Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

4 дена на Жребеца - КЕФ
4 дена на Жребеца - КЕФ
Привет колеги, почвам темата с презумпцията, че пак ще бъде осрана или оспамена, ама пък ако не споделиш подобен излет си е цяло престъпление. Последно бях на Жребеца преди 3 месеца с много готина компания. Та решихме да повторим преживяното въоръжени и подготвени доста по-добре от колкото предишния излет (човек със всеки излет става по-добър от предходния). Бяхме си взели бележки по отношение на допуснатите грешки през Юли по отношение на тактики, захранки, такъми, лодки и какво ли не още. Целта на излета - заветния ШАРКО Парко и ако имаме късмета на начинаещия тролингист, да дръпнем някоя друга хищна риба. Посоката - Паметника датата 15.09.2015. На 14 -ти по обед се замъкнах на село да постегна малко лодката, да припаля двигателя, да стегна такъмажа, да събера с една дума циганията. На 15-и колегата Чорлов, мина да натоварим лодката и потеглихме към Жребеца от с.Дъбово. Пристигахме нейде към 15.00 и набързо се засуетихме да спретнем бивака , малко по- късно ситуацията изглеждаше така
.
Понеже цялата какафония около разставянето на багажа изисква време, нямаше много много такова за атака на хищника с лодка. Туй мойто корито влезе в употреба за захранване и разпъване на шаранджийското оборудване.

Докато течеше процедурата по захранване и разпъване почна да минава 18.30 и другата част от екипа се захвана със сериозната част

Маста бе подредена, както подобава за подобен род излети - имаше от всичко по много - ушенца, зурлички, пържолки, студена бира и ракия, салатки даже и десерт - Дарина да е жива и здрава беше спретнала катми по Белчовски с мармалад от ягоди.

Вечерта премина в сладки приказки и разкази от Сомската долина. Бяхме заложили и една две въдици за бяля риба - и хванахме една малка сулка, която си плува в големия почти изпуснат язовир. На сутринта поредното захранване на петното и подготовка за разходка с лодка .

Понеже нямаше никаква вест от шаркото, решихме да се позабавляваме с фидерите, и резултата не закъсня - платичка, перка, платичка ПЕРКА...

Времето беше перфектно и за риболов и за релакс. Упорити до последно подхранвахме петното с каква ли не царевица - варена, сушена, вкисната...ноооо така и нямаше никакви позивни откъм шарана. Колегите се кефеха на фидерите, а на мен ми се щеше да се поразходим около скалите на отсрешния бряг и да потърсим костура, набързо се спретнаха два пръта - за джиг и на плувка, бърза проверка настройките на сонара и след 5-6 минути сме във водата с неутолимата жажда да хванем някой друг костур...

Мъчихме го тоз занаят, мъчихме го , но и тук удари на камък...ни костур, ни бяла... Жребеца се оказа особен язовир. Абе гледаш го едно перфектно временце, слънце, лек ветрец, тук там някоя вълна от преминаваща лодка и опс между 17.30 и 18.30 язовира току се разсмърди, дигне една вълна и елате да видите как ми се изпоти задника докат излезна от водата.
Нещото . което ми направи впечатление първите два дни е, че почти нямаше лодки, които да тролят, за сметка на това имаше кльонкаджии бол, много опънати буйове с монтаж за сом и разбира се шаранджиските пръти, наредени като Руски Искандер в Посока Америка....
Вечерите минаха , както обикновено в ядене и пиене. На третия ден решихме да нзобиколим един познат на Даринка, който обикновено акустира на Боклуците - Вальо от Нова Загора ( Жив и здрав Вальо) минахме, видяхме се пихме по бира и после назад към бивака, че беше време да сменяме тактиката. И за мое голямо очудване докато се прибирахме едно соме около двете кила се удари в левия борд на лодката, чак мене ме заболя.
Баджанака на Минко, бат Нейко бе решил да си тръгва на третия ден и тамън почна да събира лек рън на единия шарански прът, след малко повторен такъв, бързо засичане, въдицата върви тежко, викаме си ей най-накрая да ни се узмихне щастието. Да ама не, ето това чудо на прирпдата ни изправи всички на карак:

Та викам с това да свърша краткия си репортаж, да пожелая на всички слука и живот и здраве някой друг трофеен рибок. В едно се убедих, колко повече се ходи за риба, толкова повече се усвоява риболова. Разбрах какви грешки сме допуснали, какви не трябва да допускаме....
Айде лека от мен и Октомври пак съм на Жребеца

Понеже цялата какафония около разставянето на багажа изисква време, нямаше много много такова за атака на хищника с лодка. Туй мойто корито влезе в употреба за захранване и разпъване на шаранджийското оборудване.

Докато течеше процедурата по захранване и разпъване почна да минава 18.30 и другата част от екипа се захвана със сериозната част

Маста бе подредена, както подобава за подобен род излети - имаше от всичко по много - ушенца, зурлички, пържолки, студена бира и ракия, салатки даже и десерт - Дарина да е жива и здрава беше спретнала катми по Белчовски с мармалад от ягоди.

Вечерта премина в сладки приказки и разкази от Сомската долина. Бяхме заложили и една две въдици за бяля риба - и хванахме една малка сулка, която си плува в големия почти изпуснат язовир. На сутринта поредното захранване на петното и подготовка за разходка с лодка .

Понеже нямаше никаква вест от шаркото, решихме да се позабавляваме с фидерите, и резултата не закъсня - платичка, перка, платичка ПЕРКА...

Времето беше перфектно и за риболов и за релакс. Упорити до последно подхранвахме петното с каква ли не царевица - варена, сушена, вкисната...ноооо така и нямаше никакви позивни откъм шарана. Колегите се кефеха на фидерите, а на мен ми се щеше да се поразходим около скалите на отсрешния бряг и да потърсим костура, набързо се спретнаха два пръта - за джиг и на плувка, бърза проверка настройките на сонара и след 5-6 минути сме във водата с неутолимата жажда да хванем някой друг костур...

Мъчихме го тоз занаят, мъчихме го , но и тук удари на камък...ни костур, ни бяла... Жребеца се оказа особен язовир. Абе гледаш го едно перфектно временце, слънце, лек ветрец, тук там някоя вълна от преминаваща лодка и опс между 17.30 и 18.30 язовира току се разсмърди, дигне една вълна и елате да видите как ми се изпоти задника докат излезна от водата.
Нещото . което ми направи впечатление първите два дни е, че почти нямаше лодки, които да тролят, за сметка на това имаше кльонкаджии бол, много опънати буйове с монтаж за сом и разбира се шаранджиските пръти, наредени като Руски Искандер в Посока Америка....
Вечерите минаха , както обикновено в ядене и пиене. На третия ден решихме да нзобиколим един познат на Даринка, който обикновено акустира на Боклуците - Вальо от Нова Загора ( Жив и здрав Вальо) минахме, видяхме се пихме по бира и после назад към бивака, че беше време да сменяме тактиката. И за мое голямо очудване докато се прибирахме едно соме около двете кила се удари в левия борд на лодката, чак мене ме заболя.
Баджанака на Минко, бат Нейко бе решил да си тръгва на третия ден и тамън почна да събира лек рън на единия шарански прът, след малко повторен такъв, бързо засичане, въдицата върви тежко, викаме си ей най-накрая да ни се узмихне щастието. Да ама не, ето това чудо на прирпдата ни изправи всички на карак:

Та викам с това да свърша краткия си репортаж, да пожелая на всички слука и живот и здраве някой друг трофеен рибок. В едно се убедих, колко повече се ходи за риба, толкова повече се усвоява риболова. Разбрах какви грешки сме допуснали, какви не трябва да допускаме....
Айде лека от мен и Октомври пак съм на Жребеца
По-голям шаран от рибаря няма...
-
- научил се да хвърля
Re: 4 дена на Жребеца - КЕФ
браво колега много добре
Браво колеги,напълнихте ми душата.

- daniel defoe
- разбира нещата
- antivik
- кандидат преподавател
От всякъде и всичко на ниво, страхотно изкарване си е било, никакъв кусур не може да върже човек, колкот и да се зори

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Почивката е била на ниво. Следващият път риболовът ще бъде още по успешен.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- AzAzEl
- научил се да хвърля
Браво. Супер репортаж, супер компания, супер изкарване. Жребецът е уникално място, а голямата риба винаги трудна за улавяне, но както се казва другия път 

Масата беше перфектно нагласена,браво на съпругата и всичко останало е ок. 

Привет на компанията осигурила прекрасния репортаж!Майната и на рибата колега, както се казва другия път!Поклон пред другата част от екипа дето доста се е постарал за салати и мезета и тн. Както не е имало кълване, ако не са били те какво щяхте да правите!Продължавайте да ни радвате с подобни репортажи и дано да има сериозно кълване следващия път!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
- Vesko1
- сериозен играч

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Мерси колеги за топлите думи, наистина си прекарахме чудесно, ма и задобрявам яко както в риболова, така и в разпивката. Специални благодарности на Чорлата и Дара, Неуморния, бат Нейко, Вальо и кандидат прокурорчето Таня, да сте живи и здрави всички...
- pacho109
- сериозен играч
Ех,че маса
Пък шаранът намаля във всички язовири,освен един 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Бе тя масата е ясна, ма тва с шарана е лоша работа, няма го и по Копринка, слушам горе по Родопите била същата тегава история - ниска вода и никва вест от шаран за амур да не говорим...pacho109 написа:Ех,че масаПък шаранът намаля във всички язовири,освен един
-
- научил се да хвърля
Ащколсун за репортажа бе Пачо. Ако някой се осмели да спами
Относно шарана на Копринка-хващаше се и то доста сериозно и то убави-3-7 кг. Може и в момента да го трошат ама местата са кът предвид ниското ниво. И иска газене в кал и тиня. На хубавите места дето лесно се стига -калабалък хора и каравани -там и рибата е малко.

Относно шарана на Копринка-хващаше се и то доста сериозно и то убави-3-7 кг. Може и в момента да го трошат ама местата са кът предвид ниското ниво. И иска газене в кал и тиня. На хубавите места дето лесно се стига -калабалък хора и каравани -там и рибата е малко.