Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Нова въдица
Модератор: sapuna
Нова въдица
Здравей колеги!
Редовно ходя за риба но не смятам че съм голям разбирач. Точно обратното!
Направих си една видица и искам да чуя някое компетентно мнение за нея.
макара взех Shimano с един лагер и заден аванс. Излезе около 40лева.
Пръта е окима 80%Карбон (4метра).
Избрах да бъде на подвижна плувка (20грама) с подвижна тежест.
Основна корда взех 0.35мм с кафява/зелена окраска.
Та въпросите са ми следните :
Не направих ли лош избор с тази дебелина корда?
Добре ли е ако застопоря с супер малко топче подвижното олово? Да речем на 50см.от куката
Редовно ходя за риба но не смятам че съм голям разбирач. Точно обратното!
Направих си една видица и искам да чуя някое компетентно мнение за нея.
макара взех Shimano с един лагер и заден аванс. Излезе около 40лева.
Пръта е окима 80%Карбон (4метра).
Избрах да бъде на подвижна плувка (20грама) с подвижна тежест.
Основна корда взех 0.35мм с кафява/зелена окраска.
Та въпросите са ми следните :
Не направих ли лош избор с тази дебелина корда?
Добре ли е ако застопоря с супер малко топче подвижното олово? Да речем на 50см.от куката
Последно промяна от GeRgY на Съб Авг 08, 2015 3:53 pm, променено общо 1 път.
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Нова въдица
Ам... Какво ще ловиш или искаш да ловиш?
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
За момента по-едър костур или щука (с метален повод). След като се върна от почивка отново ще си ловя червеноперка, каракуда, платика. Вероятно ще мога да хвърлям и за шаран но... въпреки това питам 

- antivik
- кандидат преподавател
Ако мислиш с една сопа и един такъм да мааш за всички видове риба, няма да стане, а и тази корда 0,35 де си е за трофейни шарани и яки сомища...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Със сигурност няма да хвърлям за всичко с една видица. Прекалено ли е дебела тази корда за средни размери риба?
Имам малко дамче с макара 1000 и основа 0.8 на супер ситна кука. С него мога да напълня една кофа перка или подобна малка риба. Имам желание този път да хвана не рибка а Риба от сорта на 1кг и нагоре.
Влакното на тази нова въдица е http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... ct_id=1257" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Каква корекция да направя ако има нужда от такава? Плувка? Основа? Акция?
Имам малко дамче с макара 1000 и основа 0.8 на супер ситна кука. С него мога да напълня една кофа перка или подобна малка риба. Имам желание този път да хвана не рибка а Риба от сорта на 1кг и нагоре.
Влакното на тази нова въдица е http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... ct_id=1257" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Каква корекция да направя ако има нужда от такава? Плувка? Основа? Акция?
- antivik
- кандидат преподавател
Най-първом кога си купуваш корда на ролката пише дебелина и килограми, не че винаги са точни, но дават някаква приблизителна насока. После се ровни във форума с търсачката, има сума си изписано, че така на готово никой няма да дойде да ти каже всичко от-до, а най-добре ако намериш някой знаещ да ти покаже на първо време основните неща.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Откъде си? Може да намериш някой съфорумец и да идете заедно за риба. Ще учиш от първа ръка.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat