Счупен фидер

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Счупен фидер

Мнение от LSFC »

Здравейте. Фидера е купуван преди 4-5 години и е на 3 риболова, но е счупен при транспортиране. Става въпрос за 3тата секция от долу нагоре. Моделът е Shakespeare XK4000, 3.90, 10-60 акция. Макар да знам, че шансът е минимален, все пак да попитам дали е вероятно да намеря само въпросната секция от някъде? Ако ли пък не, горе долу да ме насочите колко ще струва ремонтът. Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Счупен фидер

Мнение от Павел Иванов »

Взимаш парче от антена което да влиза в бланката . Режеш едно парче което да влиза едно 4 - 5 см от към самият връх и колкото позволява да влезе от към снадката без да пречи на последващото сглабяне на въдицата . Шкуриш леко антенката , намазваш с моментно лепило и пъхаш в бланката . Като съединиш двете части от горе намотаваш конец който заливаш я с лак , я със смола , я с моментно лепило ако ти е останало . Като цяло работа за преко сили десетина минути ако ти се занимава .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Може да се поправи - колко сантиметра е отчупеното парче :roll: лошо е че е близо до снадката ,но не би трябвало да е проблем :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

@Павел Иванов, благодаря за отговора, но никога не съм се занимавал с ремонт на въдици и не искам да рискувам, за да не го прецакам тотално.

@pampasa, счупеното парче е малко повече от 7 санта, но лошото е, че има към 2 санта пукнатина в него. Също и самата секция има 2-3 малки пукнатини.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

LSFC написа: @pampasa, счупеното парче е малко повече от 7 санта, но лошото е, че има към 2 санта пукнатина в него. Също и самата секция има 2-3 малки пукнатини.
В такъв случай варианта е един :wink: - отчупеното парче се хвърля , секцията се реже до здраво с триъгълна пиличка / примерно/ , намира се карбонова бланка с диаметъра на отчупеното - също се реже /така че да съвпадне с мъжкото от другата секция/ - маже се с безцветна дву или три компонентна епоксидна смола и новата втулка се надява върху старата.

Ако бъде направено по този начин - няма да трябва конец отгоре :wink:

Ще се наруши визията /естетиката/ на въдицата - трудно ще се намери същата шарка карбон - но ще може да се ползва без проблеми.

Предполагам , че мога да ти я оправя ........... без пари :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Писах лично на pampasa, така че може да триете темата :)
Заключено

Обратно към “Разни”