Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Съвет за правилна комбинация на фидер + макара
Модератор: Paublo_Eskobar
- u3BbH3eMeH
- новобранец
Съвет за правилна комбинация на фидер + макара
Привет на всички колеги ! От скоро съм запален по фидер риболова , и много от техниките те първа ще ги изучавам.Моля ви , като по - опитни да споделите мнение и отзиви за комбинация на фидер въдица + макара.Идеята като цяло ми е да търся по - големи риби в по - дълбоки и спокойни води.За целта съм се спрял на : Shimano Vengance heavy feeder 3.90 м акция 110 грама , (317грама е въдицата) + Shimano Exage 4000 (320 грама е макарата) , или втората комбинация от Shimano Beast Master CX heavy feeder 3.90 м акция 110 грама , (261 грама е въдицата) + Shimano Aero Feeder FA 4000 (338 грама е макарата) Моля да ми препоръчате по - добрия вариант и защо.Като новак може и да съм допуснал грешка в комбинацийте , за това приемам корекций , и съвети за нещо по - добро.Благодаря на всеки отделил от времето си да сподели мнение.От уважение към сайта и най-вече към модераторите не съм поставил линкове към дадените продукти , за да не прозвучи като реклама.Благодаря за вниманието ! ПОЗДРАВИ !!! 

Catch & Release
- Naas
- ще става разбирач
Re: Съвет за правилна комбинация на фидер + макара
Не търси баланс между пръчката и макарата, няма как да стане, това не е спининг. По скоро макарата се определя от дължината на пръчката, диаметъра на водачите, или по скоро най близкия, и на какво разстояние е от нея. От двете комбинации по ми харесва втората, но аеро фидерната макара е по бързо оборотна и бих предпочел спининговата, по мощна е и по лесно ще вадиш тежки хранилки. Успех!
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Shimano Beast Master CX heavy feeder с Shimano TECHNIUM FD NEW 4000.
Дори спестяваш някое левче
- u3BbH3eMeH
- новобранец
Благодаря на отзовалите се.Дали пък да не му сложа на Beast Mastera едно Aero Spining ? Как мислите ? За фидера реших , само избор за макарата остана... Поздрави !
Catch & Release
Shimano TECHNIUM FD NEW 4000-издръжливa макара!!!Bethoven написа:Shimano Beast Master CX heavy feeder с Shimano TECHNIUM FD NEW 4000.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Въдицата ясна... Макарата, задължително ли трябва да е Шимано ?
не че имам нещо против макари шимано, напротив, симаптини са ми , но Тубертини-рьоби, също не са за подценяване. Колко пари си готов да извадиш за макара ? Има макари в диапазон 150-200 лева дето са доста добри !
не че имам нещо против макари шимано, напротив, симаптини са ми , но Тубертини-рьоби, също не са за подценяване. Колко пари си готов да извадиш за макара ? Има макари в диапазон 150-200 лева дето са доста добри !
- u3BbH3eMeH
- новобранец
Не колега , не е задължително макарата да е Shimano.Като цяло съм приготвил между 350 - 400 лева за макара +/- 20 лева да речем не е фатален проблем.Просто търся възможно най-доброто в този ценови диапазон за това се спрях на Shimano Aero feeder 4000 или Shimano Aero Spin.До тях имах достъп да ги повъртя в ръцете си , и честно да си кажа допаднаха ми и 2-те като цяло.Но не знам коя ще е по подходяща за фидер риболов като единственото което ме притеснява е предавателното число дали макарата с 5:8:1 104 см влакно на 1 оборот или спининга на 4:8:1 86 см на 1 оборот...Имам Abu Garcia ORRA S 40 и съм доволен за сега с нея , но реших да мина в по горен клас както се казва за да търся големи рибоци.Поздрави !!!Иво Вълов написа:Въдицата ясна... Макарата, задължително ли трябва да е Шимано ?
Catch & Release
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Брат, от там нека започнем 
Рьоби ТОДА 6500 много хубава макара , обаче е с една метална шпуа, втората такава е на цената от 30 лв. Тежи има няма 400 грама ! За качеството на Тубертини-рьоби, няма да говорим ! Цена около 200 лева !
Шимано Трибал 5500 неин наследни е Шимано ултегра ! И двете макари заслужават твоето внимание !

Рьоби ТОДА 6500 много хубава макара , обаче е с една метална шпуа, втората такава е на цената от 30 лв. Тежи има няма 400 грама ! За качеството на Тубертини-рьоби, няма да говорим ! Цена около 200 лева !
Шимано Трибал 5500 неин наследни е Шимано ултегра ! И двете макари заслужават твоето внимание !
- u3BbH3eMeH
- новобранец
Иво Вълов написа:Брат, от там нека започнем
Хиляди благодарности за съветите колега , везните клонят към някое Shimano или Ултегра която ти спомена , или едно фидер аеро ще взема и оро госке както казваме по нашия край

Catch & Release