Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Продължението!!! ;)
Продължението!!! ;)
Здравейте, момчета!
Родопски привет на всички ви!!!
Народът е казал:
-Казана дума, хвърлен камък!
Обещанията трябва да се спазват
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=90182" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow"
.....................................................................................................................................
Лятото отмина и есента неумолимо настъпва ,а в Родопите тя е прекрасна, особено край водите на високопланинските язовири....................

Но за съжаление нивата в тези водоеми все още продължава да спадат и наоколо е кал и тиня!

Въпреки моментната грозна картинка, причинена от ниското ниво на водата, това не ми попречи да се наслаждавам на поредния прекрасен есенен топъл ден, прекаран край водите на язовир Голям Беглик!

В този ден , приличащ повече на летен, от колкото на есенен, сутрешните слънчеви лъчи нежно надничаха през клоните на достолепните елхи, а отражението им по водната повърхност допълнително галеха окото с неповторимата си игра!

Целта на излета бе търсене основно на червеноперка и кефал. Мястото, което избрах бе тих залив, където кефалюгите обичат да си гонят и похапват мушички, а красноперките да ровичкат по дъното в търсене на червейчета и разни вкусни лаврички, които носеше вливащата се чиста планинска вода от близките поточета!

За пореден път ще кажа , че си падам по лежерния риболов , та затуй и подготовката ми бе повече от семпла- пакет варено жито и 300 гр. бял червей!
Придържам се към сентенцията стояща в подписа на виден наш модератор, а именно:
-Риболовът е за разтоварване, а не за натоварване!!!
Все пак бях провел няколко"рибо-шпионски мероприятия" и агентурата донесе, че красноперките доста обичат да си похапваха житце, а кефалюгите най-харесвали комбинацията изкуствен вердевас с две бели червейчета!
Няма да се впускам в подробности, само ще кажа, че се получи динамичен, за моите стандарти риболов, а и като прибавим топлия и приятен есенен ден, може да се каже, че излетът ще влезне в графата незабравими
- ще имам"храна"за спомени през дългите зимни дни!
Приключвам с приказките и преминавам към резултатите , а те по подразбиране са ясни - семплата подготовка води до семпли резултати!!!

За сега толкоз.....следва .... продължение на продължението !
Родопски привет на всички ви!!!
Народът е казал:
-Казана дума, хвърлен камък!

Обещанията трябва да се спазват

.....................................................................................................................................
Лятото отмина и есента неумолимо настъпва ,а в Родопите тя е прекрасна, особено край водите на високопланинските язовири....................

Но за съжаление нивата в тези водоеми все още продължава да спадат и наоколо е кал и тиня!

Въпреки моментната грозна картинка, причинена от ниското ниво на водата, това не ми попречи да се наслаждавам на поредния прекрасен есенен топъл ден, прекаран край водите на язовир Голям Беглик!

В този ден , приличащ повече на летен, от колкото на есенен, сутрешните слънчеви лъчи нежно надничаха през клоните на достолепните елхи, а отражението им по водната повърхност допълнително галеха окото с неповторимата си игра!

Целта на излета бе търсене основно на червеноперка и кефал. Мястото, което избрах бе тих залив, където кефалюгите обичат да си гонят и похапват мушички, а красноперките да ровичкат по дъното в търсене на червейчета и разни вкусни лаврички, които носеше вливащата се чиста планинска вода от близките поточета!

За пореден път ще кажа , че си падам по лежерния риболов , та затуй и подготовката ми бе повече от семпла- пакет варено жито и 300 гр. бял червей!
Придържам се към сентенцията стояща в подписа на виден наш модератор, а именно:
-Риболовът е за разтоварване, а не за натоварване!!!

Все пак бях провел няколко"рибо-шпионски мероприятия" и агентурата донесе, че красноперките доста обичат да си похапваха житце, а кефалюгите най-харесвали комбинацията изкуствен вердевас с две бели червейчета!

Няма да се впускам в подробности, само ще кажа, че се получи динамичен, за моите стандарти риболов, а и като прибавим топлия и приятен есенен ден, може да се каже, че излетът ще влезне в графата незабравими

Приключвам с приказките и преминавам към резултатите , а те по подразбиране са ясни - семплата подготовка води до семпли резултати!!!

За сега толкоз.....следва .... продължение на продължението !

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Re: Продължението!!! ;)
Пак ни напълни душата и очите Ачо?!!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Супер. Поздрави.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
КрЪсотЪ!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- antivik
- кандидат преподавател
"Семпъл" резултат обаче доволен и като прибавиш приятното прекерване и планинските касотища значи изобще се излиза от категорията семпло
.
Сал де.....що така изневери на кинаджийството....

Сал де.....що така изневери на кинаджийството....

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
За разнообразие...май, май моите видеоклипчета доста са ви "разглезели" !?antivik написа:".......Сал де.....що така изневери на кинаджийството....![]()

Това в кръга на шегата, а истинската причина е доста неприятна случка, която ми докара много ядове!
Старческата деменция май е взела връх и незнайно как си изтрих от компа цялата папка с видеоматериалите събирани през лятото!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- antivik
- кандидат преподавател
А-а-а това вярно е много неприятно. И аз си изпатих 1-2 пъти така и от тогава архивирам и пазя материали на няколко места едновременно, лошото е, че понякога забравям кое къде е и трябва много ровенеАчо ♣ написа:За разнообразие...май, май моите видеоклипчета доста са ви "разглезели" !?antivik написа:".......Сал де.....що така изневери на кинаджийството....![]()
Това в кръга на шегата, а истинската причина е доста неприятна случка, която ми докара много ядове!
Старческата деменция май е взела връх и незнайно как си изтрих от компа цялата папка с видеоматериалите събирани през лятото!

- hshopov
- разбира нещата
Браво Бачо Ангеле....голям си!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Кратко, точно и ясно, браво и от мене колега. По отношение нивото на водата, явно на всякъде е така. ИАз бях на Жребеца за 4 дена и тама доста паднало нивото, на Боклуците ръкавите са направо празни, а срещу тях могилите са извън водата. Имам авер който сега е на Копринка - там същата работа.... Успех и наслука
По-голям шаран от рибаря няма...
- antivik
- кандидат преподавател
То това с падането на водата... май навсякъде е така, тук като падна студения та не може да си пусне каяка човек 

Тва е за добро колега, със старите клипчета само спомени, а сега кът ги няма те ръчка между ребрата да земеш въдиците и по старите бойни пътеки на нова сметка...От тва по-хубаво, здраве му кажиАчо ♣ написа: Старческата деменция май е взела връх и незнайно как си изтрих от компа цялата папка с видеоматериалите събирани през лятото!

Бе то лошо, лошо колко да е лошо? Оказа се, че шарана е точно по плитчините в момента (поне за Боклуците е вярно, ма там всичко е заето от Април насам). Даже и сом са вадили по плиткото на тапа и буй...antivik написа:То това с падането на водата... май навсякъде е така, тук като падна студения та не може да си пусне каяка човек
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Ангеле,
Хубави риби, бре,
За пейзажите е ясно - майстор си
!
Ама за ниските нива - не съм съгласен
!
Преди години, когато и по Софийско спадаха нивата на водоемите,
Действаше правилото - "Малко вода, много риба"
!
И наистина, при ниски нива имах много добри резултати през есента.
През зимата на 1994-та - когато онзи "хидролог" Янчулев изпразни яз.Искър - зимата ги убихме на леда
!
Много и големи
!
А замръзна яко - лед към 40-50 см
!
Хубави риби, бре,
За пейзажите е ясно - майстор си

Ама за ниските нива - не съм съгласен

Преди години, когато и по Софийско спадаха нивата на водоемите,
Действаше правилото - "Малко вода, много риба"

И наистина, при ниски нива имах много добри резултати през есента.
През зимата на 1994-та - когато онзи "хидролог" Янчулев изпразни яз.Искър - зимата ги убихме на леда

Много и големи

А замръзна яко - лед към 40-50 см