Тесто за хишници

Модератор: Paublo_Eskobar

AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Тесто за хишници

Мнение от AlbinoTrout »

Здравейте!
Някой ползвал ли е купешко тесто за хишници:
В Кипър съм виждал да ловят заргани с нещо като халва, което го има не много скъпо по рибарские магазини.
В САЩ ловят Дръм-басове на някво тесто навито на влакното над куката , а на нея - канадски земен червей. Пак там в Уолмарт продават и тесто за канален сом, монтират го на нещо като надупчена тръбичка с тройка.
У нас аз съм ловил каракуди с тесто над червейте и амур и шаран с тесто над царевицата.
8)
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Тесто за хишници

Мнение от oneillbgm »

Това е паста - миризлива и лепкава, специално за хищници. За сом в САЩ използват дипнати пасти с мирис на сирене или на някакви други отвратителни миризми, наричани chum или punch baits. Но дали работят така добре и при европейският сом, както при каналният или другите американски, още не знам... но отдавна съм решен да изпробвам.

Колкото до басовете, те са си толкова лакоми, че не им трябва паста, достатъчен е канадският дъждовен червей или класически дипнат изкуствен червей.

ПС! То паста, т.е. paste си е буквално тесто.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Колега става въпрос за Сребърен Бас, има само и единствено в САЩ:
https://www.youtube.com/watch?v=LvTEswAR93E" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Рибите ядът миди и раци и риболвът е по различен от на другите басове. Това е единственият роднина на ципурата в сладки води.
8)
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Ахам. Както чух двамата риболовци споменаха за стръв скариди и червеи. Ако си в САЩ, питай местни, ако ли не, когато отидеш там.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Аз съм пробвал.Донесоха ми от Гърция някаква смрад-Трофи ли ,Атрофи ли и викаха не помня,с която ловят ципури,заргани и др. Залива се една мярка с кафена чаша,до половината пълна с Трофи, с гореща вода и след 12 часа я правиш на топчета. Резултат нулев при мен и на морето и по язовирите.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Това гръцкото може да се пробва за големи костури или американки на платено като тестото ще се завива над куката на която една 10 см псеударазбора или виолетка ще движи нещата.
Но това зимата или късна есен.
:fishing12:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”