Пазаруване от чужди сайтове на риболовни принадлежности

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Ivanov_bg
новобранец
новобранец

Пазаруване от чужди сайтове на риболовни принадлежности

Мнение от Ivanov_bg »

Може и да има такава тема,но аз не успях да я намеря.Затова пускам нова.Нека всеки,който е поръчвал от чужди сайтове да сподели опита си. Разкажете от кой сайт сте пазарували,по какъв начин платихте,доволни ли сте от обслужването,колко излезе доставката и т.н.?
А ето и моя опит:
Преди около месец направих поръчка от http://www.nordfishing77.at Първо се регистрирах в пей пал(актуална дебитна или кредитна карта,става бързо и лесно),после направих поръчката.Веднага ми изпратиха имейл ,а на следващия ден още един с проследяващ тракинг номер на поръчката,с който може да се проследи до къде е стигнала.След 5 работни дни беше при мен. Изключително коректни!
Други сайтове от които мисля да поръчвам са:
http://www.angel-domaene.de
http://www.fishingtackle24.de
Като цяло много голямо разнообразие от артикули,а цените са в пъти по-ниски от тези в България
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Re: Пазаруване от чужди сайтове на риболовни принадлежности

Мнение от RAAZIEL »

Чак пък в пъти по-евтино...?
Да не кажа и по-скъпо.ПРИМЕР:
Най-долната макара от таблицата от този линк:
http://www.fishingtackle24.de/lng/en/fi ... la-fi.html

В момента във Варна нова от магазина струва 1020лв-което е без пей-пали,чакания и рискове...и без намалението от 749,95,на 523,85 евра...баси намалението,а... :shock: Не съм се задълбочавал,ама предполагам и с другите неща е ,,толкова евтино''...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Ivanov_bg
новобранец
новобранец

Мнение от Ivanov_bg »

Ето пример
http://www.nordfishing77.at/shimano-exa ... -2095?c=39 и ето линк в бг сайт същата макара
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=63,
но не искам да спорим,а просто хора които са поръчвали да споделят мнения.
Ако този магазин има сайт с удоволствие ще го разгледам.
Ivanov_bg
новобранец
новобранец

Мнение от Ivanov_bg »

С пей пал рисковете са сведени до минимум,не случайно са най големия в света сайт за паричен трансфер. И естествено имат защита срещу нарушения,както от търговците ,така и от клиентите им. При поръчка ,която не е пристигнала или не отговаря на действителната,повредена е или липсва,потребителите имат право в 45 дневен срок да уведомят пей пал и парите се връщат обратно в сметката на куповача.След този срок,обаче това няма как да стане. Така че незнам за какъв риск става въпрос,но всеки си знае.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Аз лично съм далеч от споровете,приятелю,но да ти кажа,че си дал за пример най-скъпия магазин в Бг.Може заради двойната дръжка да е по-скъпа,но точно тази макара в размер 4000 с нормалната дръжка съм я виждал към 140лв по спомен.Това е без значение-всеки търси,рови,сравнява и взема,ако му е изгодно.И друг път съм ровил немски сайтове-за мен не са кирия-а и другото което много ме изнервя там е,че са като коне с капаци-признават само Дайва,Шимано и техните марки,които бяха сила преди 20години,но не и сега...
Но за сметка на това от към китайци са се отворили ...
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Според мен, също би било добре да има тема в която който от колегите намери за добре да сподели опита си в пазаруване в чуждестранни сайтове за онлайн пазаруване. Както на всички ни е известен манталитета на българските търговци с малки изключения в понятията като промоция и сезонно намаление се влага различен смисъл от които сме свинкаки да виждаме в магазините и сайтовете за онлайн пазаруване в Германия, Франция, Англия за USA да не говорим. Като добавим и липсата на 1/2 от гамата от предлагани артикули от определена марка за риболовни принадлежности в бългаските магазини (поради икономически съображения разбира се) , както и резервни части, за мен нещата определено клонят към пазаруване на една съществена част от оборудването ми от чужбина. За пример мога да дам едни джигове които си търсих преди време и ги намерих в един японски сайт, след като пуснах тема, колегите ми пратиха линкове и др. и в крайна сметка си ги намерих в гърция, но се наложи да ги поръчам да ми ги купят на място и си ги чакам все още, защото не успях да поръчам онлайн.
Изображение
Ivanov_bg
новобранец
новобранец

Мнение от Ivanov_bg »

С радост бих разгледал конкурентни български сайтове,все пак всеки търси най-изгодното. А поръчки от Китай избягвам,понеже не съм запознат.Мисля ,че имаше някакво мито.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ivanov_bg написа:...потребителите имат право в 45 дневен срок да уведомят пей пал и парите се връщат обратно в сметката на куповача...
Това беше преди . Сега заради китайската фрии поща която се бави обикновено до около два месеца , времето за диспут е повишено на сто и осемдесет дни :
Issues with this transaction?
You have 180 days from the date of the transaction to open a dispute in the Resolution Center.
RAAZIEL написа:....Дайва,Шимано и техните марки,които бяха сила преди 20години,но не и сега....
И сега безспорните лидери в производството на макари като цяло са Дайва и Шимано , респективно са си сила , при това почти без конкуренция в цялостната им продукция .
Даването на единични примери е само изключение потвърждаващо правилото !
Примерно мога да дам куп примери за доста голяма надценка , много повече от такива с минимална такава , точно по тази причина много отдавна не съм си купувал макари от БГ.
Ivanov_bg написа:... А поръчки от Китай избягвам,понеже не съм запознат.Мисля ,че имаше някакво мито.
Митото винаги е било въпрос на комуникация . Пазарувам основно от Япония , УС , Австралия и пр. , от Европа изключително рядко , просто обикновено не се предлага това което търся , а ако се предлага е със силно завишена цена . Пък и моделите произведени за Европейският пазар по принцип са с по-ниско качество от JDM , AU или US вариантите .

Местя темата където и е мястото !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Ivanov_bg
новобранец
новобранец

Мнение от Ivanov_bg »

Поразрових се малко за японски сайт и отрих този:
http://www.bass.jp
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Почти всичко зa риболова си пазарувам от чужбина. От Япония, Германия, Австрия, USA и Англия до сега не съм има никакви проблеми. Ако решите да пазарувате от Франция или Италия, първо с писмо попитайте има ли наличност, каква е цената и стойност на доставката и ако ви отговорят, тогава поръчвайте, и то само ако плащането е през PayPal.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:...Сега заради китайската фрии поща която се бави обикновено до около два месеца...
Оня ден получих пратка, която е пътувала 3 месеца и 3 седмици!!! :shock:

Ам'че то некой жълтур пеша да беше тръгнал да ми я донесе, щеше по-брже да пристигне! :mrgreen: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Да де , ама пеша надали щеше да е фрии :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:Да де , ама пеша надали щеше да е фрии :lol:
E, ся за една купичка ориз нема да издребняваме! :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор