Риболов на Струма

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
pilota30
новобранец
новобранец

Риболов на Струма

Мнение от pilota30 »

Колеги, през миналия уикенд се пробвах на реката откъм Бобошево и там положението беше много зле. Птиците явно добре са си похапнали, защото тук таме се срещаше по някоя мренка. Силно НЕ ви го препоръчва. Я дайте съвет къде ще ми провърви повече?
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Re: Риболов на Струма

Мнение от LSFC »

Има си специална тема за Струма. А това, че в определен ден не ти е провървяло на дадено място, не означава, че там няма риба :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Бобошево е чудна дестинация, стига да познаваш реката и да знаеш в кой сезон къде е рибата. Аз там ходяранна есен за кефал и имам чудесни попадения от сорта на 40-45 см кленове на спининг.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Djalevizator
новобранец
новобранец

Мнение от Djalevizator »

Колега по моите скромни наблюдения сега в тези жеги кълве сутрин от разсъмване до към 12 на обяд и то добре. После е трагично положението. Дори привечер не е оферта да си пробваш късмета. Мнението не е само мое, а и на други колеги. Единствено се хвалят със слука в жегите колеги, които търсят кленове на вишня. Аз ходя по р.Струма между с.Невестино и с.Тръновлак. Аз ловя на фидер и съм доволен на фона на общата рибешка апатия по споменатата река в Кюстендилския регион.
Аватар
pilota30
новобранец
новобранец

Мнение от pilota30 »

LSFC написа:Има си специална тема за Струма. А това, че в определен ден не ти е провървяло на дадено място, не означава, че там няма риба :)
Извинявам се, че повтарям темата тогава. Още съм нов във форума и реших да споделя впечатления, за да съм полезен на някого. :fishing8:
Аватар
pilota30
новобранец
новобранец

Мнение от pilota30 »

Д.Граховски написа:Бобошево е чудна дестинация, стига да познаваш реката и да знаеш в кой сезон къде е рибата. Аз там ходяранна есен за кефал и имам чудесни попадения от сорта на 40-45 см кленове на спининг.

Истината е, че не съм запознат с района и пробвах, но не се получи особено добре. Пък и като бях друг колега, когота засякох там също се оплака. Може би на втори опит ще ми се получи :fishing6:
Аватар
pilota30
новобранец
новобранец

Мнение от pilota30 »

Djalevizator написа:Колега по моите скромни наблюдения сега в тези жеги кълве сутрин от разсъмване до към 12 на обяд и то добре. После е трагично положението. Дори привечер не е оферта да си пробваш късмета. Мнението не е само мое, а и на други колеги. Единствено се хвалят със слука в жегите колеги, които търсят кленове на вишня. Аз ходя по р.Струма между с.Невестино и с.Тръновлак. Аз ловя на фидер и съм доволен на фона на общата рибешка апатия по споменатата река в Кюстендилския регион.

Благодаря за съвета. Ще се отбия при първа възможност сутринта да видя как ще потръгне. :fishing2:
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

pilota30 написа:
Д.Граховски написа:Бобошево е чудна дестинация, стига да познаваш реката и да знаеш в кой сезон къде е рибата. Аз там ходяранна есен за кефал и имам чудесни попадения от сорта на 40-45 см кленове на спининг.

Истината е, че не съм запознат с района и пробвах, но не се получи особено добре. Пък и като бях друг колега, когота засякох там също се оплака. Може би на втори опит ще ми се получи :fishing6:
В момента навсякъде е мъртвило, така че не е от мястото, пробвай средата на август
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

Неделя ходих близо до Кочериново на едно местенце на което съм имал слука да хубави каракуди и средни кленчета на царевица и житце. Писна ми да захранвам. Общо две големи кутии царевица и два пакета сварено жито ,което не е малко за 4-5 часа ритмично хранене. Общо взето на всеки две три изтичания шепа. Искарах един маломерен клен който върнах на момента. Разочаровах се, да бях си купил 500гр бял червей да си скубя уклейки и мренки цял ден.
Аватар
pilota30
новобранец
новобранец

Мнение от pilota30 »

Д.Граховски написа:
pilota30 написа:

В момента навсякъде е мъртвило, така че не е от мястото, пробвай средата на август
eми, явно ще почакам. То и без това ще имам транспортен проблем през следващите две седмици, пък да но ми провърви. Ако намеря ентусиаст да ме метне до там може и по-рано :D
Аватар
pilota30
новобранец
новобранец

Мнение от pilota30 »

Каба Тоньо написа:Неделя ходих близо до Кочериново на едно местенце на което съм имал слука да хубави каракуди и средни кленчета на царевица и житце. Писна ми да захранвам. Общо две големи кутии царевица и два пакета сварено жито ,което не е малко за 4-5 часа ритмично хранене. Общо взето на всеки две три изтичания шепа. Искарах един маломерен клен който върнах на момента. Разочаровах се, да бях си купил 500гр бял червей да си скубя уклейки и мренки цял ден.
аз обикновено ходя със сериозно снаражение, откъм стръв, но като не ми потръгне в пръвите три часа, разочаровам се и почвам да премислям за преместване. А всички мъници, които бодна ги пускам да растат и да ни радват, като пораснат :-D :fishing6:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

LSFC написа:Има си специална тема за Струма.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Заключено

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”