Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Денят на Чакал.......опс....фидера
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Денят на Чакал.......опс....фидера
След близо двумесечно мълчание на цветните връхчета,риболова с тях отново взе преднина.Въпреки променливото време,бях нагласил храна,червеи,болонези и новият фидер,който най-после ме зарадва с радостно потрепване.Разбъркана храна Мило Каведано в едно със ситно смляно кюспе и малко Тимар Река за допълване.Пристигам на мястото,това ми е трети излет за тази година в този район и Боже няма никакви колеги,щастлив,че мога да избирам къде да ловя.Да ама реката бурна,мътна с високо ниво.Добре,че тръгнах с фургонетата,че на няколко пъти преваля,а в самия край на риболова направо се изля дъжд придружен с дребен град.Заставам на позиция на дашното място,което много колеги предпочитата.Принципно ловя под него,където дълбочината е променлива и дълбока в близост до брега,но реших да видя какво ще ми поднесе така жадуваната позиция.Нагласям столето,вадя фидера първо,зареждам хранилката с храна-червей-храна,замятам почти на същата дистанция на която ловя от "моето" си място.Докато извадя "цигулката" от калъфа,фидера се разтресе,подсечка и първият морунаж вУезна в кепа.Кепчосах го без дръжката,че не бях я сглобил още
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=577CCD0E
Презареждам и повтаряща се манипулация

За миг си помислих -ей сега ви разказах играта,да ама не.Направих и десетина изтичания на бленуваното място,като преди всяко стрелях по чашка червеи-нъцки.5 грамовата линия трудно задържаше стръвта на едно положение или простичко казано-никакво качествено задържане не се осъществяваше.Бързо взех решение-преместих се на "кривото" място и сначала.Презамятане на фидера през 5-6 минути и се започна с няколко фитки-на два стола като седиш.....Съсредоточавам се само в риболов с фидера,така или иначе нямах разпъната струна на Страдиварито.Вперил поглед някъде в небесата и НЕраздвояване на вниманието си казаха думата.

Риболова вървеше задоволително добре,дистанцията фиксирана с ластиче/клипса на Уена-та не е много добър/рибките си взимаха добре.Ловях с основно влакно 0,20,монтажа ми е направен с влакно 0,25,който в случая беше патер ностер с клуп/нямам идея как да го нарека по друг начин/.Повода от влакно 0,101 на 50-60см под хранилката,кука Суехиро 303 серия 18-ка.Имаше периоди на затишие,което нарушавах с повечко бял в хранилката.В общи линии се получи един приятен излет с десетина морунажа,като 2-3 си бяха доста добри за сезона.Добавям и няколко снимки....
храната

фидера,не е най-добрият избор за река,иска една идея повече твърдост,но пък от друга страна прави голям кеф да се лови с него.Бях с 3 oz връх и си отчиташе стабилно.

..и няколко снимки от предишната неделя

За краткото време се заредих с положителни емоции,които ще спомогната добре да започна новата седмица.
Ай,до скоро

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=577CCD0E
Презареждам и повтаряща се манипулация

За миг си помислих -ей сега ви разказах играта,да ама не.Направих и десетина изтичания на бленуваното място,като преди всяко стрелях по чашка червеи-нъцки.5 грамовата линия трудно задържаше стръвта на едно положение или простичко казано-никакво качествено задържане не се осъществяваше.Бързо взех решение-преместих се на "кривото" място и сначала.Презамятане на фидера през 5-6 минути и се започна с няколко фитки-на два стола като седиш.....Съсредоточавам се само в риболов с фидера,така или иначе нямах разпъната струна на Страдиварито.Вперил поглед някъде в небесата и НЕраздвояване на вниманието си казаха думата.

Риболова вървеше задоволително добре,дистанцията фиксирана с ластиче/клипса на Уена-та не е много добър/рибките си взимаха добре.Ловях с основно влакно 0,20,монтажа ми е направен с влакно 0,25,който в случая беше патер ностер с клуп/нямам идея как да го нарека по друг начин/.Повода от влакно 0,101 на 50-60см под хранилката,кука Суехиро 303 серия 18-ка.Имаше периоди на затишие,което нарушавах с повечко бял в хранилката.В общи линии се получи един приятен излет с десетина морунажа,като 2-3 си бяха доста добри за сезона.Добавям и няколко снимки....
храната

фидера,не е най-добрият избор за река,иска една идея повече твърдост,но пък от друга страна прави голям кеф да се лови с него.Бях с 3 oz връх и си отчиташе стабилно.

