ремонт на пералня-съвет....

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

ремонт на пералня-съвет....

Мнение от delio-haidutin »

на пералня УЪРПУЛ и са разбити лагерите на барабана и капака на казана.без голяма философия извадих капака и барабана,но на пръв поглед избиването на оста от лагерите за нещо елементарно ,се оказа голям проблем.от начало опитах в домашни условия ,с чук и център ,но след няколко удара и не помръдване ,реших ,че има някакъв чалъм и ги занесох на майстор.да ,ама не ,чалъма си е бил същия ,навиваш 2 гайки и :axe: :axe: :axe: :axe: с чука по главата :lol: .обаче "главата "много дебела,неще и неще,оставих ги при него ,напръска ги със спрей ,и след време пак щеше да ги налага .и така няколко дена ,като опълченците на ШИПКА,в крайна сметка ,майстора се 'предаде", :mrgreen: ,днеска си взех барабана и не знам как да избия тази ос.горния лагер мърда ,но вътрешния ,яко е запекъл,а капака е от някаква пластмаса :!: :!: :!: :!: ,така ,че има вероятнност да се счупи.
някой ако има някакви идеи ,да споделя.
п.п снимки ще се опитам довечера да кача.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
galenik
новобранец
новобранец

Re: ремонт на пералня-съвет....

Мнение от galenik »

За избиване/вадене/на лагер си има специални скоби които захващат лагера а вала е опора и се натягат.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

а тия скоби как ще хванат лагера като е набит в леглото,а сега де :wink:
не може ли да капнеш 2 шпилки на лагера и с натягане като скоба да го вадиш
но трябва снимка да се види по точно,че така гадаем :D
Последно промяна от Don4o_62 на Пон Авг 03, 2015 2:21 pm, променено общо 1 път.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

да запознат съм с тези скоби ,но тука лагерите са набити в капака ,който е с диаметър 50-60 см,и е пластмасов,а от другата страна е барабана.между капака и барабана има само около 3 см разстояние,даже може и да е по-малко.не знам ,нещо за счупване на вътрешната шийка на лагерите,обаче ми викат ,че после не мога да извадя външните гривни.тя си еб@ло мамата,няма как с нагряване или с издухване с ел.жена ,пластмасата ще се разтопи.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Don4o_62 написа:а тия скоби как ще хванат лагера като е набит в леглото,а сега де :wink:
не може ли да капнеш 2 шпилки на лагера и с натягане като скоба да го вадиш
но трябва снимка да се види по точно,че така гадаем :D
това е идея,но дали ще държи заварка на лагерна стомана :?:
снимките довечера ,че сега не съм в къщи
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Не съм много сигурен но ..... тия новите перални лагера на барабана е капсулован и не се подменят , направо цял барабан който е скъп а от там ... по-добре нова пералня . Пак казвам не съм сигурен , дано греша ! Успех !
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Димитър Чаушев написа:Не съм много сигурен но ..... тия новите перални лагера на барабана е капсулован и не се подменят , направо цял барабан който е скъп а от там ... по-добре нова пералня . Пак казвам не съм сигурен , дано греша ! Успех !
тя не е от новите модели ,от 99 г е,но тука ако се стигне до подмяна на нещо ,то това трябва да е капака на казана,понеже там са набити лагерите,а от оста на барабана ще излязат лесно или поне насилствено със някой режещ инструмент :lol: ( дай шлайфа и да им е@а мамата).
тук може би да направя една анти реклама на калгонита ,дето толкова много ни го навират,тая пералня 11 г е прала като замаяна,после я занесохме на село ,на заслужена почивка .само врътката на програматора съм сменял ,и май ремъка,калгонит никога не сме слагали,по нагревателя имаше малко конци от прането и лека люспа варовик,двигателя и е под казана и да протече ,вода не отива там :idea: .няма ги тези идиотски неща ,които ни натрапват в рекламата за калгонита :idea: :idea: :idea:
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

20150803_180437.jpg
20150803_180420.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

само шпилки или по дълги болтове което е по добре,имат си резба,заваряваш ги с точков апарат на лагера,но не на гривната :D отгоре планка и надяваш двата болта с гайки на тях,фиксираш на оста и почваш да навиваш полека,гаранция ще излезе,само да не се скъсат заварките
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
ПламенМ
новобранец
новобранец

Мнение от ПламенМ »

delio-haidutin написа:
20150803_180437.jpg
20150803_180420.jpg
Така като го гледам, тоя лагер ми прилича на лепен. Капака е някаква пластмаса, която има различно термично разширение от метал и ако лагера не е залепен ще се извади на второто пране.....Бих проверил с един поялник дали пластмасата се топи и ако не, загрявам цялата сглобка и почуквам да отлепи едно от двете- оста или лагера.

Това са предположения, може и да греша :)
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”