Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

малко помощ за фидер.
Модератор: Paublo_Eskobar
малко помощ за фидер.
Здравейте колеги,може ли да ми кажете от къде да си намеря връх за фидер Shimano Vengeance медиум 3 или 4 oz и стават ли от други марки върховете и от кой марки е най добре.
Благодаря.
Благодаря.
- azareus
- ще става разбирач
Re: малко помощ за фидер.
Стават от всякакви марки колега, стига да е 2.3мм в основата! Иначе конкретно по въпроса ти може да попиташ колегата Local за оригинални връхчета на Шимано, но цената може и да не ти хареса! 

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Благодаря много колега.
ще видя какво мога да намеря.
ще видя какво мога да намеря.
За всичките ми въдици съм си направил по 2 по-меки върха. В случая съм ползвал Браунинг със сечение 3,6 мм, който е срязан и изпилен до нужните 2.3 мм. Ловя с тях вече около 2 сезона и не са мръднали.boci_ написа:Направих си ново меко връхче от стълопластов 1,5 оз на Браунинг за Шимано 2,3 мм. Влиза мазно, като заводскоМалко е по-късо, но няма значение. Предстой тест.
Не е трудно, но трябва човек да знае как точно да го направи.
п.п. Този на снимката ми e първият правен за Шимано и има една забележка. При следващите съм ги пуснал малко по-дълги и първия водач (отдолу) е наравно със заводските.
мерси колега, ако не намеря оригинални на добра цена и аз ще опитам да си направя.
пък не е лошо да имам повече
- LukaBrazi
- научил се да хвърля
http://feeder-fishing.bulgarianforum.net/forum" onclick="window.open(this.href);return false; тук ще намериш доста отговори колега
Тва е батко сметка направена по системата "сто коча,двеста мъди"
В магазина мисля, че са около 30 лв, иначе колеги ги продават по тънко. Аз преди бях пуснал за продаване едно 3 оз, но после прецених, че ще ми трябва и го спрях от продажба. На Браунинг нови са около 12 лв.gowo71 написа:мерси колега, ако не намеря оригинални на добра цена и аз ще опитам да си направя.
В твоя случай, ако решиш да си правиш трябва да търсиш карбонови върхове и варианта с Браунинг отпада, понеже и от тях да има 3 или 4 оз, ще са доста по-меки от тези на Шимано със същия тест, понеже са стъклопластови, а и на Шимано малкия диаметър (карбон) не отговарят. Например, 1 оз не е реално 1 оз, а повече.
благодаря на всички колеги за бързите отговори.
можете ли да ми кажете от къде да си купя нови или 2 ра ръка оригинални,че аз нищо не намирам.
Поздрави и още веднъж благодаря.
можете ли да ми кажете от къде да си купя нови или 2 ра ръка оригинални,че аз нищо не намирам.
Поздрави и още веднъж благодаря.
- azareus
- ще става разбирач
За втора ръка трябва да дебнеш по обявите във форумите! Иначе за нови ще попитам и ще ти пусна едно ЛС по-късно днес!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
ок мерси
Здравей колега,gowo71 написа:Здравейте колеги,може ли да ми кажете от къде да си намеря връх за фидер Shimano Vengeance медиум 3 или 4 oz и стават ли от други марки върховете и от кой марки е най добре.
Благодаря.
предполагам, че ще си намериш връхчета, може и неоригинални, може и сам да си направиш от жила, стига да ти допаднат отнякъде водачи,...но един въпрос ме дерзае.
Не е ли малко пресилено да ползваш връх 4 oz за фидер medium?
Здравей колега,
предполагам, че ще си намериш връхчета, може и неоригинални, може и сам да си направиш от жила, стига да ти допаднат отнякъде водачи,...но един въпрос ме дерзае.
Не е ли малко пресилено да ползваш връх 4 oz за фидер medium?[/quote]
може би е пресилено но просто искам и 1 малко по твърд|неоргинален| връх,защото до колко знам при шимано 3 оз не отговаря а е малко повече.
Гледах на браулинг един връх беше доста по мек от моите.
Но проблема е че не мога да си намеря оригинални никъде.
поздрави.
Не е ли малко пресилено да ползваш връх 4 oz за фидер medium?[/quote]
може би е пресилено но просто искам и 1 малко по твърд|неоргинален| връх,защото до колко знам при шимано 3 оз не отговаря а е малко повече.
Гледах на браулинг един връх беше доста по мек от моите.
Но проблема е че не мога да си намеря оригинални никъде.
поздрави.