, само виж мъжка или женска е
Последно промяна от kapsula на Пон Юли 27, 2015 3:42 pm, променено общо 1 път.
Питай по моделарските форуми, например modelistika.com - там имат секции купува-продава и някой може да има такава антена от, да речем, изгоряла апататура или нещо подобно.
Успех
Успех
Реших проблема по много елементарен и евтин начин.От магазина "по левче" си купих обикновена стайна антена за телевизор на цена от 2лв.От двете рамена стават две перфектни антени за дистанционното,малко силикон и проба на сухо.Тъй като е с 15-на сантиметра по дълга от стандартната антена според мен обхвата се вдигна.Тествах до към 300м.и то в града където не е пряка видимост и нямаше проблем с обхвата.Така за 2лв. си сложих антена и имам и една резервна.Става въпрос за 40 мега херцовите лодки.Надявам се ако някой има подобен проблем да съм помогнал.
Моята доброта има своите граници,особено ако вашата наглост клони към безкрайност ....