Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Начинаещ рибар търси информация
Модератор: sapuna
Начинаещ рибар търси информация
Здравейте.
Нов съм във форума. Извинявам се, ако темата ми не е в подходящия раздел.
Регистрирах се във форума за да чета всичко за риболова.
Аз съм 17 години и съм начинаещ "рибар". Имам 2 въдици и 1 телескоп. От 2 години ходя с един приятел за риба. Ловил съм уклей, каракуди, кротушки и речен кефал. Тази година предимно речен кефал на блесна ловя.
Искам да науча тънкостите в риболова. Много се радвам, че го има този форум от който мога да получа много информация.
Обаче се сблъсквам с един проблем
Прекалено многото информация
Може да ви звучи странно, но сега като съм се регистрирал, виждам толкова много теми, мнения, раздели. Имате почти 1 милион мнения, и почти 50 000 теми. Това е страшно много информация.
И при толкова много информация, нямам идея от къде да започна да чета
Може ли да ми дадете насоки от къде да започна да чета, защото току що се регистрирах във форума и още не мога да се оправя.
Убеден съм, че тук има всичко, необходимо като информация. Просто ако може някой да ми каже, с кои теми да започна да чета
Много ви благодаря!!!

Нов съм във форума. Извинявам се, ако темата ми не е в подходящия раздел.
Регистрирах се във форума за да чета всичко за риболова.
Аз съм 17 години и съм начинаещ "рибар". Имам 2 въдици и 1 телескоп. От 2 години ходя с един приятел за риба. Ловил съм уклей, каракуди, кротушки и речен кефал. Тази година предимно речен кефал на блесна ловя.
Искам да науча тънкостите в риболова. Много се радвам, че го има този форум от който мога да получа много информация.
Обаче се сблъсквам с един проблем

Може да ви звучи странно, но сега като съм се регистрирал, виждам толкова много теми, мнения, раздели. Имате почти 1 милион мнения, и почти 50 000 теми. Това е страшно много информация.
И при толкова много информация, нямам идея от къде да започна да чета

Може ли да ми дадете насоки от къде да започна да чета, защото току що се регистрирах във форума и още не мога да се оправя.

Убеден съм, че тук има всичко, необходимо като информация. Просто ако може някой да ми каже, с кои теми да започна да чета

Много ви благодаря!!!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Начинаещ рибар търси информация
Форумът е структуриран на подфоруми.Всеки подфорум е с раздели и обхваща теми по предназначение.Щом си уцелил точното място да си пуснеш първата тема ,значи ще се справиш и с всичко останало.Без да конкретизираш упражнявания от теб риболов ,често посещаваните водоеми и т.н. молбата ти се обезсмисля 

- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз съм фен на сомски риболов. Чета най-вече за него. Ориентирай се за риболовът, който искаш да практикуваш и чети, чети...
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- фен клуб-скобар
Прочети основното, като такъми,методи на риболов, предпочитаната стръв през сезона, захранки, и другото ще го затвърдиш на реката аз също съм на 19г ти си на 17 това не е проблем, аз ходя за риба с баща ми от 2клас от 6-ти ходех сам на реката и все още има нови неща които научавам 

Благодаря ви за отговорите! 
Между другото имам 1 въпрос. Вместо да създавам нова тема, направо тук ще попитам.
Чета по темите, че реката се дигала, пък спадала и т.н.
Какво общо има това дали реката е придошла или не с риболова?
Благодаря!

Между другото имам 1 въпрос. Вместо да създавам нова тема, направо тук ще попитам.
Чета по темите, че реката се дигала, пък спадала и т.н.
Какво общо има това дали реката е придошла или не с риболова?
Благодаря!
-
- фен клуб-скобар
Ами ако реката е в процес покачване на нивото, от това което съм научил аз, най добре е да търсиш място нагоре по-течението ако търсиш него ако пък спада и водата е с много ниско ниво почти винаги удачния избор е близо до устието на реката. Но това са лични изводи всеки сам си преценява.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
При спадане на нивото и особено при рязко спадане рибата се дърпа навътре, инстинктивно търси дълбочина и сигурност, стресирана е и кълве вяло или никак. При покачване напротив, дърпа се по близо до брега, бягайки от бурните течения, събирайки изобилната храна в близост до новозалетите/подривани от водите брегове, обаче риболова в тези условия често е затруднен и дори невъзможен, от силно размътените води. За мен най доброто за риболов ниво е застой или бавно покачване. Накрая да натъртя, че речният ми опит се ограничава на 99% до Дунав, не мога да твърдя, че наблюденията ми са общовалидни и за малките реки.Zorko написа: Какво общо има това дали реката е придошла или не с риболова?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Здравейте, препоръчвам ви книката Спортен риболов на Израел Семах.
Можете да я намерите във библиотеките ако я има или във книжарниците кадето продават книги втора употреба. 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
1984?stivan99 написа:Здравейте, препоръчвам ви книката Спортен риболов на Израел Семах.Можете да я намерите във библиотеките ако я има или във книжарниците кадето продават книги втора употреба.
И задължително да прочете 10 тонният блок с йероглифи относно риболова в древен египет!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Това е хубаво като чувство за хуморВенелин Радушев написа: И задължително да прочете 10 тонният блок с йероглифи относно риболова в древен египет!

Точно от тази книга обаче наистина може да се научи много. Нищо че е от 84-та. 90% от нещата са общовалидни. За останалите 10 са форумите като нашия.

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Край, сега е трябва да я прочета, не мога да споря без да съм я чел...