Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ремонт на пералня-съвет....
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
ремонт на пералня-съвет....
на пералня УЪРПУЛ и са разбити лагерите на барабана и капака на казана.без голяма философия извадих капака и барабана,но на пръв поглед избиването на оста от лагерите за нещо елементарно ,се оказа голям проблем.от начало опитах в домашни условия ,с чук и център ,но след няколко удара и не помръдване ,реших ,че има някакъв чалъм и ги занесох на майстор.да ,ама не ,чалъма си е бил същия ,навиваш 2 гайки и
с чука по главата
.обаче "главата "много дебела,неще и неще,оставих ги при него ,напръска ги със спрей ,и след време пак щеше да ги налага .и така няколко дена ,като опълченците на ШИПКА,в крайна сметка ,майстора се 'предаде",
,днеска си взех барабана и не знам как да избия тази ос.горния лагер мърда ,но вътрешния ,яко е запекъл,а капака е от някаква пластмаса
,така ,че има вероятнност да се счупи.
някой ако има някакви идеи ,да споделя.
п.п снимки ще се опитам довечера да кача.

някой ако има някакви идеи ,да споделя.
п.п снимки ще се опитам довечера да кача.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- новобранец
Re: ремонт на пералня-съвет....
За избиване/вадене/на лагер си има специални скоби които захващат лагера а вала е опора и се натягат.
- Don4o_62
- учете се от него
а тия скоби как ще хванат лагера като е набит в леглото,а сега де
не може ли да капнеш 2 шпилки на лагера и с натягане като скоба да го вадиш
но трябва снимка да се види по точно,че така гадаем

Последно промяна от Don4o_62 на Пон Авг 03, 2015 2:21 pm, променено общо 1 път.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- разбира нещата
да запознат съм с тези скоби ,но тука лагерите са набити в капака ,който е с диаметър 50-60 см,и е пластмасов,а от другата страна е барабана.между капака и барабана има само около 3 см разстояние,даже може и да е по-малко.не знам ,нещо за счупване на вътрешната шийка на лагерите,обаче ми викат ,че после не мога да извадя външните гривни.тя си еб@ло мамата,няма как с нагряване или с издухване с ел.жена ,пластмасата ще се разтопи.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
-
- разбира нещата
това е идея,но дали ще държи заварка на лагерна стоманаDon4o_62 написа:а тия скоби как ще хванат лагера като е набит в леглото,а сега де![]()

снимките довечера ,че сега не съм в къщи
-
- разбира нещата
Не съм много сигурен но ..... тия новите перални лагера на барабана е капсулован и не се подменят , направо цял барабан който е скъп а от там ... по-добре нова пералня . Пак казвам не съм сигурен , дано греша ! Успех !
-
- разбира нещата
тя не е от новите модели ,от 99 г е,но тука ако се стигне до подмяна на нещо ,то това трябва да е капака на казана,понеже там са набити лагерите,а от оста на барабана ще излязат лесно или поне насилствено със някой режещ инструментДимитър Чаушев написа:Не съм много сигурен но ..... тия новите перални лагера на барабана е капсулован и не се подменят , направо цял барабан който е скъп а от там ... по-добре нова пералня . Пак казвам не съм сигурен , дано греша ! Успех !

тук може би да направя една анти реклама на калгонита ,дето толкова много ни го навират,тая пералня 11 г е прала като замаяна,после я занесохме на село ,на заслужена почивка .само врътката на програматора съм сменял ,и май ремъка,калгонит никога не сме слагали,по нагревателя имаше малко конци от прането и лека люспа варовик,двигателя и е под казана и да протече ,вода не отива там

-
- разбира нещата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Don4o_62
- учете се от него
само шпилки или по дълги болтове което е по добре,имат си резба,заваряваш ги с точков апарат на лагера,но не на гривната
отгоре планка и надяваш двата болта с гайки на тях,фиксираш на оста и почваш да навиваш полека,гаранция ще излезе,само да не се скъсат заварките

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Така като го гледам, тоя лагер ми прилича на лепен. Капака е някаква пластмаса, която има различно термично разширение от метал и ако лагера не е залепен ще се извади на второто пране.....Бих проверил с един поялник дали пластмасата се топи и ако не, загрявам цялата сглобка и почуквам да отлепи едно от двете- оста или лагера.delio-haidutin написа:
Това са предположения, може и да греша