Подходяща въдица за подарък на начинаещ рибар

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

mima_1983
новобранец
новобранец

Подходяща въдица за подарък на начинаещ рибар

Мнение от mima_1983 »

Здравейте,

Предстои ми закупуване на подарък - реших да е въдица и прилежащите и принадлежности, но не знам какви трябва да са. Четох в интернет, че е важно на какво място се лови и каква трябва да е рибата, значи мястото е язовир или река, а рибата-каквато е там. Ще съм благодарна, ако опитни рибари съдействат в избора на въдица с водачи и макара и ако трябват други принадлежности. Бюджета ми е около 150 за всичкото. Рибаря е начинаещ. Като опитни рибари, ще съм задължена ако приложите и линк, като моля модераторите да не го смятат за реклама, а просто за помощ на човек, който не е вещ по тези неща.
Предварително благодаря!
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Re: Подходяща въдица за подарък на начинаещ рибар

Мнение от Hills »

Хубава жено трябва много да го обичаш този мъж ? :lol:
Аз си търся приятелка дето да ми прави такива подаръци.
Като се скарате ми пиши на лични.
Ето ти линк и там в магазина подробностите.
Има телефони и адреси.
Е тва жена да купува въдици си е подкуп за мъжа- нещо ще иска после ? :lol:
Пръчки за риболов http://www.bulit2000. ... 0%BE%D0%B2
nikolas3
новобранец
новобранец

Мнение от nikolas3 »

Като пренебрегна писанията и излиянията на колегите бих те посъветвал да отидеш в най-близкия Декатлон. Там има комплекти за начинаещи рибари. Някаква въдица, някаква макара, някакви плувки , тежести, кукички. Далеч са от по- профилираните такъми, но със сигурност ще зарадва младежа. А пък ако се окаже , че не му харесва рибаренето- загубата няма да е голяма. По спомен ми се върти сума около 70-100лв.
Не че в магазин за такива пособия няма да ти обърнат внимание, но шанса да ти пробутат ненужни и по-скъпички от начално необходимото е голям. А и местообитанието ти и на младежа има значение. На море, на река или на язовир ще се опитва да ръкомаха. А твоето има значение за насочване към близък магазин и евентуално препоръки от местен колега.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

mima_1983 написа:Бюджета ми е около 150 за всичкото. Рибаря е начинаещ.
след като приятелят ти (съпругът) е начинаещ рибар,по логика ,той се е "заразил" от познат или ваш приятел.поинтересувай се какъв вид риболов предпочита,за да ти е много по-лесно в избора.най-лесно е за риболов на плувка,вземаш му един телескоп над 3,5 м ,акция 10-15 гр,една мачова макара големина 3000,150 м влкано 0,16-0,18-куки различен номер над 10,влакно за повод -20 м/0,14,,кутийка с тежести и ако се предържаш към средния ценови клас за китайски стоки ,няма да ти надхвърли и 100 лв.НО да не се окаже ,че примерно иска да лови на дъно ,или на спининг ,че там нещата са коренно различни :idea:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

По-добре да вземе на приятелят си мач въдица на части за плувка, ваглери. Мач на 3 коленни части, до 25 акция и ще гони добри рибоци. Става за язовир, става и за река. Убеден съм, че ще му хареса и сега е начинаещ, но след година-две ще навлезе в материала и ще е радостен, че има такова бижу. За въдицата, и за жената говоря.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

В допълнение към мача, една макара 3000-4000, набор от ваглери, подвижни тежести и статични, карабинки за ваглерите, влакно, влакно за поводи, кутия за поводи, куки, може и малки метод хранилки...
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Каба Тоньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Каба Тоньо »

Риболова на плувка е класика, вески един от нас го е практикувал в някакъв момент. За 150 лв можеш да му купиш сносен комплект.

http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Bolo/2000/

http://www.filstar.com/bg/%D0%9C%D0%B0% ... S.FD/5068/

Изполозвам случая да се изфукам. Моята прекрасна съпруга и майка на дъщеря ни, ме направи щастлив с въдица за риболов на река позната като болонеза. Ако и твоят любим се кефи на риболов на плувка една болонеза или мач ще е прекрасен подарък. Не се притеснявай за корди кукички и тем подобни аксесоари, той сам ще си ги набави

. :fishing12: :fishing12:
mima_1983
новобранец
новобранец

Мнение от mima_1983 »

