Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Ултралайт приключения и извращения !
Ултралайт приключения и извращения !
Реших и аз да отворя една тема с моите риболовни излети, защото само ходя за риби, ловя, снимам, а не пиша никъде.
Кръстил съм темата така , защото ловя предимно на УЛ , просто ми кеф да мятам с "говнярки" както се изразява един приятел
Ще започна с днешният риболов , който имаше повече изследователски характер от колкото фактически риболов. По време на работа не ме напускаше идеята да пробвам една нова въдица и след дълга борба между разума и желанието се оказах на Панчарево, а имах всичко на всичко не повече от час за риболов и трябваше пак да тръгвам към София. Това не ме спря по никакъв начин , спрях колата вързах такъма и реших да заложа на микроджига, моя любима техника за риболов
Застанах първо на гъбата, но риболов там нямаше. Най-интересното беше една циганка, която си переше чорапите
не след дълго смених мястото и продължих да настоявам на малки силикончета. Целта ми беше по-скоро да си тествам новата въдица и да усетя как се държи в реални условия. Въдицата е едно малко бижу с перфектен баланс и дизайн, усеща дори шумата по дъното и консистенцията на почвата
Justace Funk Star Jack Jack FS-742JJ 0.3-7gr една пуританска мечта за Рокфишинг
В крайна сметка след 30-40 мин упорстване на силикон и тоталната липса на риби реших да метна едниственият си кастмастер , който купих вчера Acme 2.5 gr. Вече бях загубил всякакви надежди да сефтосам въдицата и кастмастера и "О чудо" нещо придърпа, викам си някое водорасло, но водораслото се оказа живо , тръгна да плува и след няколко секунди ми беше в ръката, оказа се средно костурче. Метнах още 2-3 пъти и трябваше да тръгвам , защото имах ангажименти за деня, но поне с усмивка тръгнах към София! Ето и малко снимки:

Ще започна с днешният риболов , който имаше повече изследователски характер от колкото фактически риболов. По време на работа не ме напускаше идеята да пробвам една нова въдица и след дълга борба между разума и желанието се оказах на Панчарево, а имах всичко на всичко не повече от час за риболов и трябваше пак да тръгвам към София. Това не ме спря по никакъв начин , спрях колата вързах такъма и реших да заложа на микроджига, моя любима техника за риболов

Vajno e da tursish,a ne da namirash.
Re: Ултралайт приключения и извращения !
Хубав такъм, хубави снимки!
- pacho109
- сериозен играч
въдица-красавица 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Този риболов, който ще споделя сега беше преди седмица. Чудех се къде да отида за риба , а имах малко време преди да се стъмни и реших малко Street fishing да направя. Отидох по река Искър в района на София, реката ме посрещна с добро ниво и леко мътна вода, всичко беше на моя страна , освен рибите
Настоявах на воблери с изразена игра и бавна проводка , като задържах без проводка воблерите на границата между бързея и дълбоката част и в крайна сметка след 2 часа упорстване успях да измъкна 3 риби. Две от рибите излязоха от дълбокият вир и удариха точно на границата с бързея, имах и 2 проследявания, но рибите се плашеха като се приближат прекалено близо до мен и нямах удар. Както винаги като не кълве слагам тежката артилерия
Pontoon 21 Crackjack 38mm , не знам какво точно има действа в този воблер , но ги влудява. Видях, че оригинала на този воблер е Zip Baits Rigge 35f, някой ден ще си купя един да пробвам в директен сблъсък кой лови повече. В крайна сметка риболова беше релаксиращ и точно в мой стил, без много да се цапам и да тъпча в непроходими райони

Само да уточня: риджи и кракджак може и малко да си приличат външно, но са различни примамки. Ако търсиш по-евтин аналог на риджи, това е Косадака Йон. Доста добър воблер.
относно панчаревския излет - "О, чудо" е точният израз.. 
Хубави такъми, хубави риби, завиждам..

Хубави такъми, хубави риби, завиждам..

