ЛЯТНО ЧАСОВО ВРЕМЕ-ползи и критики!!!????

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

ЛЯТНО ЧАСОВО ВРЕМЕ-ползи и критики!!!????

Мнение от delio-haidutin »

от няколко години все се каня да пусна такава тема ,та да видим кой какво ще каже,че сега пак някои почнаха с медийните си изяви за премахване на тази смяна.
мисля си че за всички риболовци това си е една благинка,понеже денят е увеличен и имаме повече възможност да се лови в светлата част на деня.има колеги ,които след работа ,си хващат такъмите и ходят по водоеми за 3-4 часа.едно е да мръква в 20 часа ,друго е в 21 ,а сутрин да ставаш в 3 ,че в 4 вече е изгряло слънцето.
през големите горещини в 12 часа си е жега ,а ако не се сменя времето ,жегата ще почва още от 11,по тая причина фирми които работят основно на открито ,работното им време го променят от 5 до 14 часа,а в такъв случай ,трябва да е от 4 до 13 .
какво да кажем за селскостопанските работници,които задължително трябва да стават преди съмване ,понеже нито се копай, нито полива ,нито бере в горещината.
някои доктори разправят там за разните му стресове ,болести и тем подобни глупости ,породени от тази смяна ,но си мисля че е въпрос на настройка и адаптация.най -много за 1 седмица и си свикнал,а като се прибереш от работа и имаш няколко часа ден пред себе си си е друга работа,а не да се завреш пред телевизора и да им гледаш сапунки и измислени реалита.
твърдо против отмяната на лятно -зимно ч.в.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ЛЯТНО ЧАСОВО ВРЕМЕ-ползи и критики!!!????

Мнение от Павел Три »

От опит го казвам-никаква полза ,пълна глупост е. Вредата е повече-недоспиване,изнервяне ,стрес ....Който си става рано ,час не гледа.
Късмет.Всичко е до късмет. :D
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Павел Три написа:От опит го казвам-никаква полза ,пълна глупост е. Вредата е повече-недоспиване,изнервяне ,стрес ....Който си става рано ,час не гледа.
е как да няма полза,едно е в 20 часа да е мръкнало ,друго е в 21.това май не можете да го асимилирате ,все гледате сутришното ставане.от какво се изнервяш ,какъв стрес ,,като си си лягал преди в 23 ,и сега си лягаш пак толкова,ставаш примерно в 7 ,времето за сън пак си е 8 часа.а за тези които са на смени ,за тях не е ли по-голям стреса ,всяка седмица ,различно ставане.за мене на пълно се преекспонра със тези твърдения за стресове,недоспивания,болести и т.н,и че било безмислено.както и да го погледнеш ,особенно за тези които са редовна смяна ,след работа ,имат повече дневно време,ако щеш и да свърши някоя земеделска работа в двора си.споменах вече ползата за тези които след работа ходят за риба.пример ти давам ,в петък след 17 часа тръгваш за 2 дена на язовир ,да като натовариш багаж ,пазаруване ,път ,станало 19,30- 20 часа,имаш време по светло да си оправиш бивака.а какво правиш ако часа си е по астрономически,не е ли удобство това :idea: .
п.п.предполагах ,че по въпроса ще са заинтересувани болшенството от хората ,особенно от подобни форуми,че нас ни касае това пряко и е в наш интерес,но явно никой не си дава сметка ,ако това се промени някоя година,ще сме ощетени.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
icefire
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от icefire »

Господин Хайдутин .... промяната на часа няма нищо общо с разпъването на биваци или свободното време на хората.
Това се прави за съвсем различно нещо , и най-много се изтъква като довод - Икономически съображения , пестене на електроенергия и ресурси .. и к'ви ли не простотии .. За мен промяната на часа е глупост .. но както и да е ,, Става дума за това , че голями страни с развита икономика спестяват 5 до 7 % Ел Енергия и т.н. то ест .. нас в БГ не ни касае изобщо ,, само разтройва биологичният часовник на хората .. у нас и да има икономия на нещо - Си ... някой ще му намери калая и ше "усвои" средствата ... такаче все тая ..........
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

icefire написа: промяната на часа няма нищо общо с разпъването на биваци или свободното време на хората.
Това се прави за съвсем различно нещо , и най-много се изтъква като довод - Икономически съображения , пестене на електроенергия и ресурси .. и к'ви ли не простотии ..
напротив,освен изброените икономически съображения ,идеята е да се използва масимално по-дълго лятната дневна светлина.при един и същи сън и ставане (23до 8) в единият вариант имаш 4 часа сън по светло ,срещу 12 часа да речем бодърстване,а в другият (сегашен )вариант е 3/13.пък дали ще го уползотворяваш за работа,разходки ,,риболов ,разпъване на биваци ,плаж ,мандръсане и т.н няма значение.пък това с разтройването на биологичния часовник ,нещо не мога да го схвана ,толкова ли сте чуствителни.как ставате тогава рано за риба ,цял ден трябва да сте като уклюмали мисирки на плет :lol: .ето в момента е 18 часа ,слънцето е доста на високо ,пече ли пече ,само да имаш време и мерак за риба :fishing12: . за мене ,който мрънка все за недоспиване ,си е някакъв лигльо,който няма волята да се адаптира от тази нищожна промяна.имам чувството че или не сте ходили в казарма или сте били на пансион за девици.то друга тема ,но като новообранци ,точно преди 28 г по това време (27 март),демек вече на 28-и, сутришно ставане в 5,00,а преди това си ставал около 8 ,00,тъмно на вън ,не знаеш де се намираш
"хайде момечета ,ставайте" а на 29-и и по нататък ,"стааниии,след 10 м на плаца ,голи до кръста" :axe: :axe:
Аватар
icefire
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от icefire »

Един кратък виц по темата ...
Когато казали на индианският вожд , какво правели бледоликите с времето ... ТУ го връщали назад Ту го бутали напред ... Вожда казал : Глупави бели хора , защо си мислят ,че като отрежат предният край на одялото и го зашият отзад то ще стане по-дулго !??.

А примерите * за казармата ги зарежи ... няма по-тъпо нещо от казармата .., две години безмислена загуба на време и простотии бол .....
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Аватар
Павел Три
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Павел Три »

icefire написа:Един кратък виц по темата ...
Когато казали на индианският вожд , какво правели бледоликите с времето ... ТУ го връщали назад Ту го бутали напред ... Вожда казал : Глупави бели хора , защо си мислят ,че като отрежат предният край на одялото и го зашият отзад то ще стане по-дулго !??.
Те това е истината ... :lol:
Късмет.Всичко е до късмет. :D
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Аз съм силно за, за местенето на стрелката и не вярвам че това по някакъв начин ми влияе здравословно.
Не виждам какъв е смисъла слънцето да ми изгрява в 4.00 когато по това време човек спи най бълбоко и да залязва в 7-8.00. Какво здравословно има в това, да стваш 4.00 да почваш работа в 8 или 9 и да си лягаш в 22-23.
Според мен, в този спор, пенсионери който не работят от години, не трябва да се изказват, защото те така или иначе си стават в 4,00 и за тях епо добре вече да е светло.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

rado25 написа: Според мен, в този спор, пенсионери който не работят от години, не трябва да се изказват, защото те така или иначе си стават в 4,00 и за тях е по добре вече да е светло.
Що обиждаш ве?
Ама иначе си прав де.Към 3 ставам,не аз,ама душата ме кара,
едно кайве до 4,айде на лодката,и къде 5 съм пред Галата,таман светва вече.
В 9 айде към гаража.Поне такъв ми е плана за тази година де.
На обяд задължителна почивка,после малко ремонт на лодки,
и ако ми е на кеф,към18 часа айде пак към лодката.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

В тон с темата :
- Преместиха часовниците с час напред.
- И какво стана?
- Преди ми ставаше в леглото, а сега - в автобуса.
:D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Павел Иванов написа:В тон с темата :
- И какво стана?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

КИРО написа:Що обиждаш ве?
Ама иначе си прав де.Към 3 ставам,не аз,ама душата ме кара,
радо за това говори ,че пенсионер от часовник не се интересува,освен ако не трябва да гледа новините :lol:
но ти ако ги следиш редовно ,с това ходене в 18 часа ,ти обърква "масовото осведомяване". :lol: :lol: :lol: освен ако нямаш опция на уператора -2 часа на зад.
Павел Иванов написа:В тон с темата :
- И какво стана?
и това не важи за пенсионерите,при тях е все 6 и полувина.само за дюлгери стават,щото преди като имаше "родоп" търсеха черва за наденици ,сега ги пълнят в изкуствени :lol: :lol: :lol: :drinkers:
п.п ей ,няма да псувате "на баба",че има да се дръгне цял ден
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”