Здравейте,

Много благодаря за отговорите и милите думи, а също така и за компетентните мнения на всички!
Първо искам да Ви поздравя за любовта Ви към този вид хоби или спорт, не знам както точно да го нарека, защото от страни изглежда лесно, но след като се сблъсках с това, коренно си промених мнението! Аз съм човек, който не разбира от това и за мен означаваше една въдица с макара, столче, червейчета и много студ, но като реших това да ми е подаръка, първо си мислех, че като напиша "хубава въдица" и ще намеря всичко....но не беше така. Излязоха много неща, после за да разбера за въдиците трябваше да отварям много страници и повярвайте ми голямо объркване е за човек, който не разбира, та то си е чиста наука това. Учила съм висша математика и имах по-лесни задачи от това да избера една въдица!
Браво на всеки един от Вас, че може да си направи въдица и най-вече после да изпита удоволствие от труда си.
Наистина Ви благодаря за бързите отговори, защото снощи преди да си легна си мислех, че никой няма да ми пише. Писах на един Ваш колега, който ми остави кординати, ще се възползвам и стискайте палци да сглобим нужния комплект.
Ще пиша дали подаръка е бил харесан и надявам се и аз да пробвам някой път.
П. С. Разбрах, че "Болонезе" не е само сос за спагети и лазаня :), което също ме зарадва
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

mima_1983 написа:първо си мислех, че като напиша "хубава въдица" и ще намеря всичко....но не беше така. Излязоха много неща, после за да разбера за въдиците трябваше да отварям много страници и повярвайте ми голямо объркване е за човек, който не разбира, та то си е чиста наука това.
това е като всяко друго нещо в ежедневието ни,свързано с покупки.и дрехи да си купиш или пък обзавеждане на апартамент ,избор голям,един ти каже едно ,друг друго ,трети ,съвсем различно и се ошашявяш особенно ако не си много запознат.и тука е така ,марки много ,мнения също,цените от 10-15 лв до 1000 +,и не е толкова сложен въпроса ,колкото изглежда,и все пак ,освен консултациите тука по форумите ,направи и едно посещение в някой що годе вървежен магазин,дето се вика ,на живо да ти дадат някои съвети и предложения,пък после сама си реши от къде какво да купиш :idea:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

За тия пари,може да се вземе и комплект за дъно,и за плувка плюс принадлежности,
За начинаещ,зависи дали ще ти помогне продавача както трябва.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

А защо не един ваучер за 100-150 и колегата сам да си избере всичко. После всички са щастливи и наслаждаващи се на риболова.
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

SuperMario е дал най-добър съвет.Нека човека си избере сам каквото му е нужно,може и да додаде и да си вземе нещо по-добро и т.н.
Остави само стъпки
Bronxville
новобранец
новобранец

Мнение от Bronxville »

Ще направя аналог с мой подарък. Реших да изненадам жена ми, забравих какъв беше повода... Бях се спрял на бельо- сутиен и бикини. Отначало си мислех.... защо да се тормозя и мъча да избера нещо, което незнам дали ще и хареса и дали ще улуча размер и т.н... После си казах, че тя ще се зарадва много повече на подаръка от това, да и дам ваучер или да я заведа в магазина с парите и да и кажа - ето, избирай си. Така че жената според мен се е ориентирала много правилно като иска да купи на мъжа си въдица , а не ваучер. За него ще бъда голяма изненада и радост, и повярвайте ми, ще си пази въдицата като очите, щом е от любимия човек и е от сърце!
Това е мое лично мнение и не искам да ангажирам с него :). Поздрави и успех!
Аватар
reelbigfish
новобранец
новобранец

Мнение от reelbigfish »

Bronxville написа:Ще направя аналог с мой подарък. Реших да изненадам жена ми, забравих какъв беше повода... Бях се спрял на бельо- сутиен и бикини. Отначало си мислех.... защо да се тормозя и мъча да избера нещо, което незнам дали ще и хареса и дали ще улуча размер и т.н... После си казах, че тя ще се зарадва много повече на подаръка от това, да и дам ваучер или да я заведа в магазина с парите и да и кажа - ето, избирай си. Така че жената според мен се е ориентирала много правилно като иска да купи на мъжа си въдица , а не ваучер. За него ще бъда голяма изненада и радост, и повярвайте ми, ще си пази въдицата като очите, щом е от любимия човек и е от сърце!
Това е мое лично мнение и не искам да ангажирам с него :). Поздрави и успех!
+1 ...и аз споделям това мнение
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Bronxville - колега, извинявай но - едно е да направиш грешка с бельо за 50-100 , друго е да направиш грешка с въдица за 2-но повече...
И колегата ще остане също толкова доволен и изненадан и от ваучера - все пак надали има идея че жена му ще му подари точно това.
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”