..и няколко снимки от предишната неделя

За краткото време се заредих с положителни емоции,които ще спомогната добре да започна новата седмица.
Ай,до скоро

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- кирил великий
- разбира нещата
Re: Денят на Чакал.......опс....фидера
Браво, честит фидер, Бутник, поздравления за репортажа. С какви кошници работеше, едностранно затворени ли?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Да,Кире.С капаче в единия край без контри на оловото/крачета/ 60гр горе-долу задоволяваше,а и по-тежка ме беше шубе да заметна с него.
Добър риболов,,браво.
Друго си е "старо куче" да пипне репортажа- снимките гъделичкат, а словото гали
Фидерът ме кефи-водачите тройни, дръжката е с уширение в основата. Пусни малко подробности, че едно мое Шимано плаче за смяна

Фидерът ме кефи-водачите тройни, дръжката е с уширение в основата. Пусни малко подробности, че едно мое Шимано плаче за смяна

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Наско,по-късно,че ........

[imghttp://media.snimka.bg/s1/5196/036635158.jpg?r=0][/img]

Точна дължина 360см, акция 90гр, 3бр връхчета карбонови 1,2,3 унции с диаметър 3мм. с по 6 водача всяко.Широки водачи всички с три крачета без последните два до връхчето.
1 секция-долен водач 27мм, диаметър на бланката над дръжката 11мм, дължина125см, 154гр
2 секция-три водача с тройни крачета, подсилена снадка, тежи 45гр
3 секция-4 водача два с тройни крачета тежи 11гр, подсилена снадка
връх-6 водача 3мм диаметър тежи 5гр
Общо тегло 215 гр цена 180- 200лв

[imghttp://media.snimka.bg/s1/5196/036635158.jpg?r=0][/img]

Точна дължина 360см, акция 90гр, 3бр връхчета карбонови 1,2,3 унции с диаметър 3мм. с по 6 водача всяко.Широки водачи всички с три крачета без последните два до връхчето.
1 секция-долен водач 27мм, диаметър на бланката над дръжката 11мм, дължина125см, 154гр
2 секция-три водача с тройни крачета, подсилена снадка, тежи 45гр
3 секция-4 водача два с тройни крачета тежи 11гр, подсилена снадка
връх-6 водача 3мм диаметър тежи 5гр
Общо тегло 215 гр цена 180- 200лв
Последно промяна от butnik на Пон Мар 28, 2016 4:12 pm, променено общо 1 път.
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Много добре, супер. Колко см е главата на кепа?
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Поздравления за добрия риболов колега, харесва ми подхода ти. Имаше ли много изтървани риби??
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
40см е диаметъра,доста лека ,а и двата буя спомагат за добро кепчосване.oneillbgm написа:Много добре, супер. Колко см е главата на кепа?
За разлика от предишният път имах по-малко фитки,защото спрях навреме с болото.Цялото внимание ми бе заето само от фидера.Откачените риби ми бяха след като оставях фидера за да събера линията на болото да не стане фал с оплитане на двете линии.Иначе всички удари си ги отразих без една,но явно се бяха събрали риби в района,че имах и две под устата.освен с хранилката добавях и по -малко червеи с прашката.Рибите реагираха добре на него и успях да взема максимума от това място.Утре,ако не ми пресече котка път ще ида за 3-4 часа,че ми е свободен ден до 14 часа.stammba написа:Поздравления за добрия риболов колега, харесва ми подхода ти. Имаше ли много изтървани риби??
И едно пояснение за превоза ми-фургонета наричат пикапите в Испания или при нас баничарка,макар,че моята зарежда плодове и зеленчуци,та обикновенно ходя така за риба по реката:

- Don4o_62
- учете се от него
Ицо е направо за Гинес с тоя минимултифункционаленмотопеден превоз,виждал съм го на живо и пак същото съм го питал
само не знам не ли му омръзна с тоя плевел,пак съм го питал
ама човека това му харесва,няма лошо,но съм сигурен че ако тръгне за хищник,ще ни разкаже играта откъм щуки и сомове по Марица 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Поздравления и от мен, страхотен излет си направил. Мултифункционалното скутерче направо ме разби. Късмет и Наслука.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Дончо,противопоказно ми е да ходя дълго пеша иначе бих се пробвал и в спининга.Освен да сменя скутера с кон да си джиткам навсякъде.
- Vesko1
- сериозен играч
Супер снимки и преживявания.Все така да ни правиш съпричастни...и наслука!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
-
- ще става разбирач
Браво,отново страхотна слука.