Избор на Щека

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
u3BbH3eMeH
новобранец
новобранец

Избор на Щека

Мнение от u3BbH3eMeH »

Привет на всички.Искам да ви помоля , до колкото е възможно разбира се , да ми помогнете в избора ми за щека.Щеките на които съм се спрял са : Colmic Airon f33 13 mtr , Garbolino super g6 lt 13mtr , и MAP tks 401 14.50 mtr.Нека да поясна първо че се намирам в Кипър , и тук нещата с щекарския риболов са под всякаква критика.На целия остров сме има няма 30 щекара , и магазините са слабо заредени от към аксесоари за този тип риболов.Даже и ластици трудно се намират.Нещата си ги поръчвам от България , но това е друга тема.Мисълта ми е такава че , нямам възможност да седна да пипна някоя от въпросните щеки , да я потъркалям на ролера , да я поразклатя както се вика да видя дали ще ми пасне в ръцете.Ще трябва да стрелям на сляпо , и да се доверя на марката за щека.Едва ли са много хората , които биха дали 2000 лева за щека без дори да са я пипнали поне веднъж , именно за това се допитвам до аудиторията за съвет.Като цяло на острова духа силен вятър , от порядъка на 6 до 8 метра в секунда.Старата ми Maver Redemption се държеше добре , макар в някой случай да я мести от гредата .... При такова положение вече при вятър над 5 , 6 метра в секунда прибирам щеката и вадя фидера.Изискванията към щеката които имам са : Да бъде добре балансирана , да е здрава , и да не провисва ептен като банан.Ако някой е имал някоя от следните щеки да сподели информация като грамаж , баланс , здравина , и как стои в ръцете ще му бъда безкрайно благодарен.Благодаря ви и за разбирането.Поздрави и бъдете живи и здрави :fishing11:
Catch & Release
nradnev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Избор на Щека

Мнение от nradnev »

С две ръце за colmic -здрава и бърза,даже и при вятър няма да се притесняваш.имай предвид че и като резервни части ще е по лесно с колмик.нямам пристрастия към марката,аз ловя с различно и от трите изброени марки,но за тези уаловия,този колмик си е най добрия избор
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

Предполага че от написаното по горе търси да купиш нова щека / ако е така и аз бих заложил на колмика / предполагам че е с най голямо тегло, но и с по добър баланс и твърдост от изброените по горе от теб модели щеки. Аз ако съм на твое място бих заложил за въдица 2-ра ръка, но много по класна от изброените за това което си приготвил като пари.
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Изображение
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Имам Map TKS само че е 12,5 + удължение към нея.Мачова щека,690гр на 11м
Но,не я позлвам и ще я махам
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
u3BbH3eMeH
новобранец
новобранец

Мнение от u3BbH3eMeH »

Благодаря на отзовалите се.Mikej , да правилно си разбрал колега че искам да е нова до 1000 Е или казано 1900 лева да речем (+) (-) 100 , 200 лева не е фатален проблем.Проблема ми е че не мога да седна да клатя нито една щека от посечените , дори и други модели , нямам възможност просто да го направя :( Доверявам се на отзиви по форуми , мнения на колеги и т.н.Ако имаш нещо на ум за някоя щека , било то и 2-ра ръка с какви впечетления си останал от нея и споделиш мнение ще съм ти много благодарен.Поздрави !!!
Catch & Release
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Взимай Колмика или Мапа,супер жи 6 да силва е добра много,но супер жи 6 лт е слаб модел... според мен.
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

u3BbH3eMeH написа:Благодаря на отзовалите се.Mikej , да правилно си разбрал колега че искам да е нова до 1000 Е или казано 1900 лева да речем (+) (-) 100 , 200 лева не е фатален проблем.Проблема ми е че не мога да седна да клатя нито една щека от посечените , дори и други модели , нямам възможност просто да го направя :( Доверявам се на отзиви по форуми , мнения на колеги и т.н.Ако имаш нещо на ум за някоя щека , било то и 2-ра ръка с какви впечетления си останал от нея и споделиш мнение ще съм ти много благодарен.Поздрави !!!

Това че не можеш да пипнеш и да усетиш щеката си е проблем и то не малък.В форумния магазин има 2 или 3 доста по добри / в доста добра окомплектовка което за мен е важно / предложения от посочените от теб щеки.

Пример.
http://www.nariba.com/obiavi/obiava/Gar ... 3m--a21447" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D0 ... 635-a19398" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D0 ... 0%B0-a4900" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/obiavi/obiava/%D0 ... 300-a20141" onclick="window.open(this.href);return false; тук цената е по висока от твоята / но договорка за ком. винаги има /

За мен тези въдици са доста по класни от посочените от теб.Скоро идват празници и с тях намаленията. За това огледай по онлайн магазините и за нещо друго.
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Мап-а чупи колена 4 и 5. Не е сметната изобщо. Изработката не е много стока. Не ти я препоръчвам.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
u3BbH3eMeH
новобранец
новобранец

Мнение от u3BbH3eMeH »

Мап-а чупи колена 4 и 5. Не е сметната изобщо. Изработката не е много стока. Не ти я препоръчвам.

Да , наистина е така.Доста изчетох по форумите английските и отзивите са че , въдицата е добра като баланс , строй , но не и като здравина.Много са чупливи ...MAP отпада.Благодаря ти за мнението Chirus
Catch & Release
Аватар
u3BbH3eMeH
новобранец
новобранец

Мнение от u3BbH3eMeH »

Някой знае ли каква е разликата от garbolino super g6 lt и garbolino super g6 power da silva ? Кое е по стария модел ?
Catch & Release
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

u3BbH3eMeH написа:Някой знае ли каква е разликата от garbolino super g6 lt и garbolino super g6 power da silva ? Кое е по стария модел ?
За г6-ицата знам че има 3 разновидности

ЛТ- е новата г6-тица- с по лош баланс и здравина от старата / топ 3 ката и е от 2 части а на старата си е стандартен от 3 / имал съм новата 6-тица която купувах нова и я чупих не един път.
G6 power си е съвсем друга усилена версия за шарани

g6 lt
http://fishbg.org/proizvoditeli/garboli ... -g6lv.html" onclick="window.open(this.href);return false;
g6 da silva
http://fishbg.org/proizvoditeli/garboli ... silva.html" onclick="window.open(this.href);return false;
g6 power
http://fishbg.org/proizvoditeli/garboli ... silva.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Кое си е- си е
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Хвърли едно око на Дренан.
Приятел, който смени МАП-а с него е страшно доволен.
Изработката била супер, баланса по-добър.
http://drennantackle.com/thelatest/dren ... carp-pole/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
u3BbH3eMeH
новобранец
новобранец

Мнение от u3BbH3eMeH »

Хиляди благодарности за съветите chirus.Да разбирам ли че , g6 lt е най-лошия вариант от 3-те ... :( Май ще се ориентирам към 2-ра ръка , но по висок клас.
Catch & Release
Аватар
mikej
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от mikej »

u3BbH3eMeH написа:Хиляди благодарности за съветите chirus.Да разбирам ли че , g6 lt е най-лошия вариант от 3-те ... :( Май ще се ориентирам към 2-ра ръка , но по висок клас.
:smt023
Кое си е- си е
Изображение
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

u3BbH3eMeH написа:Хиляди благодарности за съветите chirus.Да разбирам ли че , g6 lt е най-лошия вариант от 3-те ... :( Май ще се ориентирам към 2-ра ръка , но по висок клас.
Много правилно колега,мисля че mikej може да бъде критерий той е ''клатил доста французойки'' и не би те подвел с лош съвет.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”