Неос Мармарас - Ситония

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

k_vasilev
новобранец
новобранец

Неос Мармарас - Ситония

Мнение от k_vasilev »

Здравейте,
След 10 дни ще съм в Неос Мармарас. Всеки съвет за там и коментар ще са полезни :)
Ще се пробвам от брега, подготвил съм и бомбардите, така и воблерите. В какво да се концентрирам по-добре?
stiviti
новобранец
новобранец

Re: Неос Мармарас - Ситония

Мнение от stiviti »

Здравей колега! След пет дена и аз ще съм южно от теб на 30 км. Приготвил съм се за различен риболов и след като се огледам как ,къде и какво ловят другите, ще се пробвам. Ден със ден не са еднакви и трябва да се експериментира . Приготвил съм бомбарди и воблери , сащо така и въдици за плувка и дъно. Твоят район не познавам и не мога да ти посоча конкретни места ,но аз търся рибата вечерно време и ссутринта от плажа ,а през нощта на пристанищата. Точна рецепта за това няма. Желая ти успех !
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

Здравей колега, в самото пристанище на Нея Мармара може да се лови. Гърците съм виждал да ловят през деня на стръв спарови риби. Аз съм имал успехи в пристанището но през есента. Иначе има един плаж на около 12-15км от Нея Мармара посока Никити, казва се Калугря, та там сутринта от здрач до към 7.30 - 8.00 дава кокали на пилкери и малки воблери, вечер също за около два часа преди залез. Най голям успех съм имал с 5-10гр. пилкер, розов или бял.

п.п. аз ще бъда там от 8 до 18 юни, така че ако имаш успех ще съм благодарен да споделиш.
Поздрав.
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Mиналия август бях на Парадизос ,това е плажа северно от Неос Мармарас ,рано сутрин на скалния нос между плажа и града хващах едри сафриди кокали на бомбарда и 5см раглу . През деня пак там на бял червей с бомбарда рядък зарган . На плажа южно от града на бял с леко оловце хващах папагалоси . Два пъти ходих на плаж в Торони на края до крепоста ,там риболова е по добър, целодневно вървеше едър зарган .Успех и да пишеш после.
Муцков
новобранец
новобранец

Мнение от Муцков »

Здравейте,

Бях на Лагомандра миналата седмица(5 км от мармарас), сутрин мятах по 1-2 часа че ставането рано ми беше доста трудно(вечер пивахме по някое друго узо). Заргани редки но за сметка на това излязоха доста добри 50 см+. Един лаврак на рагота с бомбарда и едно доста добро кокали над 500 гр.
IMG_20160528_074739.jpg
IMG_20160527_084421.jpg
IMG_20160526_083819.jpg
IMG_20160522_180157.jpg
IMG_20160522_083340.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
vbaramov
новобранец
новобранец

Мнение от vbaramov »

Здравей, колега,
И лаврака ли хвана на плажа пред Лагомандра?
поздрав!
Муцков
новобранец
новобранец

Мнение от Муцков »

Да на плажа в самия край посока Мармарас. Там дъното е доста каменисто и се завъртаха дребни зарганчета, та рещих да пробвам и излезе това лавраче.
Аватар
vbaramov
новобранец
новобранец

Мнение от vbaramov »

Да, така е. колкото и да е странно, това място си дава добри рибки - гмуркал съм се и подозорирам, че прочината е че относително рязко става дълбоко и се събира риба около скалите за храна.
Благодаря за отговора,
поздрави
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

На самия плаж на Лагомандра в периода 23.05 - 27.05 развъртах настоятелно воблери в търсене на хищник. Бях се приготвил единствено и само за спинингов риболов, ползвах 13-ки и 15-ки Max Rap няколко разновидности. Хищникът беше интензивен основно единият ден (в който морето беше най-спокойно), като закачих няколко добри рибета от порядъка на 45-50 см. За съжаление не съм познавач на морския риболов и нямам никаква идея какви са рибетата, които закачах - главата много прилича на попче с по един прозрачен и много остър шип встрани, адски бодлива гръбна перка (първите 3-4 шипа завършват с черни точки и иглени шипове). Явно беше пасажна риба, понеже се виждаха как влизат в залива и рибата завира, респективно налитаха зверски на воблера. Дните с по-бурно море имах удари на дребни рибета, които не успяваха да се закачат. До мен имаше колеги, ловящи успешно зарган на бомбарда.
Вечерите бях около пристанището в Мармарас, веднъж имаше една група сърби, които бяха надърпали над 10 много добри морски кефали като ловяха и хранеха с хляб. Там също търсих хищника, но определено нямаше активност, а и не видях никакво подгонване или следи от присъствието му. Също така имаше местни, които на дъно ловяха успешно октоподи, но нямам идея на каква стръв ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
simeon_kostadinov
новобранец
новобранец

Мнение от simeon_kostadinov »

Колеги, мисля да почивам в Лагомандра към средата на юли. Каква риба мога да търся в този период от годината?
simeon_kostadinov
новобранец
новобранец

Тъй като никой не писа, да си отговоря сам :) Днес бях на Лагомандра бийч да пробвам как е риболова. За 2 часа- нищо. Пробвах да бомбарда с морски червей, пробвах с пилкери, воблери, дънна с полиангистро и сардина. Нищо! Извадих сардината цяла, непокътната. Обикновено дребосъците и разказват изграта за минути... Като цяло мисля че няма риба заради вълнението (и заради сезона), надявам се да поспре малко вятъра и да пробвам пак. Ако някой ме насочи към някое местенце наоколо за по-голям успех ще бъда благодарен. :fishing7:
Аватар
vbaramov
новобранец
новобранец

Мнение от vbaramov »

Сигурно е малко късно, но в района най-близкото подходящо място е на Порт Коуфо веднага след пристанището, където започва плажа. Успех!
simeon_kostadinov
новобранец
новобранец

Благодаря за инфото, колега. Пробвах как е риболова на порто коуфо за около час на един бетоновите кейове. Кълвяха само някакви черни риби, които не познавам и малки кефалчета. Това на плувка. До мен един грък ловеше на дъно без голям успех. За около час минаха още двама гърци с макари в джобовете, но си тръгнаха бързо.
Като цяло - слаб риболов на плажа на Лагомандра. За 5 дни успях да хвана 5-6 едри сафрида, като най-големия беше около 35см, 3 лици, едно малко октоподче и един голям дракон на дъно. Тук таме удряше някой малък зарган. Пасажите със сафрид минаваха обикновено към 8 часа и водата буквално завираше докато гонят малките рибки. Всички сафриди хванах на силиконова рибка 6.5см. Лиците - на морски червей.
доста време хвърлях един джиг, но без резултат.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Екстра! Имайки предвид сезона, не мисля че имаш повод да се оплакваш, даже напротив! ;) Следващия път - повече. :fishing6:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
njoyz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от njoyz »

А пък аз да ви питам какъва разцветка на раглуто е най-вървежна, чувал съм за прозрачна с брокат, от други за бяла..Знам, че е според условията но все пак... Както и какъв тип бомбарда се използва- потъваща или плуваща, а пък за повод съм пригитвил ФК 0,23мм.
Hrabri je vodja narodu treb'o.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”