-
- новобранец
Браво колега за стрйт фишинга.
Дай малко инфо за блек шадола.Как е доволен ли си?
Дай малко инфо за блек шадола.Как е доволен ли си?
- hshopov
- разбира нещата
Браво,колега!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Браво колега.Красота.Такъмът ти е мечта за мн. риболовци 

- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Много хубава въдица имаш. С такива характеристика риболовът е голямо удоволствие.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Доста приятно и увлекателно пишеш, колега. Все по-често да ни правиш съпричастни с излетите си. 

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Благодаря на всички за хубавите думи!
Относно Black Shadow 2-7 gr 6.6UL мога да кажа само хубави неща. Бланката е здрава ,стегната и лека ,единственият за мен недостатък е презапасената мощност и не до там точната горна и долна граница на теста по примамки. Долната е може би относително точна, 2-3 гр , но горната за мен е по-скоро 10-12 гр, получава се интересна въдица с чувствителен връх и запас от мощност в по-долната част на бланката, като акцията е екстремно бърза - extra fast , което позолява засечка и на някоя добра щука. Усещането в ръката е приятно и има добър баланс, като трябва да си призная , че много се двоумях между 2-7 и 3-10 , може би 3-10 ми се стори по-балансирана и ако не се лъжа беше 2.20 м има си Фуджи екстрички, абее добра въдица е. 

Миналата събота решихме , аз един приятел Ники и Мишо-човек , който хваща винаги щука , дори да няма на водоема...
да отидем за пъстърви. След много размишляване и цяла седмица чатове и разучаване отидохме където винаги си ходим
Уговорката беше в ранни зори да тръгнем, защото имахме 50 км от София...сега защо ходим там никой от нас не знае, сигурен съм! Взехме си кафе, закуски и вода и тръгнахме. Да де , амаа по едно време по магистралата като заваля един , дъжд проливен и се изви една непрогледна мъгла се почувствахме като статисти на филмите Ной и Призрачен кораб... Най-големият риболовен фанатик се разколеба и викаше да се върнем към София - Мишо, а той принципно и камъни да валят от небето си мята с хъс и никога не се отказва. Това леко ме стресна, но имаше още 10-15 км и реших да отидем там да видим как е и , ако не става да тръгнем към София. Мен ме гонеше зловеща прокоба, последните ми две ходения за пъстърви завършваха трагично! Единият път изобщо не бяха пуснали пъстърви на ски влека, а другият път не можах да стигна до 7-ците , защото правеха пътя и нямаше от къде да мина , та вече бях изтръпнал
Стигнахме там и като по чудо боговете се смилиха над нашите клети сърца в които се беше загнездила като чернодробен метил идеята да хванем и ние пъстърва след като гледахме преди това снимки на Ваньо Контев с 6-7 пъстърви от предишната седмица.
Дъжда спря и започнахме да мятаме ние с Мишо уж ПРО-тата , а Ники покрай нас уж да гледа и краде идеи и занаят. Е не стана точно така
Ники си мяташе без особена стратегия , просто ей така и хвана 3 бързи риби, след това още 2 , а ние с Мишо бяхме безучастни наблюдатели. Аз си имах занимавка , пробвах една нова въдица за пъстърви, уникална глезотиика, макар да си търсех къде и е останалата част от дръжката като замятах
абее то и пъстърваджия да си не било лесно. По едно време сложих един 5 гр кастмастер и започнах да проверявам дъното, след 2 метра проводка последва яко взимане, аванси, разходки и се откачи...Ееее позеленях от яд, според мен беше някоя местна щука без обноски и съвест искаща да ме смаже психически, е да ама не! Това ме амбицира още повече и започнах да тествам различни примамки, резултата беше още едно яко взимане на пъстърва предполагам и пак откачена и 2 риби извадени, Мишо също извади 3 риби, ако не се лъжа и изтърва 2 сигурни. Аз се изкефих , че хванах едната риба на мой воблер , който не бях тествал
По едно време ни дойде времето да се прибираме и си тръгнахме доволни. направи ни впечатление , че беше студено и рибите взимаха на много бавна проводка, предимно на малки клатушки. Има едни малки разбойници , които се подаряват на снимките. Ето и малко снимки:

Хубав репортаж,гьолчето изглежда спретнато,ако не е тайна кое е?