Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Каква въдица да си купя
Модератор: bobopeli
Каква въдица да си купя
Здравейте на всички! Начинаещ рибар съм и искам да си направя въдица за язовир, но да става и за река долу-горе.
Четох че мача е перфектен за язовир, но цената му не е перфектна
Бюджета ми е до 60лв. Знам че е малко но за начинаещ като мен мисля че като за начало е добре, докат се науча.
Четох че мача е перфектен за язовир, но цената му не е перфектна

- hshopov
- разбира нещата
Re: Каква въдица да си купя
Пиши едно лично на sapuna . Той може да измисли нещо.
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Да направиш или да си купиш:D???
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Има евини болонези. Аз на река ловя с директен телескоп на язовир с мач. Но все пак зависи какъв е язовира или пък реката.
Купи си фидер
, кефа е ГОЛЯМ. 

- antivik
- кандидат преподавател
Щом е за начало и с ограничен бюджет 1 прост телескоп и някоя що-годе читава макаричка...дължината на сопата 2-3 м. акция до към 25-30 (та хем за плувкарстване, хем за леко дъно
, то това си е относително де) и другото вече зависи от местата и водоемите....

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Благодаря за съвета. Само искам да попитам какво зависи от акцията ? Иначе за дъно сигурно няма да я ползвам основно на лекоantivik написа:Щом е за начало и с ограничен бюджет 1 прост телескоп и някоя що-годе читава макаричка...дължината на сопата 2-3 м. акция до към 25-30 (та хем за плувкарстване, хем за леко дъно, то това си е относително де) и другото вече зависи от местата и водоемите....
- antivik
- кандидат преподавател
Тежестта която ще можеш да мяташ със сопата.
Ясно обаче всички прътове почват от примерно 15 до 35 акция ако тежестите са по леки от 15 грама пречели ?antivik написа:Тежестта която ще можеш да мяташ със сопата.
Аз имам един прът подарен но акцията му е 120-180 грама ставали да го използвамantivik написа:НЕ
- antivik
- кандидат преподавател
Става що да не става
, може да го ползваш и за мятане на ракета със захранка, да си храниш петното
.

Мисля да си купя някакав телескоп с водачи за 25 лв и макара на същата цена. Също мисля да си купа и някой ефтин директен телескоп. Директния телескоп мисля да му сложа влакно 0.16-0.14 а повод 0.10-012. (Сигурно ще го ползвам зсамо на реки основно) на телескопа с водачи ще сложа основно влакно 0.18 - 0.20 повод: 0.12 - 0.16 ( За Язовир) А пък на подареният ми прът може да направя нещо средно между другите две. Сега въпроса ми към теб е какво мислиш за идеята ми.antivik написа:Става що да не става, може да го ползваш и за мятане на ракета със захранка, да си храниш петното
.

- hshopov
- разбира нещата
С подарения ти прът си мятай само и единствено на дъно! С акция до 180 грама е идеален за това и съвсем неефективен за плувка! За пръв път да не съм съгласен с ANTIVIK! Обърни внимание на първия ми пост в темата ти и помни,че с трици,маймуни не се ловят!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Писах на sapuna човека ми предлага болонези за по 60лв.hshopov написа:С подарения ти прът си мятай само и единствено на дъно! С акция до 180 грама е идеален за това и съвсем неефективен за плувка! За пръв път да не съм съгласен с ANTIVIK! Обърни внимание на първия ми пост в темата ти и помни,че с трици,маймуни не се ловят!